Descripció

El Master en Diseño de Espacios Efímeros propone un análisis de los diferentes significados y usos que se otorgan en el espacio público , y canalizar las posibles intervenciones en dos direcciones , cada una de las cuales queda representada por uno de los dos posgrados que forman el máster .Objetivos:

    Formar profesionales capaces de desarrollar y gestionar proyectos , Actividades y productos destinados a tener una proyección en el espacio público.    Establecia los mecanismos necesarios para solucionar problemáticas concretaré y elaborar Propuestas creativas dirigidas a propiciar el uso comunitario del espacio público.    Detectar Nuevas Necesidades en servicios , productos o sistemas de comunicación aplicables a la empresa , las Instituciones y las administraciones.    Explorar , analizar e intervinieron en las Nuevas formas de exteriorización en que se aplica la tecnología digital .    Formar profesionales capaces de quitar a quepo proyectos en el campo de los acontecimientos e intervenciones en el espacio público.    Explorar , analizar e intervenir en los electroestimuladores Espacios Públicos que la tecnología digital ha reveladas.
Veure més

Temari del curs

Diploma de Postgrau en Exteriorisme. Esdeveniments i Espais Efímers

El programa s'estructura a partir dels àmbits temàtics següents:
 
EL MARC D'ACTUACIÓ.
Identificació i constitució dels límits del marc d'actuació i les condicions d'intervenció. Establiment de les relacions i conductes generals dels agents i usuaris corresponents.

 • L'evolució de l'espai públic.
 • L'espai públic. Una visió antropològica.
 • Allò públic i allò privat.
 • La imatge de l'espai públic. Mirades i representacions.
 • Ciutat i globalització.

LA COMUNICACIÓ COMERCIAL I INSTITUCIONAL.
Anàlisi de les activitats del món empresarial i institucional que comporten una voluntat d'exterioritzar-se.

 • Establiment dels coneixements, materials i mètodes que configuren la pràctica projectual destinada a donar resposta als diferents programes i dimensions de cada actuació.
 • Estudi d'usuaris.
 • Comunicació integral.
 • Tipografia I senyalística en l'espai públic.
 • Intervencions creatives.
 • Artefactes, llenguatges i canals.

LA IMPLANTACIÓ EFÍMERA.
Anàlisi i exemples de construccions efímeres a l'espai públic, posant especial atenció en el grau i tipus d'alteració de l'entorn on es situen. Localització i materialització en relació al programa i al lloc.

 • Introducció a les arquitectures efímeres.
 • Funció, espai, identitat.
 • Lloc i patrimoni.
 • Arquitectures efímeres.
 • Narracions i pavellons.

PARTICIPACIÓ, OCI I CULTURA. ESDEVENIMENTS.
Anàlisi de la participació ciutadana amb l'objectiu de satisfer les necessitats de lleure i cultura que els entorns públics o les empreses privades posen al seu abast en l'espai exterior.

 • L'esdeveniment i la seva incidència.
 • Esdeveniments creatius.
 • Teatre i esdeveniments.
 • Teatralització de l'espai.
 • Art i espai públic.
 • Art i ritual.
Diploma de Postgrau en Disseny, Art i Societat

El programa es planteja des d'una perspectiva projectual articulada a través d'una sèrie de tallers vinculats a tres marcs de referència teòrica. Es planteja com un curs basat en el desenvolupament de propostes pensades per i amb el ciutadà. Disseny i intervenció en l'espai públic, en la seva dimensió social i física. Intervenir en l'àmbit de l'espai urbà, del disseny, l'art, la tecnologia i la comunicació a través d'un equip interdisciplinari de professionals que aporten experiències i casos concrets.

1.ESPAI SOCIAL_Social Space
Aquest bloc es planteja com un marc teòric que aporta coneixements culturals per a l'anàlisi, la comprensió i la percepció de l'espai social, a través de posar en contacte realitats vinculades a diferents alternatives de participació ciutadana amb eines d'avaluació, gestió i producció de projectes de caire comunitari. El taller que el complementa incideix en l'activació, en l'espai social de propostes de creació relacionades (tot i que de manera transversal) a situacions de recuperació de la noció del lloc i pertinença, i a la canalització de la participació ciutadana.

2. ESPAI URBÀ_Urban Space
En aquest mòdul s'analitzaran i es debatran elements teòrics i solucions pràctiques aportades per professionals que, des de diferents camps, i amb una perspectiva internacional, han treballat en l'espai públic. Els estudis de casos i l'anàlisi d'estratègies, projectes i intervencions en l'espai urbà s'integraran en un taller orientat a l'elaboració de propostes de transformació d'espai, lloc i territori des de l'arquitectura, l'art i el disseny.

3. ESPAI CULTURA DIGITAL_Media Space
Concebut com a marc de recerca i projecció sobre els efectes i possibilitats de les noves tecnologies de la informació. Mitjans i tècniques d'informació, documentació, arxiu, representació i participació. Relació interactiva entre l'espai virtual, l'espai físic i l'espai social. L'espai públic ampliat i les seves conseqüències socials i culturals.

Veure més

Destinataris

Graduados superiores en Diseño. Arquitectos superiores, arquitectos Técnicos e ingenieros de edificación. Licenciados en Bellas Artes, Comunicación, Pedagogía, Antropología, Sociología, Historia del Arte, Periodismo e Historia. Perfiles profesionales o académicos con experiencia acreditada en los diversos ambitos de estos estudios.
Veure més

Requisits

Fer la preinscripció a través de la web d'ELISAVA

Idiomes en què s'imparteix

Castellà

Horari/Torn

dilluns, dimarts i dijous, de 17h a 21.15h

Durada

Properes edicions:
Setembre 2014 a Juliol 2015.
De Febrer del 2015 a Febrer de 2016.

Lloc on s'imparteix el curs

ELISAVA Escola Superior de Disseny e Enginyeria de Barcelona (La Rambla 30-32)

Objectius

Formar professionals capaços de desenvolupar i gestionar projectes, activitats i productes destinats a tenir una projecció en l'espai públic, etc.

Titulació obtinguda

Màster en Disseny de l'Espai Interior, títol expedit per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i ELISAVA Escola Superior de Disseny i Enginyeria de Barcelona.

Preu

8.500 €
8500e. Els membres de l'Associació d'Antics Alumnes de l'Escola gaudiran d'un 15% de rebaixa.

Sí, m'interessa

conèixer tots els detalls, preus, beques, dates i places disponibles

Disseny d'Espais Efímers

Per contactar has d'acceptar la política de privacitat
Enviant aquest formulari accepteu rebre informació periòdica d'Educaweb relacionada amb aquests cursos.
També et recomanem aquests cursos

Disseny d'Espais Efímers