Curs d'Introducció a la Fisioteràpia i Rehabilitació d'Animals de Companyia

Curs
Presencial | On-line | Distància
Consulteu el preu

Descripció

La fisioteràpia també pot contribuir a la recuperació i el benestar de les nostres mascotes, ho sabies? De fet, aquesta especialitat cada vegada està més demandada i és un camí laboral que poden recórrer ATV, veterinaris i fisioterapeutes per igual.
En què consisteix la fisioteràpia i rehabilitació per a animals ?.
Com indica el seu nom, es fa referència a les tècniques de fisioteràpia i rehabilitació adaptades als animals. A nivell general, hi ha dos vessants: les destinades a les mascotes, especialment gossos i gats, i les especialitzades en grans animals, com els cavalls. En aquesta ocasió, el curs se centra en la primera.
Les tècniques de fisioteràpia per a animals de companyia han estat dissenyades per a millorar el funcionament i mobilitat de les seves articulacions i músculs. L'objectiu és doble: evitar el mal de gossos i gats, com el que pot provocar l'edat, i accelerar la seva recuperació després d'alguna malaltia o cirurgia.
Es tracta d'un camp ampli, ja que també hi ha tractaments específics per a mascotes obeses, per exemple. En resum, estem davant diversos tractaments per millorar la qualitat de vida d'aquells gossos i gats que pateixen algun dolor.
Encara que l'especialitat és relativament recent, en les dues últimes dècades ha guanyat una gran acceptació dins el món veterinari. De fet, s'ha convertit en una eina efectiva que complementa altres tractaments més invasius o que fins i tot els substitueixen.
La fisioteràpia i rehabilitació d'animals de companyia compta amb una diversitat de tècniques tan àmplia com l'aplicada en les persones. Entre aquestes es troben: estiraments, massatges, mobilitzacions, drenatges, electroteràpia, hidroteràpia o teràpies fred-calor.
Tot això necessita, per descomptat, un coneixement profund de l'anatomia, fisiologia i principals lesions de gossos i gats. Com veus, és una especialitat complexa que requereix d'una formació interdisciplinària i un programa que abasti molts camps.

Temari

En aquest curs s'estudia l'anatomia i fisiologia de gossos i gats, així com les seves lesions o alteracions més habituals en el sistema múscul-esquelètic. A partir d'aquí, s'aprèn a tractar el dolor, les diverses tècniques i les possibles opcions de rehabilitació amb l'objectiu d'aconseguir un major benestar per a aquests animals.
D'aquesta manera, el programa d'el curs arrenca amb un recorregut pel sistema esquelètic, les articulacions i la musculatura de gossos i gats. El següent bloc se centra en els seus possibles lesions, començant pels seus símptomes per a un diagnòstic precís i finalitzant en el seu tractament i evolució.
El curs d'IDEA continua amb les tècniques manuals de fisioteràpia i rehabilitació d'animals de companyia, amb un complet estudi de l'massatge: des de la seva història fins als exercicis terapèutics que poden aplicar-se. Entremig, indicacions, contraindicacions i formes de realitzar-lo.
Després del massatge, els alumnes coneixen les principals tècniques no manuals de fisioteràpia: l'aplicació de fred i calor (termoteràpia i crioteràpia), electroestimulació i ultrasons.
Finalment, el curs compta amb un annex que consisteix en l'avaluació d'un pacient i el disseny d'un pla de rehabilitació específic, de manera que cada alumne pot plasmar tot el que ha anat aprenent al llarg de cada bloc.

Destinataris

IDEA ofereix el curs Introducció a la Fisioteràpia i Rehabilitació d'Animals de Companyia per a tots aquells ATV, veterinaris i fisioterapeutes que vulguin especialitzar-se en aquesta disciplina.

Perspectives laborals

Cada vegada hi ha més gossos i gats a les cases, amb millors atencions i una major necessitat de benestar. Per això, la fisioteràpia i rehabilitació d'animals de companyia té una demanda creixent, convertint-se en una especialitat ideal per fisioterapeutes, veterinaris i ATV.
Curs d'Introducció a la Fisioteràpia i Rehabilitació d'Animals de Companyia
IDEA, Institut d'Estudis Aplicats
Campus i seus: IDEA, Institut d'Estudis Aplicats
IDEA, Institut d'Estudis Aplicats
C/ Provença 148 08036 Barcelona
Cursos més populars
X