Curs d'Estiu en Disseny de Producte Esportiu

Curs
Presencial
Barcelona
10 crèdits
3100 €

Descripció

El Curs d'Estiu en Disseny de Producte Esportiu respon a la necessitat de formar professionals del disseny que vulguin conèixer i aproximar-se a la indústria de l'esport urbà incloent els seus escenaris, productes, accessoris, gràfica aplicada i les seves futures estratègies de desenvolupament i innovació.
Més enllà d'una simple activitat física, avui dia l'esport s'ha integrat en les nostres vides i activitats quotidianes, aportant nombrosos beneficis per a la salut. L'auge de pràctiques esportives com running, ioga, fitness és només l'inici d'un moviment més gran.
La cultura de l'esport està evolucionant i creixent, fent-se cada vegada més visible en el context urbà. Tant debutants com a professionals requereixen de l'equipament esportiu que acompanyi la seva pràctica. El disseny enriqueix aquest sector, aportant productes i serveis creatius, senzills, funcionals, tècnics i assequibles
.

Competències per a les quals et prepara el curs

Competències adquirides: Conceptualitzar i desenvolupar oportunitats de disseny. Interpretar tendències del sector i transformar-les en oportunitats. Aplicar color en un producte / gamma esportiu. Introducció a materials tècnics Testejar les idees amb prototips senzills

Destinataris

Estudiants i professionals de Disseny Industrial, Disseny gràfic, arquitectura i interiorisme interessats a introduir-se al disseny de productes relacionats amb el sector de l'esport urbà.

Requisits

Requisits previs:
Es necessària la presentació d'un CV i una carta de motivació per a la inscripció. En el cas en què algun dels requisits demanats per part del Servei d'Informació i Orientació per a l'admissió no es compleixi, l'escola avaluarà cada un dels casos singularment, reservant-se el dret de convocar l'aspirant a una entrevista personal.
És imprescindible tenir nocions de programes de dibuix tècnic i de tractament d'imatge.

Metodologia

Curs intensiu en l'àmbit del disseny, des d'un acostament pràctic i teòric. Es treballa de manera individual i grupal. Es proposen dos projectes que es desenvolupen a nivell conceptual i executiu al llarg de les 3 primeres setmanes de juliol. La quarta setmana s'utilitza per aprofundir en un dels dos projectes. Per poder dur a terme els projectes, es realitzen presentacions, xerrades, tallers, visites a referents del sector, liderats per professionals especialistes actius en el sector de l'esport.

Idiomes en els quals s'imparteix

Espanyol.

Durada

Data d'inici: 1 de juliol 2019. Durada: 4 setmanes.

Objectius

Explorar el disseny d'esport urbà a través de la conceptualització i desenvolupament d'un producte / experiència, des del "insight" (concepte) fins al "inline" (venda).
Assimilar els processos i metodologies pròpies del disseny esportiu.
Detectar oportunitats per aportar valor i propiciar la innovació.
Aprofundir sobre els factors que incideixen en el disseny d'esport com a base per afavorir una proposta creativa pròpia i nous models de negoci.

Perspectives laborals

Dissenyadors en empreses de productes d'esport. Freelancers.

Professorat

Coordinadora: Elisa Padrón Olivé Elisa Padrón Olivé dissenya i desenvolupa productes que conreen l'artesania, la qualitat i la simplicitat. Sempre ha sentit fascinació pel fet a mà. Diplomada en Enginyeria Tècnica en Disseny Industrial (Universitat Las Palmas Gran Canària 2007) s'especialitza després en Disseny de Producte (Elisava, Barcelona 2009) i comença la seva carrera professional en el sector de l'esport. Integrant de l'equip d'Innovació i Disseny avançat a Decathlon, desenvolupa projectes entre França i l'Índia durant sis anys. Així mateix descobreix l'estudi de tendències globals i la seva passió pel color. Actualment treballa a Barcelona com a responsable del disseny en nanimarquina, fusionant catifes d'artesania ancestral amb disseny contemporani.

Horari

Dilluns a divendres de 09:30 a 14: 30h
Campus i seus: IED Barcelona Escola Superior de Disseny
IED Barcelona Escola Superior de Disseny
C/ Biada, 11 08012 Barcelona
Cursos més populars
X