ELISAVA Escola Superior de Disseny i Enginyeria de Barcelona

Postgrau en Disseny de Joieria Alternativa

ELISAVA Escola Superior de Disseny i Enginyeria de Barcelona

Postgrau
Presencial
30 Crèdits
  • Barcelona
4.600 €

Descripció

Des del punt de vista del dissenyador i amb un enfocament tant tècnic com artístic, el postgrau engloba els àmbits del disseny, la producció, la fabricació, el packaging i el retail. Els continguts del postgrau emfatitzen especialment el vessant més tècnic, tot i que també consideren el més poètic per tal d'aprofundir i posar a prova suports i formats en la nova joieria.En la línia que caracteritza ELISAVA -escola amb una llarga trajectòria en la formació i la recerca innovadora, flexible, creativa, pluridisciplinària i fortament lligada al món professional-, l'objectiu d'aquest postgrau va més enllà de formar dissenyadors especialistes en joieria. Es busca que la interacció d'aquests professionals amb institucions, entitats i empreses de solvència internacional generi les sinèrgies capaces de produir joies de primera línia, de la mà del disseny més innovador i contemporani.S'entén que la propulsió d'aquest sector ha de passar per la joieria de futur, no clàssica, sinó per la joieria propositiva amb un alt valor afegit i cultural, i no la joia típica i sense sentit en si mateixa. Igualment, la joieria és un sector que no és lliure de competitivitat:la creació de línies de joieria lligades a empreses de moda està exigint un professional amb un aprenentatge útil per a aquest clúster, un professional que entengui que l'artesania és una activitat manual com la del músic, però que la pèrdua de teixit industrial s'ha degut a una falta de recanvi generacional i professional adequat a les necessitats del mercat global actual.
Veure més

Temari del curs

Estructura

Bloc 1. Introducció / Presentació:
La direcció exposarà els objectius, continguts i metodologia del curs; es presentarà l'objectiu i els exercicis que vertebraran les sessions pràctiques de Taller, així com les línies d'investigació cap a les quals els alumnes hauran d'orientar el desenvolupament dels exercicis que s'hi proposin.

Aquestes línies són: Materials, Processos, Moda, Packaging iRetail, que hauran de conduir a la fabricació de la joieria a partir d'una història, un concepte.
Es donaran eines per al desenvolupament d'habilitats personals.

Bloc 2. Fase de conceptualització:
Atès que per desenvolupar una idea abans s'ha de comprendre la seva essència,als workshops impartits per professionals especialistes es posarà èmfasi en la importància de la interpretació del concepte abans de formalitzar una idea de joia.

Es crearà una sinèrgia directa amb el postgrau de Disseny de Moda: Col·lecció i Context per a generar una col·lecció de joies destinades a complementar una col·lecció de moda.
Concepte de posicionament
Moodboard
Concept book

Bloc 3. Fase de manipulació:
Atès que les eines només són útils quan estan al servei d'una bona idea,a través d'una successió de sessions on diversos professionals reconeguts o empreses capdavanteres exposaran casos d'estudi i sessions de classes magistrals impartides per professors especialistes, s'estimularà i enriquirà l'imaginari dels alumnes i se'ls dotarà dels recursos i les eines de projecciónecessaris per dur a termeun projecte de joia.
Aquest coneixement pràctic i teòric serà un suport per a desenvolupar l'exercici pràctic de les diferents sessions de Taller, que culminarà amb el lliurament d'una proposta d'una col·lecció de joies i la descripció de la línia d'investigació escollida, i que s'haurà de desenvolupar en la següent fase,lamaterialització.

Bloc 4. El workshop interdisciplinari
Fase de materialització.
Altres professionals exposaran casos d'estudi i professors especialitzats impartiran classes magistrals orientades cap ala fase d'execució d'una col·lecció de joies. En les sessions de Taller els alumnes, que estaran associats en equips, tenen el repte de materialitzar o realitzar un prototip pel seu projecte d'investigació.

Les classes magistrals (tant en la fase de conceptualització com de materialització) giraran entorn als següents mòduls temàtics: materials i nous materials, tècniques de realització, la plàstica a la joieria (llum, harmonia, textures...), suport per la moda, eines de disseny per a joieria, direcció d'art i posada alpunt de venda.
Un dels tallers es podrà realitzar conjuntament amb estudiants del màster de Disseny de Packaging per tal de poder fer un sistema d'embalatgeespecífic per a la col·lecció a desenvolupar.

Es donaran eines per a la recerca de mercats, la seva anàlisi i la conceptualització de productes.

Materials a treballar:
Cautxú
Paper
Fusta
Ceràmica
Vidre
Teixits
Plàstics
Materials reciclats

Bloc 5. Fase d'exposició
Treball en els aspectes expositius necessaris per mostrar les peces i entendre el concepte originaride la col·lecció.

Bloc 6. Clausura
Lliurament i presentació en un acte final d'exposició en societat.

Durant el programa es realitzaran visites a centres especialitzats, mostres, exposicions, museus i empreses del sector.
Veure més

Destinataris  • Títol universitari de segon cicle o tenir un títol propi universitari de graduat superior.


Es recomana que els candidats estiguin en possessió d'una de les següents titulacions:  • Grau en Disseny


  • Grau en Enginyeria en Disseny Industrial


  • Grau en Disseny d'Interiors


  • Grau en Belles Arts


  • Títol d'Arquitecte


  • equivalents d'estudis d'institucions de joieria i professionals.Requisits

Fer la preinscripció a través de la web d'ELISAVA

Idiomes en què s'imparteix

Castellà

Horari/Torn

dimarts, dimecres i divendres, de 17h a 21.15h

Durada

de Febrer a Juliol de 2015

Lloc on s'imparteix el curs

ELISAVA Escola Superior de Disseny e Enginyeria de Barcelona (La Rambla 30-32)

Objetius

Centrar-se en el disseny de la peça com factor clau de diferenciació i viabilitat del producte de joia, etc.

Titulació obtinguda

Diploma de Postgrau en Disseny de Joieria Alternativa, títol expedit per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i ELISAVA Escola Superior de Disseny i Enginyeria de Barcelona.

Preu

4.600 €
Els membres de l'Associació d'Antics Alumnes de l'Escola gaudiran d'un 15% de rebaixa.

Sí, m'interessa

conèixer tots els detalls, preus, beques, dates i places disponibles

Postgrau en Disseny de Joieria Alternativa

Per contactar has d'acceptar la política de privacitat
Enviant aquest formulari accepteu rebre informació periòdica d'Educaweb relacionada amb aquests cursos.
També et recomanem aquests cursos

Postgrau en Disseny de Joieria Alternativa