IED Istituto Europeo di Design - Barcelona

Postgrau en Disseny d'Il·luminació d'Espais

IED Istituto Europeo di Design - Barcelona

Postgrau
Presencial
30 Crèdits
  • Barcelona
6.100 €

Descripció

Actualment, amb la fulgurant evolució de les noves tecnologies i l'ús cada vegada més gran que es fa d'elles, la incorporació de la figura del dissenyador d'il·luminació, relativament recent, és indispensable en el disseny de qualsevol espai. Representa una potent eina de disseny i expressió i tot espai necessita d'ella per realitzar-se.

El Postgrau en Disseny d'Il·luminació d'Espais pretén aportar a l'estudiant una visió general de l'art i de la tècnica de la il·luminació i donar-li el coneixement necessari de la luminotècnia aplicada a la il·luminació d'espais. La llum artificial es funda sobre tecnologies específiques que necessiten d'un estudi profund de les seves característiques tècniques i expressives, per aquesta raó en aquest curs l'alumne aprèn a analitzar un espai des del punt de vista lumínic, a formular un concepte de llum ja expressar-ho i desenvolupar-lo amb les eines teòriques i tècniques aportades per un equip docent especialista en el sector. El curs aborda la temàtica de la llum i del seu disseny amb una mirada intuïtiva i experimental. Els aspectes teòrics estan recolzats per diferents pràctiques, exercicis, tallers, visites a empreses i obres.

Veure més

Temari del curs

El postgrau de Disseny d'Il·luminació d'Espais està format pels diferents mòduls:
El mòdul d'il·luminació arquitectònica dóna eines per poder desenvolupar projectes d'il·luminació de diferents espais arquitectònics, ja siguin interiors, exteriors, façanes, elements singulars, espais públics, comercials, residencials, museus, etc. Es realitzen diferents tallers i exercicis d'aplicació que culminen en un projecte de fi de curs.
El mòdul d'il·luminació escènica introdueix l'alumne en els factors culturals i socials relacionats amb la il·luminació d'espais efímers i escènics. Es realitzen visites a centres expositius i espais teatrals amb la possibilitat de visionar algun muntatge. Durant el curs es projecten vídeos d'espectacles nacionals i internacionals contemporanis.
Veure més

Destinataris

El curs va dirigit a estudiants i professionals del disseny, arquitectes, interioristes i a interessats en general en la il·luminació, que vulguin obtenir els coneixements bàsics necessaris per al desenvolupament d'un projecte d'il·luminació tant en la seva vessant estètica com tècnica.

Idiomes en què s'imparteix

Espanyol.

Horari/Torn

Dilluns a dijous de 18.30h a 22.40h i divendres de 16.40h a 22.40h

Durada

Inici del curs el 18 de setembre del 2018.
Durada: 3 mesos.

Objetius

Formar l'alumne en l'ús de les eines de disseny i càlcul luminotècnic actuals.

Aportar unes nocions bàsiques per poder comprendre el procés de creació d'un disseny d'il·luminació escènica.

Posar en pràctica els coneixements adquirits mitjançant diferents tallers, com a mètode per a l'assentament del coneixement.

Formar professionals capaços de pensar en termes de llum, i de resoldre la il·luminació dels seus projectes en els àmbits de la il·luminació arquitectònica i de la il·luminació escènica.

Conèixer el procés de realització d'un projecte d'il·luminació.

Experimentar amb diferents fonts de llum i lluminàries gràcies als tallers.

Titulació obtinguda

La planificació didàctica de tots els cursos IED Màster es basa en els criteris que marca l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES). IED Màster adopta un sistema de crèdits que segueix l'estructura dels European Credit Transfer System (ECTS). IED Màster expedeix exclusivament títols privats propis.

Perspectives laborals

El curs proporciona una formació general de base que permet aproximar-se a projectes d'il·luminació en estudis d'arquitectura i enginyeria i en empreses de disseny d'il·luminació o fabricants.

Preu

6.100 €
També et recomanem aquests cursos