Grau d'Economia

1049 Persones estan visitant aquest curs
Preu 1.207 €
Sol·licita informació
Universitat Rovira i Virgili (URV)
Grau d'Economia
Sol·licita informació
Grau
Oficial / homologat
Presencial
Preu 1.207 €

Descripció

Branca Ciències Socials i Jurídiques
Durada mínima 4 anys
Crèdits ECTS 240
Formació bàsica 60
Obligatoris 120
Optatius 30
Pràctiques externes 24
Treball de finalització de Grau 6
Places 50
Centre d'impartició Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials (Campus Bellisens de Reus)
Llengües utilitzades català
espanyol
anglès

El grau d'Economia és de 4 anys i té 240 crèdits. Els 60 crèdits del primer curs són de formació bàsica i comunes als Graus de Finances i Comptabilitat i Administració i Adreça d'empreses.

Entre segon i cambra han de cursar-es 120 crèdits obligatoris i 30 d'optatius. A més, en l'últim curs, han de realitzar-se les pràctiques externes (24 crèdits) i un treball de finalització de Grau (6 crèdits).

Els crèdits optatius es poden obtenir:

Cursant una intensificació específica en el Comerç Internacional, impartida íntegrament en anglès.
Cursant els minors que s'ofereixen des d'altres centres de la URV per als estudiants del Grau d'Economia.
Escollint lliurement entre l'oferta d'assignatures optatives que es presenten.

Pràctiques externes
En l'últim curs, es complementarà la formació de l'alumne amb una estada d'un quadrimestre de pràctiques en una empresa o institució, a partir d'un procés de selecció simulant el mercat laboral real.

De forma complementària al procés de selecció i a la realització de les pràctiques, es duguessin a terme activitats d'orientació professional i elaboració d'una memòria.

Objectius
El Grau d'Economia pretén la formació de professionals capaços de desenvolupar la seva activitat professional tant en l'àmbit de les empreses privades com en qualsevol tipus d'organismes públics.

El Graduat en Economia ha de ser capaç de determinar els problemes econòmics que presenti qualsevol economia i poder aportar possibles solucions. Així, ha de ser un professional capaç de desenvolupar tasques de gestió, assessorament, avaluació i adreça de les institucions on es desenvolupi la seva tasca professional.

Treball de finalització de Grau
L'alumne decidirà, seguint les orientacions del seu tutor/a, el tema objecto de treball. El tutor acompanyarà a l'alumne al llarg de tot el procés, establint entrevistes periòdiques per avaluar la progressió del treball, que pot consistir en:

Realització d'un projecte vinculat amb les pràctiques externes.
Desenvolupament d'un tema relacionat amb alguna assignatura obligatòria o optativa.
En qualsevol cas, es treballaran les competències específiques, transversals i nuclears adquirides en el grau, integrant coneixements teòrics amb la realitat a la qual es projecten. Finalment, es farà una exposició oral on es comuniquen de forma coherent els resultats del treball, ja sigui en la llengua pròpia o en una llengua estrangera, preferentment l'anglès.

Competències
Saber explicar el funcionament de l'economia tant a nivell macroeconòmic com a microeconòmic.
Dominar els mètodes i instruments bàsics per a l'anàlisi de la realitat empresarial.
Ser capaç de buscar, analitzar i interpretar informació quantitativa i qualitativa de caràcter financer, econòmic, social i legal, rellevant per a la presa de decisions empresarials i econòmiques.
Conèixer el funcionament del Sector Públic i ser capaç de gestionar eficientment les seves institucions.
Aportar racionalitat a l'anàlisi de les institucions econòmiques: empreses; organitzacions públiques; mercats industrials, financers i d'altres serveis.
Analitzar els diferents contextos professionals en els quals treballa un economista: la conjuntura econòmica, el sector, el mercat, l'empresa i el departament en qüestió.
Pensar en una visió global, macroeconòmica i actuar amb una visió local, microeconòmica.
Elaborar informes d'assessorament sobre situacions concretes de l'economia (internacional, nacional, regional o local) o de sectors de la mateixa.
Redactar projectes de gestió econòmica a nivell internacional, nacional, regional, local o de l'empresa.

Sortides professionals
El Grau en Economia de la URV capacita per a l'exercici de la professió d'economista, regulada pel Col·legi d'Economistes i per a l'exercici de les activitats professionals següents:

Gestió, anàlisi econòmica, assessoria i adreça en l'àmbit públic a nivell comarcal, provincial, autonòmic, estatal i internacional.
Gestió, anàlisi econòmica, assessoria i adreça en l'àmbit privat tant a nivell de pimes com de grans empreses nacionals o multinacionals.
Anàlisi i gestió del sector públic.
Servei d'estudis: al Banc d'Espanya, l'INE, bancs privats, fundacions, etc.
Gestió d'activitats de comerç exterior en empreses importadores i/o exportadores.
Assessoria i consultoria fiscal.
Docència.
Investigació

Destinataris

Perfil recomanat
Els estudiants de nou ingrés han de tenir interès pels problemes econòmics, com són les causes que motiven l'atur i la inflació, el funcionament dels mercats i de les institucions econòmiques, la justificació del Sector Públic. A més, han de tenir inquietuds clau com la responsabilitat, capacitat de treball autònom i en equip, i habilitats comunicatives.

També és recomanable disposar de capacitat de raonament numèric i abstracte, coneixements bàsics de matemàtiques i una correcta expressió oral i escrita.

¿Necesitas información sobre cursos? Llámanos al 900 293 573

Llamada gratuita de lunes a viernes de 9h a 20h

Grau d'Economia
Universitat Rovira i Virgili (URV)
Sol·licita informació
X