Escola d'Enginyeria (UAB)

Disseny de videojocs - (Curs 2 del Programa Especialitzat - Disseny i Creació de videojocs)

Escola d'Enginyeria (UAB)

Curs
On-line
43 €

Descripció

Curso 2 de 5 del Programa Especialitzat - Disseny i Creació de videojocsDins de la creació del videojoc, quin paper juga el seu disseny? Aquest curs proporciona coneixements i pautes sobre com dissenyar un videojoc. Partint des d'un concepte bàsic, es donen les pautes per treballar correctament les seves conentidos, de cara a aconseguir un objectiu clar: el document de "game concept" que constitueix el document inicial sobre el qual es basa qualsevol videojoc. De cara a millorar la comprensió dels conceptes, els exemples i referències es fonamentaran en videojocs reals, per permetre així visualitzar el document i quins són els resultats finals del disseny descrit en el mateix.

Temari del curs

SETMANA 1

En aquest primer mòdul donarem una introducció inicial a què són els videojocs, ja que resulta indispensable per a una posterior comprensió del procés de creació i desenvolupament d'aquest tipus de productes d'entreteniment. Començarem per definir què són els jocs, i per què juguem, per continuar analitzant breument la història dels videojocs i l'estat actual de la indústria. Finalment, assenyalarem els rols principals presents en el desenvolupament de videojocs, i explicarem les diferents tasques que implica dissenyar.

SETMANA 2

Elements bàsics del disseny I
En aquest mòdul entrarem de ple en els elements clau per entendre el procés de disseny d'un videojoc. Començarem analitzant al jugador i definint l'experiència que volem que senti; també comentarem una visió general sobre els elements artístics i tecnològics que són necessaris tenir en compte a l'hora de dissenyar. Donarem especial atenció a l'estudi de les mecàniques, el control i el balanç, que suposen el nucli del disseny conceptual d'un videojoc. Finalment analitzarem què és el gameplay (jugabilitat) i com es pot ajustar segons sigui necessari.

SETMANA 3

Elements bàsics del disseny II
En aquest mòdul continuarem amb els elements claus del disseny d'un videojoc. A partir de la jugabilitat, comentarem els diferents gèneres existents; també parlarem del disseny al llarg del procés de desenvolupament. A continuació ens ocuparem de la documentació, centrant-nos en el game concept document (document de concepte de joc). Analitzarem com es crea el disseny de nivell i com s'aconsegueix una experiència progressiva al llarg d'un joc. I per acabar, abordarem altres elements de molta importància en el disseny, com són l'ambientació, la història, la narrativa i la usabilitat.

SETMANA 4

Implementació del disseny
En aquest mòdul explicarem com s'implementen elements de disseny en un videojoc. Per a això ens valdrem d'un motor comercial (Unity 3D), que ens permetrà mostrar de manera pràctica aspectes i conceptes que s'han tractat en els mòduls anteriors. Partint d'un projecte bàsic d'un videojoc, modificarem el seu disseny i jugabilitat per millorar la seva experiència d'ús. Començarem explicant breument com funciona l'eina del motor, per a posteriorment comentar cada un dels elements claus de la jugabilitat: Control, Cambra, personatge, enemics, intel·ligència artificial, etc.
Veure més

Destinataris

En el disseny del Programa Especialitzat hem intentat minimitzar els coneixements previs necessaris. Sí que creiem fonamental la motivació per la temàtica. Els diferents cursos van dirigits a persones, amb o sense formació universitària però molt interessats i motivats en conèixer el que hi ha darrere d'un videojoc i saber d'una forma introductòria com es dissenya i crea un videojoc, per poder aplicar aquests coneixements a un petit videojoc . No són imprescindibles per realitzar els cursos, però les següents capacitats poden millorar l'aprofitament dels cursos: 1) Coneixement inicial de llenguatges de programació, 2) Coneixements inicials de disseny gràfic, 3) Coneixements inicials dels productes que van apareixent a la indústria del videojoc.

Requisits

Per poder realitzar els exercicis o apropar-te més al món del disseny i creació de videojocs seria recomanable que poguessis disposar de determinats programes específics. Programes usats en aquest àmbit dels videojocs n'hi ha molts, però et proposem una sèrie de programes que pots utilitzar de manera gratuïta o bé que disposen de versions de prova (de 30 dies) que pots utilitzar de manera gratuïta. Si disposes ja d'algun programa (amb o sense llicència) no esmentat en la llista i amb funcionalitats similars als esmentats, també podràs utilitzar-lo. Els programes que us proposem són els següents:

  • (1) Microsoft Visual Studio 2010 Express: versió pública (gratuïta)

  • (2) Unity maig personal edition: versió personal - requereix donar-se d'alta, Sistemes operatius: Windows i OSX

  • (3) Crazybump: Versió de prova disponible (30 dies), Sistema operatiu: només Windows.

  • (4) Autodesk 3ds Max 2015: A partir de la versió 2012 ja seria òptim, ha una versió gratuïta per a estudiants (només es requereix donar-se d'alta), Sistema operatiu: només Windows

  • (5) Adobe Photoshop CC 2015: A partir de la versió CS5 ja seria òptim, ha una versió de prova de 30 dies (requereix donar-se d'alta), però passats els 30 dies no es pot tornar a descarregar la versió de prova, Sistemes operatius: Windows, OSXVeure més

Idiomes en què s'imparteix

Castellà o anglès

Durada

Propera sessió: 25 jul a 29 d'agost - 2 a 4 hores / setmana - Si s'estudia el Programa complet amb els 5 cursos dura aprox. uns 5 mesos.
S'inicien sessions durant tot l'any.

Titulació obtinguda

Si es completa el Programa amb els 5 cursos s'obté un certificat. Completar el curs no dóna dret a crèdits de la Universitat, tot i que pot haver Universitats que acceptin els certificats del Programa Especialitzat com a crèdits convalidables. Has validar-lo en qualsevol cas amb la teva institució

Promocions

Si es compra el Programa sencer (els 5 cursos) per avançat s'obté un dte. del 12%: -

Preu final: 212 €

Preu

43 €
Preu del curs individual: 43 euros. - Preu del Programa amb els 5 cursos: 240 euros.

Avantatges del curs

En completar el Programa Especialitzat podràs comprendre els fonaments i el funcionament de la indústria del videojoc, entendre els conceptes clau que intervenen en un videojoc, estructurar un videojoc, planificar els perfils necessaris per crear un videojoc real, col·laborar en el procés de disseny d'un videojoc, tenir els coneixements bàsics per implementar el procés artístic d'un videojoc, des de la caracterització de personatges al seu moviment o la definició d'entorns, i treballar amb un motor de videojocs.

Sí, m'interessa

conèixer tots els detalls, preus, beques, dates i places disponibles

Disseny de videojocs - (Curs 2 del Programa Especialitzat - Disseny i Creació de videojocs)

Per contactar has d'acceptar la política de privacitat
Enviant aquest formulari accepteu rebre informació periòdica d'Educaweb relacionada amb aquests cursos.
També et recomanem aquests cursos

Disseny de videojocs - (Curs 2 del Programa Especialitzat - Disseny i Creació de videojocs)