Descripció

El Programa de Doctorat en Psicologia de la FPCEE Blanquerna de la URL és un programa adscrit al Departament de Psicologia d'aquesta Facultat en què participen sis grups d'investigació en psicologia que desenvolupen diferents línies de recerca en els àmbits de la psicologia clínica i de la salut, la psicologia de l'educació i la psicologia de les organitzacions.

Temari del curs

El Programa de Doctorat en Psicologia està organitzat a partir de dos grans àmbits d'activitats:

a) D'una banda, les activitats de formació en recerca, que es desenvolupen amb l'objectiu que els estudiants adquireixin les competències específiques i generals que s'han assenyalat en el programa. Aquestes activitats poden ser teòriques, metodològiques i aplicades.

b) De l'altra, les activitats dirigides a l'elaboració d'un treball d'investigació original per a l'obtenció del títol de doctor. Totes les activitats formatives dutes a terme pels doctorands seran recollides en el Document d'activitats del doctorand (DAD).

El Programa de Doctorat en Psicologia de la URL compta amb la participació de sis grups de recerca. Els cinc primers són grups de recerca consolidats, reconeguts per la Generalitat de Catalunya (SGR 2013-2016):
  • Grup de Recerca en Discapacitat i Qualitat de Vida: Aspectes Educatius (DISQUAVI)
  • Grup de Recerca en Construcció del Coneixement Estratègic (SINTE -Lectura i escriptura), que forma part del Seminari interuniversitari d'investigació en estratègies d'ensenyament i aprenentatge (UAB, URL, UdG)
  • Grup de Recerca en Comunicació i Salut (COMSAL)
  • Grup de Recerca de Parella i Família (GRPF)
  • Grup de Recerca en Psicologia, Persona i Context (PSICOPERSONA)
  • Grup de Recerca en Organització, Persona i Canvi

Aquests grups de recerca desenvolupen projectes que s'emmarquen en diverses línies de recerca i ofereixen diversos serveis, en funció  dels seus àmbits de treball.
Veure més

Competències per a les que et prepara el curs

1. Comprensió sistemàtica d'un camp d'estudi i domini de les habilitats i mètodes d'investigació relacionats amb aquest camp.

2. Capacitat de concebre, dissenyar o crear, posar en pràctica i adoptar un procés substancial de recerca o creació.

3. Capacitat de contribuir a l'ampliació de les fronteres del coneixement a través d'una investigació original.

4. Capacitat de dur a terme una anàlisi crítica i d'avaluació i síntesi d'idees noves i complexes.

5. Capacitat de comunicació amb la comunitat acadèmica i científica i amb la societat en general sobre els àmbits de coneixement corresponents en les formes i idiomes d'ús habitual en aquests contextos.

6. Capacitat de fomentar, en contextos acadèmics i professionals, l'avenç científic, tecnològic, social, artístic o cultural dins d'una societat basada en el coneixement.

Durada

3 anys (TC) / 5 anys (TP).

Objectius

1. Formar investigadors qualificats en el camp científic de la psicologia, així com professionals competitius.


2. Oferir un programa de doctorat de qualitat, basat en principis de coherència epistemològica, conceptual i metodològica, orientat al coneixement i a la investigació en els processos psicològics en contextos i escenaris diversos.


3. Potenciar la difusió dels treballs d'investigació i tesis en desenvolupament a través de la participació en congressos, fòrums científics i publicacions rellevants de l'àmbit d'estudi.


4. Impulsar la mobilitat i la internacionalització dels investigadors en formació del programa, així com la seva participació en xarxes d'investigació.


5. Generar estudis de la màxima competència en les línies d'investigació impulsades des dels grups de recerca del Departament de Psicologia.

Preu

Preu del curs 2014-2015: 900 euros per any.

Sí, m'interessa

conèixer tots els detalls, preus, beques, dates i places disponibles

Doctorat en Psicologia

Per contactar has d'acceptar la política de privacitat
Enviant aquest formulari accepteu rebre informació periòdica d'Educaweb relacionada amb aquests cursos.
També et recomanem aquests cursos