Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques

Grau
Oficial / homologat
Presencial
4 anys
entre 5000 € i 10000 €

Descripció

Aquest és el primer grau interuniversitari (UB-UPC) de Ciències Culinàries i Gastronòmiques de l'Estat espanyol liderat per dues universitats públiques. Neix de la unió, la voluntat i el compromís de la Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat Politècnica de Catalunya - Barcelona Tech (UPC), mitjançant l'Escola Universitària d'Hoteleria i Turisme CETT-UB (centre adscrit a la Universitat de Barcelona), el Campus de l'Alimentació de Torribera (UB), on els estudis estan adscrits a la Facultat de Farmàcia, l'Escola Superior d'Agricultura de Barcelona (UPC) i la Fundació Alícia, per oferir la millor formació d'alt nivell que respongui a les necessitats del sector de la Cuina i la Gastronomia, i per impulsar els estudis i la recerca en aquests àmbits.

Avalat per l'experiència acadèmica i el coneixement expert en alimentació, nutrició i dietèticaciències agroalimentàriesciències culinàries i gastronomia d'aquests centres referents del sector universitari, el nou programa de grau compta, a més, amb l'assessorament gastronòmic i la col·laboració del reconegut xef català Joan Roca, i la participació en el seu disseny i desenvolupament dels cuiners i professionals del sector més rellevants del país, així com de la indústria gastronòmica i de l'alimentació.

Competències per a les quals et prepara el curs

Coneixements: - Mètode científic en aspectes bàsics dels productes i processos culinaris. - Aliment (químic, físic, biològic) i de les modificacions i alteracions. - Productes (origen, característiques i interès gastronòmic). - Ingredients i de les seves propietats funcionals. - Fonaments dels principals processos de transformació i preparació dels aliments. - Relacions alimentació i salut. - Processos fisiològics implicats en la percepció sensorial dels aliments. - Gestió d'espais culinaris. - Comercialització i màrqueting. - Cultura gastronòmica (història, social, geogràfica, antropològica). - Integració i aplicació pràctica dels coneixements adquirits. - Creativitat i capacitat d'innovar. - Respecte per la cultura gastronòmica tradicional. - Visió global del procés gastronòmic. - Habilitats comunicatives.

Idiomes en els quals s'imparteix

Castellà, Català.

Durada

4 anys (240 ECTS).

Objectius

  • Formar professionals amb els coneixements en ciències culinàries i gastronòmiques que els permetin comprendre i visionar el fenòmen culinari i gastronòmic des d'una perspectiva científica, tecnològica, social, cultural i de gestió empresarial.
  • Dotant-los de les competències necessàries per innovar, dissenyar, produir i gestionar serveis en els àmbits de l'alta cuina, la restauració comercial i col·lectivala indústria alimentària i l'hoteleria.
  • Participar i desenvolupar projectes d'investigació i de desenvolupament en el camp de les Ciències Culinàries i Gastronòmiques.
  • Empoderament de l'alumnat gràcies al treball de les competències tant personals com professionals.

Titulació obtinguda

Graduat o Graduada en Ciències Culinàries i Gastronòmiques per la Universitat de Barcelona i la Universitat Politècnica de Catalunya (Codi RUCT 2503006) amb el segell de qualitat de la AQU.

Pràctiques

Les pràctiques del grau en Ciències Culinàries i Gastronòmiques consten de tres assignatures de sis crèdits cadascuna.

Perspectives laborals

Aquest grau capacita, mitjançant la consolidació de les bases competencials necessàries, per a diferents nivells relacionats amb la gestió d'empreses, la gestió d'operacions i la direcció de projectes, així com els càrrecs intermedis associats a aquestes posicions: - Director de producció culinària i gastronòmica. - Gestor d'operacions i processos de producció alimentària. - Director de desenvolupament de nous productes alimentaris. - Director executiu de cuina. - Director de Restauració. - Director culinari en la indústria alimentària. - Assessor culinari gastronòmic. - Director d?innovacions culinàries. - Responsable de qualitat i seguretat alimentària en restauració. - Responsable de projectes de recerca. - Xef de cuina de Restauració comercial. - Xef de cuina de Restauració col·lectiva. - Director de F&B. - Director de projectes d'instal·lacions culinàries. - Director d'esdeveniments i activitats gastronòmics.

Promocions

Beca d'Estudis

Seguint la base de la filosofia de la FGE CETT, aquesta beca està destinada, fonamentalment, a garantir la continuïtat dels estudis en l'àmbit del turisme, l'hoteleria i la gastronomia a aquells estudiants del CETT que, en tenir dificultats econòmiques, demostrin interès i capacitat tant en la vessant acadèmica com professional. De forma excepcional, es podran contemplar sol•licituds d'estudiants de nou accés.

Beca Mou-te! Acadèmica

Destinada a fomentar la mobilitat i la internacionalització dels estudiants, per a la realització parcial dels estudis universitaris a l'estranger en una de les universitats amb les que l'EUHT té convenis bilaterals / ERASMUS.

Beca de Col•laboració

Beca destinada a facilitar l'accés a la formació turística als estudiants del CETT-UB de qualsevol de les formacions oficials (cicles formatius, graus, màsters Universitaris), realitzant tasques de col•laboració en els diferents departaments o unitats de negoci del Grup CETT.

Beca Mou-te! International Internships

Destinada a fomentar la mobilitat i la internacionalització dels estudiants finalitzadors o d'aquells que hagin acabat els seus estudis recentment, per a la realització de pràctiques internacionals que completin els seus itineraris de qualificació incrementant la seva ocupabilitat.

Beca a l'Excel•lència Acadèmica - Nou Accés

Destinada a fomentar i premiar l'excel•lència dels estudiants de nou accés.

Avantatges del curs

El nou grau presencial, impartit majoritàriament al CETT-UB i amb activitats específiques al Campus de l'Alimentació de Torribera (UB), a l'Escola Superior d'Agricultura de Barcelona (UPC) i als espais de la Fundació Alícia, constitueix, doncs, un nou i vital eix docent pel que fa a l'oferta acadèmica relacionada amb l'agroalimentació, la nutrició i la salut, la tecnologia dels aliments, el Turisme, l'Hoteleria i la Gastronomia. Alhora, ofereix un programa formatiu que inclou una visió des de les ciències culinàries i gastronòmiques que permetrà proporcionar a la societat, a l'empresa alimentària i al sector de la restauració els perfils professionals necessaris per fer front als reptes i les oportunitats del futur.

Borsa de treball

La borsa de treball es troba disponible a travès del nostre departament de Career Services, a on les nostres empreses col·laboradores presenten les seves vacants.

Lloc on s'imparteix el curs

Av. Can Marcet, 36-38 08035 BARCELONA
Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques
Escola Universitària d'Hoteleria i Turisme CETT, centre adscrit a la Universitat de Barcelona
Campus i seus: Escola Universitària d'Hoteleria i Turisme CETT, centre adscrit a la Universitat de Barcelona
Escola Universitària d'Hoteleria i Turisme CETT, centro adscrito a la Universidad de Barcelona
Avda. Can Marcet, 36-38 08035 Barcelona
Cursos més populars
X