Diplomatura en Teoria i Crítica de cinema

Curs
Presencial
8 mesos
Consulteu el preu

Descripció

La Diplomatura en Teoria i Crítica de Cinema és la primera i única que ofereix una dedicació anual a la crítica cinematogràfica a tot el país.  

La dinàmica de la Diplomatura se centra en donar la formació més completa i àmplia possible, estudiant tant la teoria, l'estètica i la història del cinema, com les noves tendències del cinema i de la crítica actuals (cinema oriental i documental). Una de les claus de la Diplomatura és convertir-la en un curs actualitzat, en constant renovació, atents sempre-que és una de les tasques fonamentals del crític-a les noves tendències del cinema.Per això es comptarà amb alguns dels millors crítics i professors del cinema del panorama actual.  

Paral.lelament, es realitzarà un treball pràctic, que consistirà en la visió de pel lícules, l'escriptura de crítiques setmanals, la participació constant dels alumnes a classe, i en la realització final d'un llibre col.lectiu *. Activitats en les quals els alumnes comptaran amb la presència d'un tutor que farà un seguiment personalitzat.  

En essència es tracta de donar els coneixements i les eines necessàries perquè l'alumne obtingui una formació sòlida que li serveixi tant per poder escriure sobre cinema, com fonamentalment per saber "veure" cinema.La idea principal del curs de crítica és donar a l'alumne una formació àmplia i rica sobre el que és el cinema i del que s'ha escrit sobre ell a través de les diverses assignatures, que no estan plantejades com blocs tancats, sinó com a espais orgànics que s'han de comunicar entre si perquè els alumnes tinguin les eines necessàries per poder veure, pensar i escriure cinema.

Temari

PROGRAMA  
Història del Cinema  
Directors I Cineastes  
Critica de Cinema  
Tendències en la Crítica actual  
Estètica del cinema  
Gèneres cinematogràfics  
Cinema i la seva relació amb altres arts  
Processos Tècnics i Creatius del Cinema  
Seminaris  
Programació, filmoteques i festivals  
Tràfic d'influències  
Tallers d'escriptura Cinematogràfica  
Estudis de Cas  
Organització de Festivals i Mostres de Cinema

Destinataris

El curs està tant dirigit a futurs crítics com a aquells que desitgen aprofundir en el seu coneixement del cinema.  

Però també està ideat per a alumnes interessats en la direcció cinematogràfica, el guió o el documental i que desitgen adquirir les eines adequades amb les quals poder analitzar i comprendre les diferents formes cinematogràfiques.  

Campus i seus: Observatorio de Cine
Observatorio de Cine
sicilia 265 08025 Barcelona
Cursos més populars
X