Descripció

El curs s'organitza per potenciar la transmedialitat del missatge i la seva forma; divergint en origen, esborrant les fronteres dels nostres camps naturals, per a més tard convergir en els projectes, implementant capacitats obertes i innovadores sense perdre el seu potencial i capacitat de mutar en mitjans actuals i futurs.

Temari del curs

Estructura

El segle XXI requereix l'existència de professionals capaços de desenvolupar els projectes de disseny i d'arquitectura des de tots els fronts possibles. Les fronteres entre l'exercici de l?arquitectura i del disseny s'han diluït; el desenvolupament i la comunicació dels projectes professionals actuals en aquests àmbits fan que s'hagin de tractar des d'una perspectiva innovadora, multidisciplinària i oberta, i fortament recolzada en l'ús de les noves tecnologies (realitat augmentada, geolocalització, espais sensibles, producció digital). Cada cop són més nombrosos els paràmetres que incideixen en la manera de comunicar-nos (el disseny de la imatge, les metaarquitectures de la informació, la innovació tecnològica, el potencial de la web 2.0 i els SocialMedia, la tecnologia de comunicació mòbil) i, per tant, és decisiu entendre el potencial abast de les paraules desenvolupament creatiu.

Per aquest motiu el curs s'organitza amb l?objectiu de potenciar la transversalitat del missatge i la seva forma; divergeix en l?origen, esborra fronteres dels nostres camps naturals, per a després convergir en els projectes, tot implementant capacitats obertes i innovadores sense perdre el seu potencial i capacitat de mutació a mitjans actuals i futurs.
 

BLOCS FORMATIUS

Tres blocs formatius: Disseny, Comunicació i R+D+i, objectius dels quals són sistematitzar processos i potenciar les seves unions.

Disseny: Aquest bloc dota dels coneixements necessaris per entendre nous processos de
disseny, conèixer com es creen vincles entre creativitat i el procés metodològic, com es tracen línies d'acció al llarg d'un projecte o com s'implementen noves eines de disseny digital en la representació de l?espai o la interacció d'aquests. Aquesta informació s'estructura en 3 àmbits que alhora es reparteixen en diversos blocs: Creativitat, Interacció i Disseny Digital.

Comunicació: Entendre el procés comunicatiu en qualsevol dels vessants o plataformes. Ho aconseguim quan estructurem correctament els elements fonamentals del món gràfic i editorial a més d'implementar-los en projectes globals de disseny, arquitectura i imatge quan comprenem el valor de la imatge corporative, el concepte de marca, disseny editorial, tipografia, fotografia, motion graphics i animació. Aprendre a jerarquitzar correctament tota aquesta informació i transformar-la en conceptes gràfics facilitarà el desenvolupament de projectes amb una imatge corporativa ben definida i competitiva. Aquest bloc es separarà en diferents sessions encaixades en tres parts: comunicació gràfica, comunicació editorial i fotografia.

R+D+i: Investigar tot procés de representació i producció, plantejar-ne el desenvolupament per a extrapolar-ne els usos i identificar-ne els potencials, cosa que permet portar-los a un altre camp o al seu camp propi, de manera que es puguin escatir possibles aplicacions innovadores. Es distribueix la càrrega teoricopràcticaen dos blocs: realitat augmentada (maneres de descobrir informació i noves vies de comunicació amb l'ús de dispositius mòbils en un espai/esdeveniment geolocalitzat per a enfocar-les en camps de l'arquitectura i el disseny) i producció digital (aprofundir en l'aprenentatge de les eines i programari de producció).

Com que aquest curs té un caràcter professionalitzador, farem servir l'eina aplicativa Projecte Final. Es tracta de fer front a la solució d'un problema en una escala tan gran com sigui possible per tal de fer servir selectivament les eines apreses, segons cada projecte i les seves circumstàncies, amb l'objectiu de generar valor amb les nostres propostes.

METODOLOGIA
És, per tant, un curs de marcat caràcter multidisciplinari, en el qual s'opera per un procés de divergència/convergència, és a dir, obrir temàtiques imostrar possibilitats per a llavors enfocar-ho en una aplicació en la qual confluiran dos treballs: un, de comunicació gràfica i realitat augmentada que es podrà dur a terme en grups de dues persones com si fos individual, i un altre, que serà el Projecte Final i que es farà per grups de dues persones.

Aquest caràcter multidisciplinari es nodreix, a més, de: Masterclass de professors convidats, visites a diferents projectes exemplars amb els seus tutors respectius, cosa que serà una referència bàsica, visites als estudis dels professionals encarregats dels tallers i tallers compartits amb altres postgraus d'ELISAVA.

Veure més

Destinataris  • Graduats superiors en Disseny interessats a projectar els espais del segle XXI, amb èmfasi en la transdisciplinarietat, la comunicació i la sostenibilitat.


  • Arquitectes, arquitectes tècnics i enginyers d'edificació.


  • Llicenciats en disciplines humanístiques.


  • Professionals que desenvolupen la seva activitat en àmbits com ara la fotografia, la publicitat o la moda.


  • Qualsevol persona que vulgui crear una revista de tendències, comissariar una exposició, sigui artista escènic, grafista o il·lustrador, arquitecte o fotògraf.


  • Qualsevol persona que vulgui entendre com funciona el món avui dia des del punt de vista dels autors, manipuladors i creadors dels llocs on vivim, sentim i gaudim.


  • Perfils professionals o acadèmics amb experiència acreditada en els diferents camps d'aquest àmbit.Veure més

Requisits

Fer la preinscripció a través de la web d'ELISAVA

Idiomes en què s'imparteix

Castellà

Horari/Torn

dilluns, dimarts i dijous, de 17h a 21.15h

Durada

de Setembre del 2014 a Febrer de 2015.

Lloc on s'imparteix el curs

ELISAVA Escola Superior de Disseny i Enginyeria de Barcelona (La Rambla 30-32)

Objectius

Experimentar la transversalitat del disseny des de totes les seves cares com a referent d'una nova àrea del coneixement i d'acció des de tots els fronts possibles, etc.

Titulació obtinguda

Diploma de Postgrau en Disseny, Imatge i Arquitectura, títol expedit per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i ELISAVA Escola Superior de Disseny i Enginyeria de Barcelona.

Preu

4.600 €
Els antics alumnes d'ELISAVA podran beneficiar-se d'un 10% de descompte sobre l'import total del curs. Els membres de l'Associació d'Antics Alumnes de l'Escola gaudiran d'un 15% de rebaixa.

Sí, m'interessa

conèixer tots els detalls, preus, beques, dates i places disponibles

Postgrau en Disseny, Imatge i Arquitectura

Per contactar has d'acceptar la política de privacitat
Enviant aquest formulari accepteu rebre informació periòdica d'Educaweb relacionada amb aquests cursos.
També et recomanem aquests cursos

Postgrau en Disseny, Imatge i Arquitectura