ELISAVA Escola Superior de Disseny i Enginyeria de Barcelona

Diploma de Postgrau en Disseny de Projectes Expositius Integrats. Eines Anada i Tornada

ELISAVA Escola Superior de Disseny i Enginyeria de Barcelona

Descripció

Titulació:

Diploma de Postgrau en Disseny de Projectes Expositius Integrats. Eines d'Anada i Tornada, títol expedit per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i ELISAVA Escola Superior de Disseny i Enginyeria de Barcelona.

Temari del curs

Disseny, coneixement i comunicació
El postgrau abasta el disseny de dispositius culturals com a pràctica per a la comunicació i la transmissió de coneixement a la societat. S'aprofundeix en la teoria i pràctica del comissariat de projectes expositius des d'una perspectiva contemporània i àmplia, posant l'accent en les possibilitats d'innovació en aquest camp, tant en metodologies com en processos i formats. Considerant els projectes expositius com a dispositius culturals articulats i en connexió amb sistemes com l'educatiu mitjançant la creació, es treballarà tant en perspectives institucionals com informals i alternatives, contrastant metodologies i processos.

Recerca i conceptualització
Es parteix del disseny de projectes expositius integrats com a exercici d'elaboració de discurs, prenent la investigació i l'experiència per fomentar un procés dialèctic actiu entre l'audiència, objectes i processos. Projectar requereix abans de res de la generació d'un relat ancorat en la recerca, i les metodologies d'investigació i treball col·laboratiu són pràctiques imprescindibles, així com la transdisciplinarietat i l'intercanvi entre àmbits de coneixement distints. Des de la teoria i també des de la pràctica, s'aprenen i testegen metodologies de treball col·laboratiu,  accedint a les eines més adequades per fer-ho.

Tallers

  • Metodologies i processos. Es coneixen de primera mà les metodologies de treball de conceptualització i guionatge de dissenyadors, escriptors, cineastes i comissaris. S'exploren les principals estratègies de comissariat a emprar en la planificació i la projecció de projectes expositius en diverses tipologies, del desenvolupament del procés d'investigació, anàlisi, documentació i del paper dels museus i les institucions culturals en la societat actual. Així mateix, s'examinen fórmules independents i renovadores de la pràctica del comissariat pensades per construir relacions sostenibles i significatives amb la societat del segle XXI.
  • Educació expandida. L'àmbit de l'educació és un dels eixos d'articulació principals d'aquest postgrau, a través del coneixement de distintes experiències innovadores que creuen comissariat i educació des de perspectives múltiples. Es coneixeran iniciatives basades en l'educació expandida, relacionades amb les distintes fases de desenvolupament dels projectes expositius integrats, de la investigació i la producció al contacte amb la societat i les audiències, combinant creació, recerca, formació i entreteniment.

Pràctica i participació en projecte real. Fase de conceptualització, recerca i guió
Els alumnes tindran l'oportunitat d'aplicar els coneixements adquirits en les sessions específiques sobre metodologies i processos en conceptualització, recerca i guionatge, en un projecte  professional real, del qual seran l'equip de comissaris. Tanmateix, desenvoluparan les fases de conceptualització, recerca i guionatge de l'exposició que es presentarà al final del màster, tot desenvolupant el procés d'investigació, així com el concepte i el guió de la mateixa

Veure més

Destinataris

    Futurs professionals d'equipaments i iniciatives culturals contemporanis o agents culturals independents que es vulguin dedicar a la investigació, disseny i producció de nous formats culturals. Professionals de la cultura, la mediació social o l'educació que vulguin ampliar els seus coneixements i experiència amb models innovadors per operar en cultura. Àmbits relacionats: art i disseny en totes les seves especialitats, humanitats, curadoria artística i gestió cultural, ciències socials i de la comunicació.

Idiomes en què s'imparteix

Castellà i Anglès.

Horari/Torn

dilluns, dimarts i dijous, de 17h a 21.15h

Durada

Febrer a Juliol 2015.

Lloc on s'imparteix el curs

ELISAVA

Preu

4.600 €
Els membres de l?Associació d?Antics Alumnes de l?Escola gaudiran d?un 15% de rebaixa.

Sí, m'interessa

conèixer tots els detalls, preus, beques, dates i places disponibles

Diploma de Postgrau en Disseny de Projectes Expositius Integrats. Eines Anada i Tornada

Per contactar has d'acceptar la política de privacitat
Enviant aquest formulari accepteu rebre informació periòdica d'Educaweb relacionada amb aquests cursos.
També et recomanem aquests cursos

Diploma de Postgrau en Disseny de Projectes Expositius Integrats. Eines Anada i Tornada