IDEC-Universitat Pompeu Fabra

Màster en Creació de Videojocs

IDEC-Universitat Pompeu Fabra

Màster
Presencial
60 Hores
 • Barcelona

Descripció

El Màster en Creació de Videojocs és un referent per a la indústria del sector, nacional i internacional, per l'alt nivell de formació que suposa i per la gran qualitat dels projectes que hi duen a terme els alumnes, molts d'ells guardonats en certàmens tan prestigiosos com l'Independent Games Festival, l'ArtFutura, el Creanimax o el Three Headed Monkey Awards.Una formació en creació de videojocs ideat per formar tant a programadors de videojocs com a directors artístics; per dominar els aspectes més tècnics de la producció de videojocs (programació gràfica, intel·ligència artificial, lògica, etc.); per obtenir una sòlida preparació creativa (conceptualització argumental, disseny visual, modelat de personatges, escenaris, objectes, etc.) o, fins i tot, per llançar-se directament al mercat, com ja han fet alguns dels alumnes d'edicions anteriors, com ara Sugar Kid, una empresa fundada el 2012 amb el suport de la Universitat Pompeu Fabra. El seu primer videojoc, "A Crowd of Monsters", ja està disponible a l'App Store.
Veure més

Temari del curs

Continguts comuns (102 hores)

En aquest primer bloc comú, els participants aprendran els principis fonamentals per a la creació de videojocs, que després serviran per poder plantejar-se projectes amb una metodologia sòlida. Aquesta formació serà essencial tant per a programadors com per a dissenyadors o artistes.
 • Tecnologia bàsica (30 hores)
 • Generació de continguts bàsica (30 hores)
 • Management (21 hores)
 • Disseny per a videojocs (21 hores)
Especialitat (168 hores cadascuna)
En aquest segon bloc, els participants s'hauran d'especialitzar en els rols de programadors o dissenyadors per rebre formació específica en el seu àmbit d'acció: la creació del codi d'un videojoc o el disseny i l'elaboració dels continguts (gràfics, so, etc.).
 • Especialitat Disseny (168 hores)
  • Modelatge i texturitzat (66 hores)
  • Animació de personatges (30 hores)
  • Àudio (24 hores)
  • Disseny d'interfícies (18 hores)
  • Direcció d'art (30 hores)
 • Especialitat Programació (168 hores)
  • Programació gràfica (66 hores)
  • Intel·ligència artificial i lògica (60 hores)
  • Programació per a xarxes (30 hores)
  • Programació per a àudio (12 hores)
Projecte final (100 hores)
Finalment, aquest tercer bloc permetrà que els participants desenvolupin, en grups formats per persones dels dos perfils, un projecte de complexitat. D'aquesta manera es posarà a la pràctica el que s'ha après, en una estructura d'equip similar a les que es produeixen en la indústria.

El projecte es farà a classe durant els mesos d'abril, maig i juny. Durant aquest període el participant rebrà el suport permanent dels professors en tutories personalitzades o en grup.

El projecte final de màster es lliurarà l'octubre o novembre.
Veure més

Destinataris

El màster es dirigeix a llicenciats, enginyers superiors i graduats superiors amb títol propi d'universitat en carreres com Informàtica, Telecomunicacions, Comunicació Audiovisual, Disseny Gràfic, etc. A persones interessades en la creació i la producció de videojocs, incloent professionals d'altres àmbits que vulguin ampliar els seus coneixements en un dels camps que genera més activitat actualment en el panorama de la creació multimèdia.


Metodologia

En un primer bloc comú els participants aprendran els principis per a la creació de videojocs, que després serviran per poder plantejar-se projectes amb una metodologia sòlida. Aquest material serà essencial tant per a programadors com per a dissenyadors o artistes.

En un segon bloc, els participants hauran d'especialitzar-se en els rols de programadors o artistes per rebre formació específica en el seu àmbit d'acció: la creació del codi d'un videojoc o el disseny i l'elaboració dels continguts (gràfics, so, etc.)

Finalment, un tercer bloc permetrà als participants de desenvolupar, en grups formats per persones dels dos perfils, un projecte de complexitat mitjana. D'aquesta manera es posarà a la pràctica el que s'ha après, en una estructura d'equip similar a les que es produeixen en la indústria. Durant aquest període el participant rebrà el suport permanent de monitors i professors ajudants.

Idiomes en què s'imparteix

Espanyol

Durada

octubre 2015 - novembre 2016

Objetius

Dominar les diverses fases de creació d'un videojoc.
Dominar professionalment totes les eines de disseny, programació, art i gestió de videojocs.
Conèixer les particularitats tècniques dels diversos suports i consoles.
Proporcionar coneixements clau sobre comercialització i distribució de jocs.

Titulació obtinguda

Màster en Creació de Videojocs, expedit per la Universitat Pompeu Fabra.

Tots els participants que compleixin els requisits de coneixements establerts per la direcció del programa, però que no disposin d'una titulació universitària superior, obtindran un certificat que acredita que han cursat el Programa de Creació de Videojocs atorgat per l'IDEC.

Promocions • Beques Talent: Sol·licita una de les nostres Beques Talent, atorgades específicament a estudiants de màster que tinguin una trajectòria acadèmica, professional o personal excepcional.


 • Ajuts d'altres organismes: Consulta la llista d'entitats i institucions externes a la UPF-IDEC que ofereixen ajuts econòmics a estudiants que vulguin matricular-se en màsters o postgraus.


 • Descomptes: Beneficia't dels nostres descomptes si ets antic alumne, pertanys a la comunitat UPF o treballes en una de les nostres institucions col·laboradores.


 • Préstecs bancaris: Informa't sobre els préstecs bancaris amb condicions avantatjoses que la UPF-IDEC ha acordat amb les principals entitats financeres.Sí, m'interessa

conèixer tots els detalls, preus, beques, dates i places disponibles

Màster en Creació de Videojocs

Per contactar has d'acceptar la política de privacitat
Enviant aquest formulari accepteu rebre informació periòdica d'Educaweb relacionada amb aquests cursos.
També et recomanem aquests cursos

Màster en Creació de Videojocs