Postgrau en Disseny de Mobiliari per a l'Hàbitat

Descripció

El Diploma de Postgrau en Direcció d'Art s'imparteix de març a juliol del 2014 i es pot cursar individualment o bé realitzar el Màster en Disseny i Direcció d'Art, que s'obté cursant els dos postgraus que el componen i té dues edicions:

Temari

Estructura

El programa planteja la disciplina del disseny de mobiliari domèstic industrial i a mida des d'una perspectiva especialitzada que fa referència a un coneixement històric del moble com a objecte social i cultural.

Aquest postgrau s'estructura a partir dels següents mòduls:

Introducció històrica del moble com a motor d'innovació
Introducció històrica del moble estructurada a partir dels diferents perfils professionals que en cada moment han tingut la responsabilitat de dissenyar i manufacturar el moble.

Introducció tipològica. Treball de recerca per tal de descobrir l'àmplia varietat i riquesa tipològica com a territori de reflexió i investigació de noves solucions a aplicar en el disseny del moble contemporani.

El moble domèstic
Anàlisi del panorama actual de la producció de mobiliari contemporani, amb un acurat estudi de fabricants i editors de referència. Fires sectorials a Europa, les tendències en el món del moble i nous canals de venda i distribució. Visita a showrooms, xerrades amb industrials i dissenyadors de mobiliari que aportin una visió de conjunt del panorama actual.

El moble a mida
La oferta de mercat sovint no recull necessitats específiques que han de ser resoltes d'una manera determinada. Anàlisi de com es desenvolupa un moble a mida, limitacions i oportunitats. El moble d'edició limitada.

Criteris constructius, materials i tecnologies
Recorregut pels materials i derivats de la fusta com a matèria primera. Els taulells. Tipus, característiques i mides comercials. La xapa decorativa. Revestiments sintètics, nous materials derivats de la fusta.
Altres materials: el moble en plàstic, el metall, anàlisi a partir d'exemples pràctics, materials de nova generació o d?altres sectors, noves aplicacions.
Les indústries auxiliars: Els ferratges, components per a construcció de mobles.
El disseny de mobles entapissats, el moble entapissat injectat, la indústria auxiliar en tapisseria.

Projectes
Són el focus principal de la nostra proposta. El gruix dels continguts tenen una relació directa i son d'aplicació en el desenvolupament dels projectes de cada Postgrau. La majoria de les propostes estan plantejades en contacte directe amb el client i es corresponen a escenaris i necessitats reals.

Destinataris

  • Graduats Superiors en Disseny.
  • Enginyers Industrials.
  • Enginyers Tècnics en Disseny Industrial.
  • Arquitectes.
  • Llicenciats en Belles Arts.
  • Professionals amb experiència acreditada en aquest camp d'activitat.

Requisits

Fer la preinscripció a través de la web d'ELISAVA

Idiomes en els quals s'imparteix

Castellà

Durada

de Febrer a Juliol de 2015

Objectius

Assolir un coneixement avançat del sector i identificar els fabricants i dissenyadors de referència, així com les línies o tendències actuals, per anticipar els escenaris i usos del futur, etc.

Titulació obtinguda

Diploma de Postgrau en Disseny de Mobiliari per a l'Hàbitat, títol expedit per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i ELISAVA Escola Superior de Disseny i Enginyeria de Barcelona.

Pràctiques

ELISAVA disposa d'una Borsa de pràctiques per els alumnes i disposen d'un Servei de Borsa de treball per els estudiants antics.

Preu

4600 €
Els membres de l'Associació d'Antics Alumnes de l'Escola gaudiran d'un 15% de rebaixa.

Borsa de treball

Professorat

Direcció: RICARD FERRER.
Campus i seus: ELISAVA Escola Superior de Disseny i Enginyeria de Barcelona
ELISAVA Escola Superior de Disseny i Enginyeria de Barcelona
La Rambla 30-32 08002 Barcelona
Cursos més populars
X