IL3 - Universitat de Barcelona

Expert en Tractament Dietètic del Sobrepès i l'Obesitat

IL3 - Universitat de Barcelona

Curs
On-line
500 Hores
1.970 €

Descripció

El sobrepès i l'obesitat formen un dels principals problemes sanitaris en la nostra societat. Aquesta problemàtica és, per tant, habitual en les consultes dels Dietistes- nutricionistes. Com a professional en aquest àmbit, has d'estar preparat per dur a terme el tractament adequat d'aquests pacients.



El curs Expert en Tractament Dietètic del Sobrepès i l'Obesitat, respon als reptes professionals en aquest àmbit. Està dissenyat i impartit per experts en nutrició humana i dietètica i en medicina del món professional i universitari.



El programa et prepara per identificar el quadre clínic i metabòlic del pacient, valorar l'estat nutricional i establir protocols d'actuació, així com fer recomanacions nutricionals i dietètiques i proposar altres eines per al tractament (educació alimentària i activitat física). En definitiva, et prepara perquè puguis oferir el tractament adequat als pacients amb sobrepès i obesitat.

Veure més

Temari del curs

1. Etiologia i fisiopatologia de l'obesitat
1.1. Aspectes generals de l'obesitat.
1.2. El teixit adipós.
1.3. Regulació de la fam i la sacietat.
1.4. Etiologia i fisiopatologia.
1.5. Comorbiditats associades a l'obesitat i el risc que comporten.

2. Valoració del pacient obès
2.1. Avaluació de l'adipositat i composició corporal en el pacient obès.
2.2. Valoració psicosocial del pacient amb obesitat i aspectes pràctics en la presa de contacte amb el pacient amb sobrepès i obesitat.
2.3. Avaluació de la ingesta alimentària i de les necessitats energètiques i nutricionals.
2.4. Avaluació del pacient obès, criteris d'intervenció terapèutica i eines per al tractament de l'obesitat i les seves comorbiditats.

3. Dietes per a l'obesitat
3.1. Dieta per a la prevenció de l'obesitat.
3.2. Planificació dietètica.
3.3. Dietes hipocalòriques: tipus, ús terapèutic i maneig durant la pèrdua de pes.
3.4. Altres aspectes del tractament dietètic de l'obesitat.
3.5. Definició i característiques dels substitutius de menjars.
3.6. Evidència científica en la utilització dels substitutius de menjars per a dietes. Avantatges i inconvenients del seu ús en els programes de pèrdua de pes.
3.7. Protocol d'pautat de substitutius de menjars en les dietes d'aprimament.
3.8. Alteracions nutricionals associades a la cirurgia bariàtrica.
3.9. Pautes alimentàries i dietètiques en la cirurgia bariàtrica.

4. Altres pilars en el tractament de l'obesitat: educació alimentària i activitat física
4.1. Aspectes generals de l'educació alimentària.
4.2. L'educació alimentària com a part del tractament per marcar pautes al pacient obès.
4.3. Programes d'educació alimentària per a la prevenció i el tractament del sobrepès i l'obesitat.
4.4. Activitat i exercici físic en l'obesitat: aspectes bàsics.
4.5. Exercici físic en el tractament de l'obesitat.

5. Projecte final i casos clínics
5.1. Presentació presencial del Projecte Final.
Veure més

Destinataris

Dirigit a dietistes-nutricionistes. Es requereix la Diplomatura o el Grau en Nutrició Humana i Dietètica.

Idiomes en què s'imparteix

Castellà.

Durada

Inici: 04-nov-15.
Fi: 19-jul-16.

Objetius

Descriure de forma general l'etiologia i fisiopatologia de l'obesitat i les malalties de risc associades amb la finalitat d'ajudar a identificar el quadre clínic i metabòlic dels pacients amb sobrepès i obesitat des de la consulta del dietista-nutricionista ja sigui hospitalària, extrahospitalària o privada .
Analitzar els mètodes de valoració de l'estat nutricional del pacient amb sobrepès i obesitat, establir protocols d'actuació des de la consulta per valorar el pacient obès en totes les seves dimensions: aspectes psicosocials, estudi de la composició corporal, establiment de les necessitats energètiques, valoració qualitativa i quantitativa de la ingesta alimentària, història clínica i antecedents familiars, paràmetres bioquímics i teràpia farmacològica.
Definir les recomanacions nutricionals i dietètiques per a una dieta d'aprimament com estratègia en el tractament dietètic del sobrepès i l'obesitat.

Titulació obtinguda

Expert en Tractament Dietètic del Sobrepès i l'Obesitat per l'Institut de Formació Contínua de la Universitat de Barcelona.

Curs propi dissenyat segons les directrius de l'Espai Europeu d'Educació Superior i equivalent a 20 crèdits ECTS.

Promocions

Possibilitat de Descomptes, beques i finançament.

Preu

1.970 €

Avantatges del curs

Tres raons per escollir-:
Formació exclusiva per dietistes-nutricionistes en un dels principals problemes sanitaris de la nostra societat.
Adquiriràs les habilitats, els coneixements i les actituds necessàries per a la teva activitat professional.
6a edició del curs, impartit per experts del món professional i universitari.

Sí, m'interessa

conèixer tots els detalls, preus, beques, dates i places disponibles

Expert en Tractament Dietètic del Sobrepès i l'Obesitat

Per contactar has d'acceptar la política de privacitat
Enviant aquest formulari accepteu rebre informació periòdica d'Educaweb relacionada amb aquests cursos.
També et recomanem aquests cursos

Expert en Tractament Dietètic del Sobrepès i l'Obesitat