Curs de Fotografia i Cinema - Blow Up!

Descripció

Què ha fet la fotografia pel cinema? Què visibilitat ha aportat el cinema a la fotografia? Són la imatge fixa i la imatge en moviment propietats exclusives de la fotografia i del cinema, respectivament? Com s'han contemplat dos mitjans l'un a l'altre? Com ha traduït al cinema el "realisme" fotogràfic i la fotografia el cinema d'autor i l'experimental? Aquests són alguns dels temes que tractarem en BLOW UP!

Encara fotografia i cinema segueixen separats en la ment de molts teòrics i crítics, és evident que avui les fronteres entre la imatge fixa i la imatge en moviment es dilueixen. Entre tots dos mitjans ha sorgit un espai híbrid que impregna la pràctica artística, experimental i comercial de tots dos.

En les cinc setmanes que passarem junts, farem un recorregut per la història dels dos mitjans, contemplant la presència del que "cinètic" i "cinematogràfic" en l'obra de fotògrafs, com Eadweard Muybridge, Paul Strand, László Moholy-Nagy, Jeff Wall, Victor Burgin i Eric Rondepierre, i del que "fotogràfic" en l'obra de cineastes, com Alain Resnais, Michelangelo Antonioni, Jonas Mekas, Jean-Luc Godard i Peter Hutton.

Temari

  • Elements del llenguatge del cinema a la fotografia.
  • Elements del llenguatge fotogràfic en el cinema.
  • Polítiques de representació: història i actualitat.
  • El discurs fotogràfic en l'obra de grans cineastes.
  • El discurs cinematogràfic en la fotografia artística contemporània.
  • Presentació dels projectes finals.

Prova d'accés

No.

Metodologia

Durant les classes es projectaran imatges i fragments de pel·lícules conegudes i menys conegudes i mostrarem famosos fotollibres que han traslladat el cinema al paper. Al final de cada sessió, es facilitaran una sinopsi del contingut juntament amb la bibliografia i filmografia corresponent. Així mateix, a cada assistent se li assignarà un exercici teoricopràctic, en el qual practicarà sobre que s'ha après. Els exercicis podran ser duts a terme a nivell individual o per grups. La docent realitzarà un seguiment sistemàtic dels treballs en curs, animant els participants a articular propostes avançades estèticament, formalment i conceptualment.

Durada

Una classe de dues hores i mitja per setmana. Data propera convocatòria: A consultar.

Objectius

Els objectius de la nostra trobada seran reflexionar sobre el que suposadament impliquen la fotografia i el cinema, qüestionant les definicions edificades del temps i moviment, i adquirint, alhora, ple coneixement de les noves possibilitats creatives que s'obren davant d'un futur en el qual els dos mitjans estan més a prop que mai.

Titulació obtinguda

Certificats privat.

Promocions

195 euros per a alumnes i exalumnes.

Preu

230 €
Modalidades de pago: Un único pago (ingreso o transferencia bancaria) de 230 ¤.

Borsa de treball

En Grisart disposem d'una borsa de treball, que recull les peticions d'empreses i institucions que busquen alumnes / professionals de la fotografia.

Professorat

Natasha Christia

Tipus d'avaluació

El criteri general d'avaluació té en compte: els exercicis pràctics i l'assistència a classe.

Horari

Horari: Divendres de 19:00 a 21: 30
Curs de Fotografia i Cinema - Blow Up!
Grisart Escola Internacional de Fotografia
Campus i seus: Grisart Escola Internacional de Fotografia
GrisArt- Escola Superior de Fotografía
Calle Méndez Núñez, 14 08003 Barcelona
Cursos més populars
X