Descripció

El programa de doctorat de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna pretén desenvolupar les habilitats i competències necessàries per formar investigadors d'alt nivell que puguin dur a terme una sòlida i competent activitat de recerca en l'àmbit de la comunicació.El Doctorat culmina amb l'elaboració i la presentació d'una tesi doctoral que consisteix en un treball original de recerca dirigit per un doctor reconegut com a investigador acreditat. La superació d'aquests estudis donarà dret a l'obtenció del títol de Doctor / a per la Universitat Ramon Llull, que representa el nivell més elevat de l'educació superior.El programa de doctorat pretén desenvolupar les habilitats i competències necessàries per formar investigadors d'alt nivell que puguin realitzar una sòlida activitat de recerca en l'àmbit de la Comunicació. Els futurs doctors han de ser capaços d'identificar les necessitats socials en tots els àmbits de la comunicació, i desenvolupar investigacions que els donin respostes.

Veure més

Temari del curs

L'activitat de recerca de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals s'estructura en torn a cinc grups de recerca, tots ells reconeguts per la Generalitat de Catalunya.

Conflicte, Infància i Comunicació
Cultura i audiovisual
DIGILAB: Media, Strategy and Regulation
Estratègia i creativitat en publicitat i Relacions Públiques
Comunicació, Opinió Pública i Memòria Històrica

Línies de recerca prioritàries:

Sociologia de la comunicació. Inclou l'estudi del conflicte social, el tractament mediàtic i la percepció social de la violència, la bretxa digital i conflictes intergeneracionals, o la representació de l'altre en els nous mitjans, entre uns altres.

Comunicació empresarial. Inclou un ampli ventall de temes: auditories de comunicació, el rol de les estratègies de comunicació per a l'impuls del canvi en les organitzacions, estratègies de comunicació corporativa, noves tendències en marques, relacions públiques i cultura corporativa, creativitat publicitària i planificació, issues management així com l'ús de les noves tecnologies en
la comunicació política.

Cinema i televisió. La política i la identitat cultural a través dels mitjans, narratives audiovisuals i transmediàtiques, identitat al cinema, la televisió i el transmedia. La intersecció entre ciutadania cultural i televisió o noves formes d'exhibició cinematogràfica en l'era digital.

Tecnologia i comunicació. Inclou temes com l'estudi de l'impacte de la tecnologia en les pràctiques periodístiques i comunicatives, convergència mediàtica, responsabilitat i ètica periodística, tecnologia i polítiques de comunicació o tecnologia i regulació mediàtica.

Periodisme, política i democràcia. Aquí es desenvolupen projectes de recerca sobre el compromís polític, mitjans i ciutadania, comunicació internacional, periodisme professional, participació i audiències actives en l'esfera pública digital, entre uns altres.
Veure més

Competències per a les que et prepara el curs

Comprensió sistemàtica d'un camp d'estudi i domini de les habilitats i mètodes de recerca relacionats amb aquest camp.
Capacitat de concebre, dissenyar o crear, posar en pràctica i adoptar un procés substancial de recerca o creació.
Capacitat per contribuir a l'ampliació de les fronteres del coneixement a través d'una recerca original.
Capacitat de realitzar una anàlisi crítica i d'avaluació i síntesi d'idees noves i complexes.
Capacitat de comunicació amb la comunitat acadèmica i científica i amb la societat en general sobre els seus àmbits de coneixement en les maneres i idiomes d'ús habitual en la seva comunitat científica internacional.
Capacitat de fomentar, en contextos acadèmics i professionals, l'avanç científic, tecnològic, social, artístic o cultural dins d'una societat basada en el coneixement.

Requisits

1. Haver cursat un Màster Universitari en la Facultat de Comunicació Blanquerna
2. Estar admès al programa de doctorat

Durada

3 anys a temps complert

Objectius

Formar investigadors qualificats en el camp de la comunicació, així com professionals competitius.
Posar a l'abast de la Societat els coneixements dels investigadors que realitzen la seva activitat
Contribuir a la millora dels elements professionals dels entorns professionals de la comunicació a través de la innovació.
Aprofundir en els vincles entre universitat i empresa.
Aprofundir en el coneixement metodològic per afrontar l'anàlisi dels fenòmens complexos que caracteritzen la comunicació.
Delimitar el marc conceptual de caràcter transversal i pluridisciplinar que permeti tematizar les interconnexions entre els diversos àmbits de la comunicació.
Capacitar els alumnes per realitzar anàlisi crítica, avaluació i síntesi d'idees noves i complexes.
Preparar professionals capaços d'identificar i aprofundir en l'estudi de nous conceptes, tècniques i pragmàtiques del camp de la comunicació.
Capacitar els alumnes per a la comunicació dels resultats de recerca d'acord

Preu

600 €
El preu de la matrícula en concepte de manteniment de doctorat i tutorització de tesi (període de recerca) per al curs 2014/15 és de 600 euros.
També et recomanem aquests cursos