Disseny d'Espais Efímers

Descripció

El Master en Diseño de Espacios Efímeros propone un análisis de los diferentes significados y usos que se otorgan en el espacio público , y canalizar las posibles intervenciones en dos direcciones , cada una de las cuales queda representada por uno de los dos posgrados que forman el máster .

Objetivos:
    Formar profesionales capaces de desarrollar y gestionar proyectos , Actividades y productos destinados a tener una proyección en el espacio público.

    Establecia los mecanismos necesarios para solucionar problemáticas concretaré y elaborar Propuestas creativas dirigidas a propiciar el uso comunitario del espacio público.

    Detectar Nuevas Necesidades en servicios , productos o sistemas de comunicación aplicables a la empresa , las Instituciones y las administraciones.

    Explorar , analizar e intervinieron en las Nuevas formas de exteriorización en que se aplica la tecnología digital .

    Formar profesionales capaces de quitar a quepo proyectos en el campo de los acontecimientos e intervenciones en el espacio público.

    Explorar , analizar e intervenir en los electroestimuladores Espacios Públicos que la tecnología digital ha reveladas.

Temari

Diploma de Postgrau en Exteriorisme. Esdeveniments i Espais Efímers

El programa s'estructura a partir dels àmbits temàtics següents:
 
EL MARC D'ACTUACIÓ.
Identificació i constitució dels límits del marc d'actuació i les condicions d'intervenció. Establiment de les relacions i conductes generals dels agents i usuaris corresponents.

 • L'evolució de l'espai públic.
 • L'espai públic. Una visió antropològica.
 • Allò públic i allò privat.
 • La imatge de l'espai públic. Mirades i representacions.
 • Ciutat i globalització.

LA COMUNICACIÓ COMERCIAL I INSTITUCIONAL.
Anàlisi de les activitats del món empresarial i institucional que comporten una voluntat d'exterioritzar-se.

 • Establiment dels coneixements, materials i mètodes que configuren la pràctica projectual destinada a donar resposta als diferents programes i dimensions de cada actuació.
 • Estudi d'usuaris.
 • Comunicació integral.
 • Tipografia I senyalística en l'espai públic.
 • Intervencions creatives.
 • Artefactes, llenguatges i canals.

LA IMPLANTACIÓ EFÍMERA.
Anàlisi i exemples de construccions efímeres a l'espai públic, posant especial atenció en el grau i tipus d'alteració de l'entorn on es situen. Localització i materialització en relació al programa i al lloc.

 • Introducció a les arquitectures efímeres.
 • Funció, espai, identitat.
 • Lloc i patrimoni.
 • Arquitectures efímeres.
 • Narracions i pavellons.

PARTICIPACIÓ, OCI I CULTURA. ESDEVENIMENTS.
Anàlisi de la participació ciutadana amb l'objectiu de satisfer les necessitats de lleure i cultura que els entorns públics o les empreses privades posen al seu abast en l'espai exterior.

 • L'esdeveniment i la seva incidència.
 • Esdeveniments creatius.
 • Teatre i esdeveniments.
 • Teatralització de l'espai.
 • Art i espai públic.
 • Art i ritual.
Diploma de Postgrau en Disseny, Art i Societat

El programa es planteja des d'una perspectiva projectual articulada a través d'una sèrie de tallers vinculats a tres marcs de referència teòrica. Es planteja com un curs basat en el desenvolupament de propostes pensades per i amb el ciutadà. Disseny i intervenció en l'espai públic, en la seva dimensió social i física. Intervenir en l'àmbit de l'espai urbà, del disseny, l'art, la tecnologia i la comunicació a través d'un equip interdisciplinari de professionals que aporten experiències i casos concrets.

1.ESPAI SOCIAL_Social Space
Aquest bloc es planteja com un marc teòric que aporta coneixements culturals per a l'anàlisi, la comprensió i la percepció de l'espai social, a través de posar en contacte realitats vinculades a diferents alternatives de participació ciutadana amb eines d'avaluació, gestió i producció de projectes de caire comunitari. El taller que el complementa incideix en l'activació, en l'espai social de propostes de creació relacionades (tot i que de manera transversal) a situacions de recuperació de la noció del lloc i pertinença, i a la canalització de la participació ciutadana.

2. ESPAI URBÀ_Urban Space
En aquest mòdul s'analitzaran i es debatran elements teòrics i solucions pràctiques aportades per professionals que, des de diferents camps, i amb una perspectiva internacional, han treballat en l'espai públic. Els estudis de casos i l'anàlisi d'estratègies, projectes i intervencions en l'espai urbà s'integraran en un taller orientat a l'elaboració de propostes de transformació d'espai, lloc i territori des de l'arquitectura, l'art i el disseny.

3. ESPAI CULTURA DIGITAL_Media Space
Concebut com a marc de recerca i projecció sobre els efectes i possibilitats de les noves tecnologies de la informació. Mitjans i tècniques d'informació, documentació, arxiu, representació i participació. Relació interactiva entre l'espai virtual, l'espai físic i l'espai social. L'espai públic ampliat i les seves conseqüències socials i culturals.

Destinataris

Graduados superiores en Diseño. Arquitectos superiores, arquitectos Técnicos e ingenieros de edificación. Licenciados en Bellas Artes, Comunicación, Pedagogía, Antropología, Sociología, Historia del Arte, Periodismo e Historia. Perfiles profesionales o académicos con experiencia acreditada en los diversos ambitos de estos estudios.

Requisits

Fer la preinscripció a través de la web d'ELISAVA

Idiomes en els quals s'imparteix

Castellà

Durada

Properes edicions: Setembre 2014 a Juliol 2015. De Febrer del 2015 a Febrer de 2016.

Objectius

Formar professionals capaços de desenvolupar i gestionar projectes, activitats i productes destinats a tenir una projecció en l'espai públic, etc.

Titulació obtinguda

Màster en Disseny de l'Espai Interior, títol expedit per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i ELISAVA Escola Superior de Disseny i Enginyeria de Barcelona.

Pràctiques

ELISAVA disposa d'una Borsa de pràctiques per els alumnes i disposen d'un Servei de Borsa de treball per els estudiants antics.

Preu

8500 €
8500e. Els membres de l'Associació d'Antics Alumnes de l'Escola gaudiran d'un 15% de rebaixa.

Borsa de treball

Professorat

VICENÇ MAS - Dissenyador.

Lloc on s'imparteix el curs

ELISAVA Escola Superior de Disseny e Enginyeria de Barcelona (La Rambla 30-32)

Horari

dilluns, dimarts i dijous, de 17h a 21.15h
Disseny d'Espais Efímers
Elisava Facultat de Disseny i Enginyeria de Barcelona
Campus i seus: Elisava Facultat de Disseny i Enginyeria de Barcelona
Elisava Facultat de Disseny i Enginyeria de Barcelona
La Rambla 30-32 08002 Barcelona
Cursos més populars
X