Complemento Profesional

Curs d'especialista en Coaching Familiar i de Parella amb PNL i Gestalt

Complemento Profesional

Curs
On-line | Semi-presencial
400 Hores

Descripció

Ser coach és ajudar a les persones i als seus sistemes a crear l'espai perquè puguin desenvolupar-se, eliminar bloquejos i poder així avançar fins a aconseguir els seus objectius.

L'art del coaching familiar consisteix a saber fer coaching no només a les persones individualment o a la família, sinó abordant també les relacions i el sistema en conjunt, mantenint fora de perill l'espai de desenvolupament de cada un.

En el desenvolupament del coaching professional, aquest camp d'especialització està cada vegada més demandat.

És per cada vegada més persones evident el necessari d'un canvi des de l'essencial del sistema global, que provoqui al seu torn canvis profunds i duradors en les dinàmiques de relació familiar i en els individus. Per a això hem comprovat l'eficàcia de treballar al mateix temps amb tota la família o els dos membres de la parella conjuntament.

Per cobrir aquesta necessitat, plantegem una formació especialitzada i pràctica el propòsit és capacitar professionalment per al treball amb famílies i parelles, desenvolupant les competències necessàries en l'àmbit personal i professional i dotant-de les eines específiques per exercir amb èxit aquesta tasca.
Veure més

Temari del curs

Bloc I. Coaching familiar i de parella. Bases teòriques i model de treball.
 • Introducció: Definició. Concepte. Diferències i similituds amb el coaching personal i grupal. Coaching familiar vs coaching de família.
 • Bases teòriques: Influència de la teoria de la comunicació humana. Aportacions des de la teràpia familiar i de parella sistèmica i el constructivisme, la intervenció estratègica, l'enfocament centrat en solucions i PNL. L'anàlisi transaccional. Coaching i coaching sistèmic. El principi sistèmic. Els sistemes humans. El sistema familiar.
 • Normes que regeixen els sistemes humans i les seves violacions: Pertinença i exclusió. Jerarquia i inversió de rols. Equilibri i desequilibri.
 • Conceptes essencials: Família i parella: tipus, estructures cicles, rols, mites, jocs de poder, rols. Comunicació amb nens. Comunicació amb adolescents.
 • Competències bàsiques: Maneig del rapport, calibratge i escolta profunda. Circularitat, totalitat i neutralitat. No directivitat. Orientació a la solució.
 • Estructura del procés: Model de coaching familiar breu: abans, durant i després.
Bloc II
 • Procés: - Entrevista prèvia. Elaboració del contracte. - Primera sessió: GROW i ARROW sistèmic. Establiment de l'objectiu del sistema. Model sistèmic. Model de Selekman.
 • Eines: Pregunta miracle. SMART sistèmic. Estàtues. Dibuixos. La casa. Genograma familiar. Roda de la vida familiar i de parella. Maneig de les preguntes per treballar amb famílies i parelles: Preguntes lineals, circulars, reflexives, estratègiques. Preguntes per redefinir, connotar i externalitzar. Equip reflexiu. Elaboració del resum.
Bloc III
 • Procés: - Segona sessió i següents. Model centrat en solucions: Ancorar i ampliar. Establiment de plans d'acció sistèmics. - Última sessió: Tancament i comiat. Rituals. Seguiments. Autoavaluació.
 • Més eines: Les Constel·lacions Familiars. Constel·lacions aplicades en sessió individual. Eines de PNL aplicades al coaching familiar: Àncores, modelatge, posicions perceptives, integració de polaritats, etc. Metàfores i contes. Ús de rituals.
Bloc IV
Tema IV. Situacions difícils en coaching familiar i de parella. Altres aplicacions.
 • Situacions complicades per a les famílies i les parelles: Dols. Adopció. Separacions. Infidelitats. Violència. Crisis familiars.
 • Maneig de dificultats durant el procés: Principis sistèmics aplicats a la relació d'ajuda i les complicacions en la relació coach-client. Com resoldre'ls.
 • Diferents especialitzacions del coaching familiar i de parella.
 • Indicacions per dur a terme el projecte professional propi.
Veure més

Destinataris

Si treballes o vols treballar com a professional amb famílies, parelles, nens o adolescents, aquesta formació és per a tu. Aconseguiràs el mètode, les eines i les claus d'èxit per al treball amb famílies i parelles, descobrint les peculiaritats d'aquesta especialització. Desenvoluparàs les competències necessàries per poder dur sessions conjuntes amb els membres d'una família o parella i les habilitats per manejar situacions complicades. La metodologia emprada no tracta que vegis el que els experts saben fer sinó que tu aprenguis a fer-ho també. Sabràs realment fer coaching familiar i de parella. Amb això, estaràs capacitat per a exercir professionalment en una nova línia d'especialització que t'aproparà a un extens ventall de clients i et desenvoluparàs com a expert en aquest camp.

Objectius

Aprendràs les bases teòriques necessàries per al treball amb famílies i parelles que et permetin entendre com treballar amb sistemes. Podràs adquirir les competències per manejar una sessió amb la família o la parella al complet. Sabràs què, quan, com i a qui preguntar. Manejaràs les habilitats per treballar amb nens i amb adolescents. Entrenaràs en les eines i tècniques eficaces per dur a terme processos de coaching familiar que provoquin i facilitin els canvis que les famílies i les parelles es posen com a objectiu. Seràs capaç de resoldre situacions complicades en el treball amb famílies. Coneixeràs les estratègies per al treball amb famílies en diferents àmbits d'aplicació sistèmics: formatiu-educatiu, socio-comunitari, grups terapèutics, etc. A més podràs realitzar durant la formació un treball de desenvolupament personal i professional a través d'un procés d'autoconeixement i presa de consciència dels teus propis punts forts i punts de millora, així com dels aspectes rellevants per al teu propi sistema familiar.

Promocions

Promoció mes d'abril: Inscriu-te sense matrícula i amb una formació intensiva de regal.

Sí, m'interessa

conèixer tots els detalls, preus, beques, dates i places disponibles

Curs d'especialista en Coaching Familiar i de Parella amb PNL i Gestalt

Per contactar has d'acceptar la política de privacitat
Enviant aquest formulari accepteu rebre informació periòdica d'Educaweb relacionada amb aquests cursos.
També et recomanem aquests cursos

Curs d'especialista en Coaching Familiar i de Parella amb PNL i Gestalt