Descripció

Descripció general del curs:

Vivim en un moment d'auge del dibuix, el còmic i la il · lustració. No ens referim únicament al seu èxit com estètica de mercat o com a producte cultural, sinó al desenvolupament històric de la personalitat d'aquests llenguatges gràfics. Els nous mitjans tecnològics estan transformant definitivament la professió de dibuixant, il · lustrador i editor. El ventall de possibilitats és enorme tant a nivell creatiu com d'edició, producció i distribució de la feina (tablets, apps, webapps, etc.). Tant el paper del creatiu com el del públic comencen a migrar cap als suports digitals, produint-se així un evident moviment d'expansió en consum cultural dels productes relacionats amb l'expressió gràfica. Sumits en aquesta situació, un univers en realitat, cal saber com ubicar-se.En l'actualitat, el radi d'acció d'un creador ha deixat de ser local per ampliar l'àmbit internacional. El postgrau atorga les claus per desenvolupar-se en aquest panorama nou, disseccionant l'entramat empresarial (clients, representants, galeristes ...) al voltant del sector relacionat amb els llenguatges gràfics. Aquestes coordenades es veuen complementades amb una sèrie de trobades amb professionals internacionals en actiu del sector.

En el postgrau s'elaborarà un projecte real per a tres empreses reconegudes-Grup Planeta, Time out i el diari La Vanguardia-el que permetrà als alumnes la difondre professionalment la seva feina, assumint els paràmetres reals de relació amb el client. Atès que la tasca d'un creador gràfic és, en essència, un acte comunicatiu, hem d'estimular el potencial creatiu de cada alumne mitjançant eines i estratègies per aprendre a crear. El programa potencia la pròpia personalitat creativa que fa a cada individu diferent al mercat. D'aquesta manera, un dels objectius principals del postgrau és que cada participant conclogui el programa amb un book eficaç i personal amb el qual integrar-se en l'àmbit professional.

L'enfocament del programa és principalment "experiencial". Es realitzaran visites a estudis de professionals i editorials, exposicions i esdeveniments d'interès. La relació entre els participants i el treball en equip és fonamental, de manera que es programaran amb regularitat sessions de lectura i discussió.

El postgrau, meitat pràctic i meitat teòric, atorga les eines necessàries, tant tècniques com creatives, perquè cada persona trobi el seu camí en el panorama actual de la il · lustració i el còmic, en un moment de vertiginosos canvis tecnològics i socials. A més, reforça internacionalment la noció que Barcelona és la capital espanyola del còmic i la il · lustració.

Veure més

Temari del curs

El postgrau ha estat dissenyat segons la lògica pràctica de l'activitat d'un professional del llenguatge gràfic. L'estructura didàctica trenca amb els models clàssics aplicats en altres centres. Està format pels següents mòduls:
Mòdul 1: Sessions de creativitat.
Mòdul 2: Àrees professionals d'acció.
• ÀREA TEXTUAL
Treball per a text. Desenvolupament d'un concepte visual. Opinió. Retòrica visual. Tracte amb professionals de l'àmbit de la premsa (diaris, revistes, suplements). Drets d'autor.
• narrativitat
Editorial i projectes personals. Fenomenologia del còmic i la historieta. Guió i narrativa seqüencial.
• PRODUCTE
Treball per producte. Publicitat, packaging i disseny gràfic. Disseny de Toys.
Mòdul 3: Univers digital.
Aplicacions. WebApps. Crowdfunding.
Mòdul 4: Projecte global.
Es valoraran quatre tipus de projecte:
1. Projecte Final.
Desenvolupament - individual o en equip - d'un producte cultural editorial en relació al dibuix, la il · lustració o el còmic (una App, una novel · la gràfica, una publicació especialitzada, un eCómic ...) i un pla de viabilitat de la idea.
1. Projecte amb client real.
Desenvolupament d'un encàrrec d'una de les tres empreses col · laboradores (Grup Planeta, Time Out o La Vanguardia).
1. Microprojectes.
Resolució de projectes curts plantejats durant el curs en relació a les diferents àrees de la professió.
1. Book.
Elaboració individual, al llarg de tot el curs, d'un portfoli de presentació de treballs.
Mòdul transversal: Activitats paral · leles al desenvolupament del programa
• Àrees plàstiques
o Collage
o Color
o Blanc i negre
o Tècniques d'il · lustració digitals
o Composició
• Visites a estudis i esdeveniments
• Debat
El postgrau fa èmfasi en el treball en equip a través del concepte de Grup de Debat. Durant tot el curs s'aniran programant diferents sessions per comentar novel · les gràfiques, publicacions o iniciatives editorials que hauran estat estudiades per tots i de les quals es durà a terme una dissecció.
Veure més

Destinataris

Graduats en Disseny, llicenciats en Belles Arts, Publicitat o Comunicació, professionals amb experiència acreditada: Directors d'art, publicistes, creatius de televisió, cinema, Internet i altres mitjans audiovisuals, artistes, guionistes i dissenyadors gràfics, editors o individus amb projectes editorials o personals que incloguin llenguatges gràfics.

Idiomes en què s'imparteix

Castellà

Horari/Torn

Dilluns, dimarts i dijous, de 17h a 21.15h

Places

25

Durada

Setembre 2014 a febrer 2015.

Lloc on s'imparteix el curs

ELISAVA

Objetius

•Ajudar l'alumne a cercar, entendre i assumir els canvis en la professió i trobar el seu lloc en el panorama internacional.
•Donar les claus per inserir-se professionalment al món de la i

Titulació obtinguda

Diploma de Postgrau d?Il·lustració i Còmic, títol expedit per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i ELISAVA Escola Superior de Disseny i Enginyeria de Barcelona.

Sí, m'interessa

conèixer tots els detalls, preus, beques, dates i places disponibles

Diploma de Postgrau Il·lustració i Còmic

Per contactar has d'acceptar la política de privacitat
Enviant aquest formulari accepteu rebre informació periòdica d'Educaweb relacionada amb aquests cursos.
També et recomanem aquests cursos

Diploma de Postgrau Il·lustració i Còmic