Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya

Curs de jardineria ecosostenible i disseny de jardins per a professionals Olors i colors de la mediterrània!

Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya

Descripció

Quan

Data: 04.10.2010 - 31.01.2011

Durada: 60h

Hora: Dilluns de 16h a 20h.On

Fundació Vida Sana (FVS) (Bellaterra-Barcelona)En aquest curs ens proposem reflexionar sobre determinats conceptes i aplicacions en l’àmbit de treball de la jardineria basada en criteris ecològics i sostenibles en un clima autòcton, i ampliar-ne els coneixements.Es per això que prenem la iniciativa, amb la col·laboració de professionals amb una extensa trajectòria en el sector, en adreçar-nos a totes aquelles persones que participen al sector de la jardineria per aportar-los tota la informació que els pugui resultar interessant i profitosa. En el decurs de l’exposició dels diferents temes, mitjançant les ponències, s’impartiran els coneixements més actuals i rellevants per als professionals de la jardineria.Pot ser una aportació summament interessant i profitosa per a tots aquells professionals dedicats a l’àmbit de la jardineria, atès que tots els ponents són persones amb una extensa experiència en el sector i en aquesta manera de percebre la jardineria, l’entorn i el seu disseny.Nota:El departament de formació es permet el dret de canviar, anul·lar o substituir qualsevol punt del programa, si per al bon funcionament del curs o per causes alienes a l’organització, ho considera oportú.

Veure més

Temari del curs

1a sessió (04.10.10) - Introducció a la jardineria sostenible i ecològica. Pere Cabot, enginyer agrònom.

2a Sessió (18.10.10) - Gestió eficient de l’aigua. Joaquim Llorente, enginyer tècnic forestal i agrícola.

3a sessió (23.10.10) - Visita al Jardí Botànic de Barcelona. Xavier Argimon, enginyer tècnic agrícola. Pere Cabot, enginyer agrònom.

4a sessió (25.10.10) - El sòl. Els fertilitzants orgànics. Encoixinats (mulchings). Marc Fernández, ambientòleg.

5a sessió (08.11.10) - La biodiversitat com a eina de prevenció fitosanitària. Mercè Trias, jardinera, dissenyadora de jardins.

6a sessió (15.11.10) - Criteris de selecció, instal·lació i manteniment de planta arbustiva i herbàcia per a jardineria. Pere Cabot, enginyer agrònom. Sergi Massanés, jardiner i tècnic especialista en Hortofruticultura i Agrobiologia.

7a sessió (22.11.10) - Sanitat vegetal en jardineria ecològica: control biològic de plagues. Malalties. Judith Arnó, doctora enginyera agrònoma, especialista en entomologia.

8a sessió (29.11.10) - Visita als vivers Sala Grau Pere. Lluis Sala, director de l'àrea d'innovació i producció dels vivers Sala Graupera i Fills, SL. Visita a Malgrat de Mar: criteris de selecció, instal·lació i manteniment d’entapissant i gespes. Carles Garcia, mestre Jardiner, responsable del Serveis Municipals dels Espais Verds de Malgrat de Mar.

9a sessió (13.12.10) - La utilització ornamental de les plantes aromàtiques i condimentaries. Pere Cabot, enginyer agrònom.

10a sessió (20.12.10) - El paisatge mediterrani, referència ambiental i cultural per al disseny de jardins. Carme Farré, paisatgista.

11a sessió (10.01.11) - Criteris de selecció, instal·lació i manteniment d’ arbres. Cesc Balanzó, enginyer tècnic forestal i agrícola.

12a sessió (17.01.11) - El disseny del jardí mediterrani, factors limitants i oportunitats. Carme Farré, paisatgista.

13a sessió (24.01.11) - La gestió de l’aigua. Aprofitament de l’aigua de pluja i de les aigües regenerades per al rec del jardí. Margarita Urbano, arquitecta.

14a sessió (31.01.11) - Un cas pràctic. Realitzarem un esbós de petit projecte per aplicar els coneixements del curs. Margarita Urbano, arquitecta. Carme Farré, paisatgista.

Veure més

Sí, m'interessa

conèixer tots els detalls, preus, beques, dates i places disponibles

Curs de jardineria ecosostenible i disseny de jardins per a professionals Olors i colors de la mediterrània!

Per contactar has d'acceptar la política de privacitat
Enviant aquest formulari accepteu rebre informació periòdica d'Educaweb relacionada amb aquests cursos.
També et recomanem aquests cursos

Curs de jardineria ecosostenible i disseny de jardins per a professionals Olors i colors de la mediterrània!