TeachersPro®

Destreses i habilitats del Pensament

TeachersPro®

Curs
On-line
75 €

Descripció

A través d'aquest Desafiament aprendràs a crear un ambient pensant i deliberatiu en la teva pràctica docent mitjançant estratègies, pràctiques guiades i entrenaments que es coneixen habitualment com Rutines i Destreses del pensament.Les destreses del pensament són habilitats i processos mentals que permeten desenvolupar en l'individu la capacitat per Observar, Analitzar, Reflexionar, Sintetitzar, Inferir, fer Analogies i ser Creatius. Aquestes capacitats s'enfoquen en l'adaptació al seu entorn, la resolució de problemes i la presa de decisions.Existeixen tres principis, recollits a la fi dels anys 80 després de realitzar diversos estudis, que cal tenir en compte a l'hora de treballar les destreses i habilitats del pensament a classe:

  • Com més explícit és l'ensenyament del pensament, més efectiu és.

  • Com més gran és l'atmosfera de reflexió a classe, més alumnes valoren la capacitat de pensar.

  • Com més integrat està l'ensenyament del pensament en la transmissió dels continguts, més pensen els alumnes sobre el que estan aprenent.
Les Rutines de Pensament són estratègies breus i senzilles que ajuden l'alumnat a orientar el pensament i estructurar els debats de classe. La finalitat del seu ús és convertir-les en un hàbit de tal manera que acabin formant part de la forma de pensar dels alumnes.Les Habilitats del pensament consisteixen en un tipus de pensament més profund i elaborat, de manera que gairebé sempre sigui necessari l'ús d'organitzadors gràfics per explicitar el pensament i fer-lo visible.
Veure més

Competències per a les que et prepara el curs

Desenvolupament de les següents habilitats:
Aprenentatge autònom: Dissenyar, proposar i gestionar a l'aula, activitats que afavoreixin l'aprenentatge autònom de l'alumnat.
Conflicte cognitiu i activació mental: Dissenyar activitats d'aprenentatge que provoquin un conflicte cognitiu (dubtes, interrogants, qüestionament i reflexions personals ...) que activen mentalment a l'alumnat, amb la finalitat que relacionen els nous continguts i amb les seves nocions prèvies.

Destinataris

La plataforma de Teachers Pro es dirigeix principalment a docents i professionals de l'educació.

Durada

Temps aproximat a la Plataforma: 20h.
Temps aproximat en la Pràctica: 10h.

Preu

75 €

Sí, m'interessa

conèixer tots els detalls, preus, beques, dates i places disponibles

Destreses i habilitats del Pensament

Per contactar has d'acceptar la política de privacitat
Enviant aquest formulari accepteu rebre informació periòdica d'Educaweb relacionada amb aquests cursos.
També et recomanem aquests cursos

Destreses i habilitats del Pensament