ELISAVA Escola Superior de Disseny i Enginyeria de Barcelona

Curs Expert en Intel·ligència de Dades i Disseny

ELISAVA Escola Superior de Disseny i Enginyeria de Barcelona

Curs
Presencial
100 Hores
  • Barcelona
2.100 €

Descripció

Una de les principals matèries primeres per al treball del nostre segle són les dades. El creixement exponencial d'Internet com a espai no ja només per al coneixement, sinó també per al comerç, els serveis i les relacions, ens ofereix una meravellosa oportunitat per entendre molt millor la nostra societat i les seves tendències a través de dades reals.En aquest context, el Curs d'Expert en Intel·ligència de Dades i Disseny planteja un recorregut per les oportunitats que les dades ofereixen al disseny com a punt de partida per dissenyar millor des d'una perspectiva analítica, així com dotar als alumnes de coneixements per al correcte flux de treball en l'extracció de significat.ObjectiusOferir a l'estudiant un apropament pràctic, aplicat i multidisciplinari perquè sigui capaç de donar sentit a les dades i utilitzar-les per detectar i planificar una estratègia de disseny des d'una perspectiva analítica.La metodologia del curs es construeix des d'un apropament de learning by doing i es basa en l'ús i adaptació d'eines ja disponibles, de manera que els coneixements de matemàtiques o estadística necessaris per poder aplicar els coneixements obtinguts en el programa siguin mínims.Durant el curs, l'alumne obtindrà una visió detallada de la metodologia necessària per al procés de grans bases de dades i obtindrà una visió àmplia de les diferents oportunitats de les dades per al disseny de comunicació, el disseny de serveis, de productes, planificació urbana i gestió del coneixement.Competències a adquirirUn cop completat el programa l'estudiant serà capaç de:1) Fer un primer examen de les dades per poder establir algun tipus d'hipòtesi sobre la relació entre dues o més variables.2) Poder contrastar aquesta hipòtesi amb una anàlisi exhaustiva de les dades i així poder-ne establir la fiabilitat.3) Poder presentar aquests resultats a un client de forma clara i accessible mitjançant un sistema de visualització de la informació.4) Poder aplicar els resultats per millorar estratègies de comunicació, planificació i disseny.
Veure més

Temari del curs

Mòdul 1. Metodologia del Big Data

Com s'obtenen i com es processen les dades.
La primera part d'aquest mòdul explora el Scrapping i les diferents fonts per obtenir dades que existeixen (BBDD obertes, APIs i/o sensors), així com les seves peculiaritats. La segona part del mòdul descriu el procés Data Munging que permet netejar i preparar les bases de dades per ser analitzades.

Mòdul 2. Data Mining
Com s'analitzen les dades per descobrir coneixement.

La primera part d'aquest mòdul explora principis i conceptes bàsics de l'anàlisi estadística. A la segona part es faciliten eines obertes per a la gestió de dades i s'exploren llenguatges de programació senzills (D3:js, python) per processar-los. L'assignatura d'eines no requereix nivells avançats de programació, encara que sí familiaritat amb el llenguatge. La finalitat d'aquest mòdul és aprendre la metodologia per extreure coneixement d'una base de dades.

Mòdul 3. Com utilitzar el coneixement obtingut
Casos d'estudi

Aquest mòdul se centra en el testimoni de diversos professionals del sector que utilitzen processos basats en dades per al disseny. En aquest mòdul s'abordaran casos de millora i innovació en productes i serveis, estratègies de comunicació adaptades, anàlisi de tendències emergents, planificació urbana, Bussines Inteligence, art, política i periodisme de dades.

Mòdul 4. Projecte
Transversalment al curs l'alumne posarà en pràctica els coneixements adquirits a través d'un projecte personal de disseny centrat en el processament i anàlisi de dades obertes.
Veure més

Destinataris

Professionals de la comunicació i el disseny, ja sigui d'interacció, gràfic, producte o d'interior. Arquitectes, urbanistes i altres professions associades a la planificació urbana. Enginyers i informàtics interessats en les possibilitats pràctiques de l'anàlisi de bases de dades. Investigadors en ciències socials i humanitats que vulguin eines quantitatives per les seves investigacions.

Requisits

Requisits: És recomanable tenir coneixements a nivell bàsic en llenguatges de programació.

Idiomes en què s'imparteix

Castellà

Horari/Torn

Dilluns de 16h a 21.15h i un divendres al mes de 16h a 21.15h.

Data Límit:

Data inici: Febrer/Març 2015.

Durada

15 crèdits.

Titulació obtinguda

Títol propi expedit per ELISAVA Escola Superior de Disseny i Enginyeria de Barcelona.

Preu

2.100 €

Sí, m'interessa

conèixer tots els detalls, preus, beques, dates i places disponibles

Curs Expert en Intel·ligència de Dades i Disseny

Per contactar has d'acceptar la política de privacitat
Enviant aquest formulari accepteu rebre informació periòdica d'Educaweb relacionada amb aquests cursos.
També et recomanem aquests cursos

Curs Expert en Intel·ligència de Dades i Disseny