Instituto de Interacción

Especialista en psicoterapia centrada en la persona

Instituto de Interacción

Descripció

L'enfocament centrat en la persona condueix a un procés de presa de consciència de l'experiència real i reestructuració del propi jo, a través de l'establiment d'una sòlida aliança amb el terapeuta o facilitador, i de l'escolta matisada dels significats profunds de la seva experiència.

C. Rogers (1902-1987) i els seus col·laboradors van desenvolupar els constructos centrals de l'enfocament, partint de la seva experiència clínica i basant-se en el mètode científic.

Considerat dins de la Psicologia Humanística o Tercera Via, comparteix amb ella la concepció positiva i dinàmica de la persona, dóna primacia al caràcter subjectiu de la seva existència, i defensa valors tan essencialment humans com la llibertat, la responsabilitat i la consciència com a base en el creixement personal i del canvi terapèutic.

Dos dels seus pressupostos bàsics són:* l'ésser humà té una tendència inherent cap al creixement.

* la relació que es crea entre el terapeuta i el client és determinant en el procés terapèutic.I així, en l'enfocament centrat en la persona, l'objectiu és que s'aconsegueixi recuperar el contacte amb la naturalesa orgànica, amb el Jo real; per a això, el terapeuta o facilitador per mitjà de l'actitud de l'empatia, l'acceptació incondicional i la congruència (expressades a través de la tècnica) estableix unes relació de seguretat psicològica amb la persona, que li permetrà l'entrada progressiva al seu món intern, l'avanç cap a la presa de consciència de l'experiència negada, la trobada amb nous significats de la seva experiència i l'avanç cap al procés progressiu de reorganització de la seva Jo.OBJECTIUS1. Proporcionar una experiència que faciliti el treball de desenvolupament personal imprescindible per a la pràctica psicoterapéutica

2. Dotar a l'alumne d'eines metodològiques i tècniques de cara a la pràctica professional dins del camp de la psicologia clínica (psicoterapia individual o de grup), així com per a altres aplicacions dins del camp educatiu, social o sanitari.
Veure més

Destinataris

Titulats en Psicologia o Medicina.

Durada

1 cursos acadèmic (format intensiu)

Sí, m'interessa

conèixer tots els detalls, preus, beques, dates i places disponibles

Especialista en psicoterapia centrada en la persona

Per contactar has d'acceptar la política de privacitat
Enviant aquest formulari accepteu rebre informació periòdica d'Educaweb relacionada amb aquests cursos.
També et recomanem aquests cursos

Especialista en psicoterapia centrada en la persona