Descripció

PREU 2.400 € BEQUES DISPONIBLES DEL 50% per als primers inscrits i per als exalumnes de l'ESCAC.PLACES Un mínim de 12 i un màxim de 25. De no arribar al mínim el curs es cancel · larà.

DATES juny 27 a 16 de juliol 2011. HORARI I LLOC De 10:00 a 14:00 Les classes teòriques

objectius

El workshop té com a finalitat que els alumnes es familiaritzin amb les eines de treball que utilitzen els professionals del cinema. Que aprenguin a gestionar un equip tècnic i humà, i que posin a prova la seva creativitat mentre adquireixen nocions bàsiques de narrativa audiovisual. Els alumnes rebran formació pràctica en les àrees de Guió, Direcció, Producció, Fotografia i Muntatge, amb un especial èmfasi en la Direcció. Des del primer dia els alumnes disposaran d'equips de postproducció, càmeres de cinema i vídeo digital, negatiu 16mm, i un paquet d'il · luminació per realitzar les seves pràctiques. Cada alumne serà director de dos curtmetratges, un a 16mm i un altre a Digital. I participarà en l'equip tècnic dels curtmetratges dels altres. Els alumnes editaran els seus curtmetratges, que seran analitzats, discutits, i debatuts, pels seus companys i per professionals acreditats del sector.

Veure més

Temari del curs

Direcció L'alumne experimentarà el que significa prendre decisions com a Director i ser amo de la destinació creatiu d'un projecte. Veurà el resultat de les seves decisions, comprendrà perquè les va prendre, i entendrà el que transmet la seva pel · lícula acabada. Abordarem la Direcció usant la comparació amb el Director d'Orquestra, que ho decideix tot però que depèn totalment dels seus músics. Al voltant d'aquesta idea es donaran nocions bàsiques sobre narrativa i llenguatge audiovisual: plans, moviments, significació i sentit, dinàmica de la seqüència, posada en escena, i es veurà l'expressió en la pràctica del que es coneix com els nivells profund ( argument), superficial (espectacle) i dramàtic (relacions entre personatges).

L'alumne tindrà en total tres pràctiques, a la 1 º es treballarà amb material brut prèviament filmat, en la 2 º es rodarà una seqüència d'una pel.lícula coneguda, en la 3 º es filmarà l'Autoretrat després del procés de reescriptura del Guió que cada alumne porta al curs per a la seva reescriptura i que ha estat prèviament llegit i analitzat per experts del sector.

Fotografia L'alumne en aquesta classe rep la informació necessària per poder registrar en el negatiu les imatges necessàries per explicar la història que vol. Comprendrà la diferència entre el format fotoquímic i digital, el comportament de la llum tant en interiors com exteriors, l'ús del fotòmetre, les característiques de la càmera ARRIFLEX St amb la que realitzaran test de cambra. Tot el necessari per operar amb el material de rodatge seves pràctiques.


Muntatge L'alumne entendrà el muntatge com l'última reescriptura del Guió, amb les limitacions que imposa treballar amb un material filmat (limitat, a diferència de quan s'escriu un Guió). Comprendrà les grans possibilitats narratives que ofereix el Muntatge. Per al que s'incidirà en la importància del visionat i l'elecció de la presa correcta, la identificació de l'estructura, i la càrrega emotiva i la tensió d'una seqüència. En aquest procés l'alumne aprendrà les tècniques bàsiques d'utilització de Programari Final Cut Pro Tindrà a la seva disposició efectes de so, música, i culminarà el seu taller, fent un DVD per a la distribució independent del seu curtmetratge Autoretrat.

El personal administratiu de l'ESCAC no participarà en els processos productius de les pràctiques dels alumnes del curs tot i que informarà i dotarà als alumnes d'informació que el pugui ajudar a cobrir totes les seves necessitats. La preproducció, producció i postproducció de les pràctiques anirà a càrrec de l'alumnat del curs.
Veure més

Sí, m'interessa

conèixer tots els detalls, preus, beques, dates i places disponibles

Curs de Workshop Direcció Cinematogràfica

Per contactar has d'acceptar la política de privacitat
Enviant aquest formulari accepteu rebre informació periòdica d'Educaweb relacionada amb aquests cursos.
També et recomanem aquests cursos

Curs de Workshop Direcció Cinematogràfica