Formació postgraduada en teràpies naturals: Fonaments i aplicacions

Descripció

Presentem aquest curs amb el propòsit que sigui o bé un complement, o bé una alternativa al mètode tradicional de diagnòstic, tractament i cures, para de preservar la salut física i mental.L'equip docent de l'Escola Universitària d'Infermeria de Sant Joan de Déu és conscient que cada vegada són més els/les professionals de la salut que, a part de l'exercici convencional de la seva professió, volen conèixer altres formes de guarir.És aquesta la raó que ens mou a oferir als/les professionals de la salut uns coneixements actualitzats i rigorosos sobre les esmentades teràpies.

Temari

Aquest curs està pensat de manera que pugui, segons les necessitats i/o preferències, construir-se el seu propi currículum en teràpies naturals. Només es requereix cursar el mòdul 1, o tenir acreditació semblant. En cas de voler obtenir la titulació de postgrau (mínim 15 crèdits).

Els diplomes especificaran l'especialitat que s'ha escollit.

Mòdul 1

Bases conceptuals. Mòdul de 5 crèdits.

És una introducció a les bases conceptuals i filosòfiques de diversos models mèdics com el naturismo, la medicina biològica i la medicina tradicional xinesa. Obligatori per a tots els alumnes que vulguin obtenir la titulació postgrau. Aquest mòdul s'impartirà els dimecres en horari de tarda de la 6 d'octubre 2 al 15 de desembre 2010.

Mòdul 2
Teràpia de les zones reflecteixes dels peus.
Mòdul de 10 crèdits (8 crèdits teòrics i 2 pràctics)

Aquest mòdul tracta de la teràpia a través de les zones reflecteixes dels peus, les classes són teòriques i pràctiques s'imparteixen els tres nivells de formació de l'escola Hanne Marquard.
S'impartirà els dimecres en horari de matí, del 6 d'octubre 2010 al 9 de febrer de 2011.

Mòdul 3

Teràpia bioenergética corporal. Mòdul de 5 crèdits (4 crèdits teòrics i 1 pràctic).

En aquest mòdul aprendrem a utilitzar el tacte intel·ligent. Trobarem les tensions corporals i els bloquejos emocionals tancats en la nostra "cuirassa corporal" i aprendrem a alliberar-los. Classes primordialment pràctiques i experienciales amb un gran contingut d'acte-aprenentatge personal per part de l'alumne. S'haran dos nivells, el primer anirà del 12 de gener fins al 2 de febrer (1er semestre). El segon nivell anirà del 9 de febrer fins al 23 de març (segon semestre). Per poder assistir al segon nivell els alumnes han de fer obligatòriament el primer nivell.Mòdul 4
Digitopresión. Medicina tradicional xinesa.
Mòdul de 7 crèdits (6 crèdits teòrics i 1 crèdit pràctic).

Es tractarà el concepte d'energia, del yin i yang i els cinc elements. S'ensenya el diagnòstic i la terapèutica a aplicar en cada cas. A localitzar els punts i meridians d'energia més importants i d'utilització més quotidiana.
S'impartirà els dimecres en horari de tarda del 7 de febrer al 15 de juny de 2011.

Mòdul 5Dietètica. Mòdul de 10 crèdits. (8 crèdits teòrics i 2 crèdits pràctics)

Es tractarà a fons la dietètica en la medicina naturista clàssica, i la dietètica en la medicina energètica tenint en compte les qualitats de calor, fred, sequedat i humitat dels aliments.

Destinataris

Diplomats en Infermeria.

Durada

El postgrau s'impartirà durant un curs acadèmic
Campus i seus: Escola Universitària d'Infermeria i Centre Docent Sant Joan de Déu
Escola Universitària d'Infermeria i Centre Docent Sant Joan de Déu
C/ Santa Rosa, nº 37 - 59, 08950 Esplugues de Llobregat (Barcelona)
Cursos més populars
X