Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya ESCAC

Curs d'Workshop Introducció al Món Audiovisual. nivell Mitjà

Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya ESCAC

Curs
Presencial
  • Terrassa (Barcelona)
1.000 €

Descripció

PREU 1.000 €. BEQUES PARCIALS DISPONIBLES per als primers inscrits i per als exalumnes de l'ESCAC. PLACES Un mínim de 12 i un màxim de 25 De no arribar al mínim el curs es cancel · larà.DATES juny 27 a 16 de juliol 2011.HORARI I LLOC De 10:00 a 14:00 Les classes teòriques. Els dies de rodatge la jornada pot allargar a la tarda. Les classes es duran a terme a la seu de cursos d'extensió de l'ESCAC.objectius

Aquest curs està destinat a joves que desitgin ampliar i aprofundir els seus coneixements sobre llenguatge cinematogràfic. Partint de la base que la millor manera d'atresorar l'après és posant-lo en pràctica, el curs basa la seva estructura en l'objectiu principal: la realització d'un curtmetratge. Mitjançant classes teòriques, anàlisi i visionat de pel · lícules i la pròpia pràctica, que abasta des de l'escriptura del guió fins al muntatge final, els alumnes podran conèixer i desenvolupar ells mateixos tots els passos necessaris per a la realització d'un curtmetratge.

Veure més

Temari del curs

1. Guió:

A partir de les idees proposades pels alumnes desenvoluparem el guió del curtmetratge. Tots podem explicar històries però si volem dedicar-nos a aquesta professió hem d'aprendre la millor manera de comptar-les, entendre que tenen en comú les històries que ens agraden i ens emocionen. -Anàlisi de l'estructura clàssica, la funció dels tres actes, el clímax i els punts de gir. -Els arguments universals. Creació de personatges. Aprendre a conèixer als nostres personatges, les preguntes i respostes que ens hem de fer sobre ells. El to. La mateixa història pot ser un drama o una comèdia en funció del to que escollim. Hem de reflexionar sobre el què volem explicar, sobre quina és la nostra postura com a guionistes i directors que fa a la història i saber com jugar-la. - Introducció als gèneres cinematogràfics. Característiques clau de cada un.

2. Llenguatge cinematogràfic, posada en escena:

Un cop tenim la nostra història hem de saber explicar-la mitjançant les imatges i el so. Són molts els elements de què disposem, hem de conèixer i entendre com poden ajudar-nos dramàticament. No hem d'oblidar que l'objectiu final és explicar una història, les decisions que prenguem pel que fa a posada en escena no poden ser només una qüestió d'estil, han de respondre a una intenció dramàtica clara. Fotografia: Escales del pla, estils d'il · luminació, l'ús del color, la profunditat de camp. Exercicis de planificació, on i com poso la càmera. Moviments de càmera, el punt de vista. Story board. La direcció d'art, el vestuari. El so: so directe i postproducció. El procés de muntatge: selecció, ordre i durada de les preses.

3. Introducció a la Direcció d'actors Mètodes de treball amb els actors. Aprendre a comunicar-s'hi. Diferències entre el treball en assaigs i en el set de rodatge. Es realitzarà un taller amb actors professionals perquè els alumnes puguin practicar abans de la realització del curtmetratge.

ESTRUCTURA DEL CURS:

1. Classe de guió. Estructura i personatges. Comentar les diferents idees proposades pels alumnes. Visionat i anàlisi de curtmetratges.

2. Selecció de la / les idees a desenvolupar. Desenvolupament del guió.

3. Desenvolupament del guió. Introducció al llenguatge audiovisual / introducció oficis cinematogràfics. Anàlisi i visionat de fragments de pel · lícules.

4. Finalització del guió a rodar. Consells pràctics per preparar i realitzar un bon càsting.

5. Màster class de fotografia a càrrec d'un director de Fotografia professional.

6. Concretar tractament visual i sonor del curtmetratge. Revisió de les localitzacions proposades pels alumnes / tractament de l'espai / tipus d'il · luminació / treball de so / vestuari. Anàlisi i visionat de fragments de pel · lícules.

7. Desglossament de necessitats del guió del curtmetratge. Introducció al muntatge. Entendre el concepte de muntatge abans d'anar a rodar.

8.-Planificació de les escenes en les localitzacions.

9. Introducció a la direcció d'actors. Pràctica d'una escena amb actors professionals.

10. Pla de rodatge del curtmetratge. Repàs de la planificació final.

11 i 12. Rodatge del curtmetratge.

13 i 14. Muntatge d'imatge.

15. Muntatge de so. Visionat i anàlisi del curtmetratge a classe.
Veure més

Preu

1.000 €

Sí, m'interessa

conèixer tots els detalls, preus, beques, dates i places disponibles

Curs d'Workshop Introducció al Món Audiovisual. nivell Mitjà

Curs d'Workshop Introducció al Món Audiovisual. nivell Mitjà