Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya ESCAC

Curs d'Workshop Introducció al Món Audiovisual. nivell Mitjà

Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya ESCAC

Curs
Presencial
  • Terrassa (Barcelona)
1.000 €

Descripció

PREU 1.000 €. BEQUES PARCIALS DISPONIBLES per als primers inscrits i per als exalumnes de l'ESCAC. PLACES Un mínim de 12 i un màxim de 25 De no arribar al mínim el curs es cancel · larà.DATES juny 27 a 16 de juliol 2011.HORARI I LLOC De 10:00 a 14:00 Les classes teòriques. Els dies de rodatge la jornada pot allargar a la tarda. Les classes es duran a terme a la seu de cursos d'extensió de l'ESCAC.objectius

Aquest curs està destinat a joves que desitgin ampliar i aprofundir els seus coneixements sobre llenguatge cinematogràfic. Partint de la base que la millor manera d'atresorar l'après és posant-lo en pràctica, el curs basa la seva estructura en l'objectiu principal: la realització d'un curtmetratge. Mitjançant classes teòriques, anàlisi i visionat de pel · lícules i la pròpia pràctica, que abasta des de l'escriptura del guió fins al muntatge final, els alumnes podran conèixer i desenvolupar ells mateixos tots els passos necessaris per a la realització d'un curtmetratge.

Veure més

Temari del curs

1. Guió:

A partir de les idees proposades pels alumnes desenvoluparem el guió del curtmetratge. Tots podem explicar històries però si volem dedicar-nos a aquesta professió hem d'aprendre la millor manera de comptar-les, entendre que tenen en comú les històries que ens agraden i ens emocionen. -Anàlisi de l'estructura clàssica, la funció dels tres actes, el clímax i els punts de gir. -Els arguments universals. Creació de personatges. Aprendre a conèixer als nostres personatges, les preguntes i respostes que ens hem de fer sobre ells. El to. La mateixa història pot ser un drama o una comèdia en funció del to que escollim. Hem de reflexionar sobre el què volem explicar, sobre quina és la nostra postura com a guionistes i directors que fa a la història i saber com jugar-la. - Introducció als gèneres cinematogràfics. Característiques clau de cada un.

2. Llenguatge cinematogràfic, posada en escena:

Un cop tenim la nostra història hem de saber explicar-la mitjançant les imatges i el so. Són molts els elements de què disposem, hem de conèixer i entendre com poden ajudar-nos dramàticament. No hem d'oblidar que l'objectiu final és explicar una història, les decisions que prenguem pel que fa a posada en escena no poden ser només una qüestió d'estil, han de respondre a una intenció dramàtica clara. Fotografia: Escales del pla, estils d'il · luminació, l'ús del color, la profunditat de camp. Exercicis de planificació, on i com poso la càmera. Moviments de càmera, el punt de vista. Story board. La direcció d'art, el vestuari. El so: so directe i postproducció. El procés de muntatge: selecció, ordre i durada de les preses.

3. Introducció a la Direcció d'actors Mètodes de treball amb els actors. Aprendre a comunicar-s'hi. Diferències entre el treball en assaigs i en el set de rodatge. Es realitzarà un taller amb actors professionals perquè els alumnes puguin practicar abans de la realització del curtmetratge.

ESTRUCTURA DEL CURS:

1. Classe de guió. Estructura i personatges. Comentar les diferents idees proposades pels alumnes. Visionat i anàlisi de curtmetratges.

2. Selecció de la / les idees a desenvolupar. Desenvolupament del guió.

3. Desenvolupament del guió. Introducció al llenguatge audiovisual / introducció oficis cinematogràfics. Anàlisi i visionat de fragments de pel · lícules.

4. Finalització del guió a rodar. Consells pràctics per preparar i realitzar un bon càsting.

5. Màster class de fotografia a càrrec d'un director de Fotografia professional.

6. Concretar tractament visual i sonor del curtmetratge. Revisió de les localitzacions proposades pels alumnes / tractament de l'espai / tipus d'il · luminació / treball de so / vestuari. Anàlisi i visionat de fragments de pel · lícules.

7. Desglossament de necessitats del guió del curtmetratge. Introducció al muntatge. Entendre el concepte de muntatge abans d'anar a rodar.

8.-Planificació de les escenes en les localitzacions.

9. Introducció a la direcció d'actors. Pràctica d'una escena amb actors professionals.

10. Pla de rodatge del curtmetratge. Repàs de la planificació final.

11 i 12. Rodatge del curtmetratge.

13 i 14. Muntatge d'imatge.

15. Muntatge de so. Visionat i anàlisi del curtmetratge a classe.
Veure més

Preu

1.000 €

Sí, m'interessa

conèixer tots els detalls, preus, beques, dates i places disponibles

Curs d'Workshop Introducció al Món Audiovisual. nivell Mitjà

Per contactar has d'acceptar la política de privacitat
Enviant aquest formulari accepteu rebre informació periòdica d'Educaweb relacionada amb aquests cursos.
També et recomanem aquests cursos

Curs d'Workshop Introducció al Món Audiovisual. nivell Mitjà