Màster en Creació de Videojocs

Descripció

La formació que es proposa vol formar estudiants amb un perfil professionalitzador dins el camp de la producció dels videojocs. Aquest és un camp que evoluciona molt ràpidament i que genera noves oportunitats laborals en forma d'empreneduria, de formació d'empreses i de llocs de treball molt especialitzats.

L'objectiu principal és formar als estudiants en la concepció, les eines i els mètodes necessaris per la programació o disseny de videojocs 3D. Per tal de dur-ho a terme aquest màster està format per dues especialitzacions:

- Itinerari Programació: Dirigit fonamentalment a Enginyers en Informàtica o Telecomunicacions i Llicenciats en Matemàtiques i Físiques, així com també Enginyers Tècnics en Informàtica i Telecomunicacions, i titulacions afins.

- Itinerari Art 3D: S'adreça a Llicenciats en Belles Arts, Comunicació Audiovisual, i titulacions afins.

Tot i que aquestes dues especialitzacions tenen un pla d'estudis ben diferenciats, hi ha un conjunt d'assignatures que s'hauran de cursar independentment del perfil escollit, així com també el treball de fi de màster, el qual agruparà a un conjunt reduït d'alumnes de les dues especialitzacions per tal de desenvolupar un videojoc de complexitat mitjana.

Durant el transcurs del màster el treball de fi de màster tindrà un pes molt important ja que en la seva realització es posarà en pràctica els coneixements adquirits, emprant una metodologia molt similar a la que es dóna en un estudi de videojocs de la indústria actual.

Temari

 • Introducció a la Indústria dels videojocs
 • Disseny de Videojocs
 • Disseny 3D avançat
 • Animació
 • Tecniques de programació d'aplicacions interactives
 • Tècniques avançades en programació de videojocs
 • Treball fi de màster
Itineraris.

Es defineixen dos itineraris de 24 crèdits ECTS cada un, que l'alumne ha d'escollir en el moment de la matrícula:
- Itinerari d'Art 3D: adreçat fonamentalment a llicenciats en Belles Arts o Comunicació Audiovisual, titulacions afins o segons els mèrits que acrediti l'alumne, i conté les assignatures:
 • - Disseny 3D avançat
 • - Animació
- Itinerari Programació: adreçat a enginyers en TIC, llicenciats en Matemàtiques i Física, titulacions afins o segons els mèrits que acrediti l'alumne, i conté les assignatures:
 • - Tècniques de programació d'aplicacions interactives
 • - Tècniques avançades en programació de videojocs

Destinataris

Enfocat als alumnes que siguin;
 • Enginyers en Informàtica
 • Enginyers Tècnics en Informàtica
 • Enginyers en Telecomunicacions
 • Llicenciats en Matemàtiques
 • Llicenciats en Físiques
 • Llicenciats en Belles Arts
 • Comunicació Audiovisual

Per altres titulacions o titulacions equivalents a les Enginyeries i llicenciatures abans esmentades i obtingudes a l'estranger, caldrà estudiar l'expedient acadèmic de l'alumne abans que aquest sigui admès.

Requisits

El procés d'admissió serveix per a comprovar que tots els alumnes compleixen els requisits del programa i garantir un ambient de treball òptim. Per a sol·licitar l'admissió, has d'inscriure't: pots fer-ho online o presencialment i en els dos casos hauràs d'aportar la documentació requerida.
 • - Títol de grau universitari o equiparable (si encara no el tens, fes click aquí)
 • - Expedient acadèmic
 • - DNI, TIE o passaport vigent
 • - Fotografia mida carnet (176 x 220 px. en format "jpg")

Idiomes en els quals s'imparteix

Idioma de docència: Castellà (100%)

Durada

1 any - Dates: del 01/10/2016 al 30/06/2017

Objectius

El principal objectiu és donar una visió integradora de tots els aspectes que demana el procés de creació d'un videojoc. L'alumne aprendrà quins són els quatre principals perfils professionals que podem trobar a la indústria, i com interaccionen entre ells. 

Amb la formació impartida, els estudiants esdevindran professionals amb una base tecnològica sòlida en un àmbit punter i de gran abast social i econòmic, com és la producció de videojocs.

La docència impartida en aquest màster abarca tant aspectes teòrico-pràctics de l'àrea com les habilitats per a treballar en un entorn professional d'alt nivell. 

Així mateix, es potenciarà el treball en equip, un requisit indispensable per a la posterior incorporació al món laboral, ja que es tracta d'un sector on es demana la màxima capacitat d'interacció entre professionals que provenen de diferents perfils acadèmics. 

També es tractarà l'impacte dels videojocs dins la societat de la comunicació, i quines perspectives de futur presenten.

El màster pretén donar una sòlida formació tècnica amb l'objectiu de formar professionals en desenvolupar sistemes d'informació que integrin informació de diferents mitjans com imatge (sintètica i real), audio, vídeo, etc.) i investigadors en estudiar i obtenir noves tecnologies que facilitin aquesta integració.

Titulació obtinguda

Segons itinerari ; Màster en Creació de Videojocs: Art en 3D o Màster en Creació de Videojocs: Programació

Pràctiques

Els màsters i postgraus propis de la UAB poden preveure o facilitar la realització de pràctiques acadèmiques externes en empreses o institucions.

Perspectives laborals

- Programador en estudis de videojocs (lògica, tecnològica, àudio, etc.) - Programador en estudis d'arquitectura - Programador en estudis d'animació - Dissenyador, animador o modelador en estudis de videojocs - Modelador en estudis d'arquitectura - Dissenyador, animador o modelador en estudis d'animació - Incorporar-se en departaments de R+D d'empreses - Crear la seva pròpia empresa de base tecnològica

Promocions

En el portal de beques de la UAB trobareu informació sobre convocatòries d'ajuts, beques, premis o subvencions destinats a la comunitat universitària. El portal inclou tots els ajuts que ofereix la UAB i a més, algunes convocatòries d'altres institucions que poden ser d'interès.

Preu

5000 €
Aquest programa permet el pagament en diversos terminis.

Avantatges del curs

La UAB és la millor universitat de l'Estat espanyol i la 146a millor del món, segons el Times Higher Education World University Ranking.

Professorat

Coordinadora: Enric Marti Godia
Màster en Creació de Videojocs
Escola d'Enginyeria (UAB)
Campus i seus: Escola d'Enginyeria (UAB)
Escola d'Enginyeria (UAB)
Edifici Q. Escola d'Enginyeria. C/ de les Sitges, s/n 08193 Cerdanyola del Vallès (Barcelona)
Cursos més populars
X