Curs d'estiu en Disseny de Joies

Curs
Semi-presencial
10 crèdits
3100 €

Descripció

Des de la prehistòria, la màgia del metall, la possibilitat de poder-lo treballar i dominar-conferir a l'home un poder i una emoció excepcionals. Aquest poder, unit a una metodologia de disseny, aporta al dissenyador de joies una experiència completa i molt gratificant.
Les joies en el món de la Moda són un complement estrella. Transfereixen emoció i sentiments sent el toc final, el concepte concloent de totes les col·leccions.
L'objectiu del Curs d'Estiu en Disseny de Joies és dotar els alumnes dels coneixements i eines necessaris per projectar, dissenyar i realitzar una peça amb metall. Se segueix tot el procés de creació del disseny i producció d'una joia des de la inspiració, la representació i il·lustració del concepte, fins a la representació gràfica i modelatge del metall per aconseguir la peça final.

Destinataris

El curs està dirigit tant a estudiants de disseny com a llicenciats, o professionals que vulguin viure una nova experiència formativa on posar en pràctica les seves habilitats creatives.
És requisit la presentació d'un CV i una carta de motivació per a la inscripció. En el cas en què algun dels requisits demanats per part del Servei d'Informació i Orientació per a l'admissió no es compleixi, l'escola avaluarà cada un dels casos singularment, reservant-se el dret a convocar l'aspirant a una entrevista personal.

Metodologia

El curs combina classes teòriques i pràctiques per aconseguir adquirir els objectius del programa. Les classes pràctiques són en un taller de joieria i es realitzen peces seguint diferents metodologies de treball i de fabricació: cera fosa, prototipació 3D i un projecte final amb una petita col·lecció de mínim 3 peces realitzades al taller.

Idiomes en els quals s'imparteix

Espanyol.

Durada

Durada: 4 setmanes. Data d'inici: 1 de juliol de 2019.

Objectius

L'objectiu del Curs d'Estiu en Disseny de Joies és dotar els alumnes de coneixements i habilitats per projectar i realitzar una peça amb metall.
El curs segueix tot el procés de creació del disseny i producció d'una joia. S'inicia amb la focalització d'un concepte prenent inspiració tant de la història de l'art com de la història de la joieria, relacionant-lo amb les tendències actuals del món de la Moda. Posteriorment es continua per la presentació i il·lustració de les primeres idees arribant al contacte amb el material i es finalitza amb la introducció al maneig de les eines de taller i de modelació 3D.

Professorat

Cada curs d'estiu compta amb l'assessorament d'especialistes en el tema, que tenen un paper actiu en el desenvolupament del pla d'estudis i els continguts del curs en col·laboració amb el departament de didàctica de l'Àrea Màster. Els coordinadors donen suport també la incorporació de docents específics del sector, així com la relació amb les empreses i institucions de l'àrea de coneixement del curs. Valentina Falchi: Ha treballat durant uns anys com a dissenyadora de vestuari per a la televisió italiana dedicant-se paral·lelament al disseny i la producció de les seves pròpies col·leccions de moda. S'acosta al món de la joieria a través de la creació de bijuteria. Posteriorment es forma com Dissenyadora de Joies a l'escola de joieria Le Arti Orafe a Florència, Itàlia. Des de fa 7 anys viu a Barcelona i treballa en el seu propi taller.

Horari

Dilluns a divendres de 9.30 a 14.30h.
Campus i seus: IED Barcelona Escola Superior de Disseny
IED Barcelona Escola Superior de Disseny
C/ Biada, 11 08012 Barcelona
Cursos més populars
X