Curs d'Estiu en Decoració i Estilisme d'Interiors

Curs
Semi-presencial
Barcelona
10 crèdits
3100 €

Descripció

Des de la perspectiva i la visió que ofereix la societat contemporània, la necessitat de generar espais adequats per al desenvolupament de la vida, el treball i les relacions socials s'ha convertit en una problemàtica a la qual ens enfrontem contínuament.
El Curs d'Estiu en Decoració i Estilisme d'Espais Interiors proporciona un acostament a les principals eines d'investigació i reflexió -tant teòriques com pràctiques- que es generen en l'àmbit de l'estilisme i la decoració d'espais interiors domèstics.
Aquesta tasca es desenvolupa prenent com a factor fonamental les múltiples i profundes relacions existents entre individu, societat i l'espai interior en què es relacionen.
El curs dóna a l'alumne les eines i criteris adequats per enfrontar-se al complex repte de "vestir" espais.

Destinataris

El curs va dirigit a estudiants, professionals del sector, i a interessats en general en l'estilisme i decoració d'espais interiors, que per raons laborals o personals necessitin d'aquesta especialització per enfrontar-se de manera eficaç a un sector cada vegada més competitiu i canviant.
Serà necessària la presentació d'un CV i una carta de motivació per a la inscripció (quan no es compleixin els requisits, l'escola avaluarà cada un dels casos singularment).

Metodologia

El curs s'articula a partir de diversos àmbits de recerca: el procés creatiu, les eines per al desenvolupament de la disciplina i el coneixement i maneig de materials i tendències. Impulsats per la necessitat de combinar aquestes matèries de manera transversal el curs es desenvolupa mitjançant un sèrie d'exercicis pràctics on es posen en pràctica els coneixements adquirits en les sessions teòriques i testimonials. La realització d'aquests exercicis també sobre l'alumne a la realitat professional del sector d'aquesta manera un punt fonamental en els objectius pedagògics del present curs. El curs es divideix en diferents matèries impartides per alguns dels millors professionals de l'interiorisme i el disseny, combinant les sessions teòriques amb els exercicis pràctics. La metodologia didàctica també inclou la visita a showrooms i botigues referents en el sector.

Idiomes en els quals s'imparteix

Espanyol.

Durada

Data d'inici: 1 de juliol de 2019. Durada: 4 setmanes.

Objectius

L'anàlisi i l'aplicació de les últimes tendències, les relacions cromàtiques i la combinació de textures i els materials, són punts clau per a la confecció d'un espai harmònic i agradable que respongui a les necessitats de l'hàbitat de l'individu contemporani. El curs intenta analitzar i proposar una sèrie d'experiències que tenen com a finalitat la interiorització per part de l'alumne del procés creatiu, des del seu germen fins al seu desenvolupament final.

Professorat

Coordinador: José Manuel Fernández. Arquitecte. Dissenyador d'Interiors Responsable del departament de disseny d'interiors de l'estudi Lagranja Design de Barcelona Arquitecte i dissenyador d'interiors establert a Barcelona. Va estudiar arquitectura a la E.T.S d'Arquitectura de la Universitat de Navarra a Pamplona. Màster en Disseny d'Interiors per l'Istituto Europeu di Design a 2004. Treballa com a responsable del departament d'interiorisme i arquitectura en l'estudi Lagranja design. Des de 2005 ha impartit classes com a professor en diferents escoles de disseny com IED (Barcelona, Espanya), Elisava (Barcelona, Espanya) i Artidi (Barcelona, Espanya) i ha estat professor convidat a les escoles Abadir (Catània, Itàlia) i CEU Universitat cardenal Herrera (València, Espanya). Actualment és el coordinador extern del CSP de Disseny d'Interiors Contemporanis i del CSP de Decoració i Estilisme d'Interiors a l'Istituto Europeo di Design.

Horari

Dilluns a divendres de 9.30 a 14.30h.
Campus i seus: IED Barcelona Escola Superior de Disseny
IED Barcelona Escola Superior de Disseny
C/ Biada, 11 08012 Barcelona
Cursos més populars
X