Eina, Escola de Disseny i Art (UAB)

Màster en Disseny Gràfic

Eina, Escola de Disseny i Art (UAB)

Màster
Presencial
70 Crèdits
  • Barcelona
7.200 €

Descripció

El programa del Màster en Disseny Gràfic tracta les especificitats del disseny gràfic tant pel que fa als objectius, l'anàlisi i la planificació, com als recursos i materials, o la gestió i direcció del projecte. La quarta edició del Màster de Disseny Gràfic (70 ECTS) que imparteix EINA, en el curs 2013-2014 està compost per dues diplomatures de postgrau que es poden cursar en paral · lel durant un any acadèmic o en anys diferents.Les diplomatures que el componen són:     Diplomatura de postgrau en disseny d'elements gràfics (30 ECTS)

     Diplomatura de postgrau en disseny de publicacions digitals (30 ECTS)

Veure més

Temari del curs

Mòdul: Recursos de disseny gràfic

10 ECTS

    
Tipografia ( 40h )
    
Salvador Huertas
    
Introducció a l'arquitectura de la lletra , la composició tipogràfica i l'anàlisi i valoració crítica de les lletres tipogràfiques .

    
Recursos Informàtics ( 40h )
    
Salvador Huertas
    
Familiarització amb l'ús del programari ( Illustrator , InDesign i Photoshop ) propi del procés de disseny i producció gràfica .

Mòdul : Gestió i producció en el procés de disseny gràfic

10 ECTS

    
Arts gràfiques ( 40h )
    
Lluc Massaguer
    
Estudi dels suports , dels processos i de les tècniques d'impressió en arts grà ? Ques i aprenentatge de la preparació d'originals per a ser reproduïts . Coneixement de la relació professional que hi ha entre el dissenyador gràfic i l'impressor .

    
Anàlisi i gestió de projectes de disseny gràfic ( 40h )
    
anna Llàcer
    
Estudi de les condicions de creació , producció , organització i gestió de projectes i processos de disseny gràfic , des del seu inici fins al lliurament final .

Mòdul: Projectes de Disseny Gràfic

10 ECTS

    
Projectes d'aplicacions gràfiques ( 40h )
    
Martí Ferré
    
Realització de Projectes de Disseny Gràfic integrant els elements conceptuals , creatius i tècnics que comporta diferents tipus d'aplicacions gràfiques .

    
Projectes d'identitat gràfica ( 40h )
    
Xavier Alamany
    
Plantejament i concepció de projectes d'identitat corporativa com a fenomen de comunicació , que afecta tots els formats de missatge que emet una empresa o institució .

Mòdul: Recursos per al disseny web

10 ECTS

    
Vídeo digital i animació ( 40h )
    
Marcel Joan
    
Aprenentatge de les tècniques i recursos de creació de vídeos i animacions destinades a la xarxa : característiques del vídeo digital , edició , interactivitat , animació 2D ( Flash ) , introducció a l'animació 3D i introducció al tractament d'àudio .

    
Introducció a la programació ( 40h )
    
Jordi Collell
    
Introducció a la programació per permetre al dissenyador conèixer la complexitat dels projectes per poder fer un bon plantejament , aconseguir una comunicació fluida i treure el màxim profit de les possibilitats tècniques . S'aprendran nocions de PHP + Mysql , Javascript i ActionScript .

Mòdul: Processos per al disseny web

10 ECTS

    
Anàlisi i gestió de publicacions digitals ( 40h )
    
Diego Fernández i Enric Mor
    
Anàlisi del procés de treball en l'àmbit web : especificitats . Fases d'un projecte digital . Gestió de Projectes interactius . Guionatge interactiu . Arquitetctura de la informació . Usabilitat . Accessibilitat . Indexació i posicionament . Llicències : Copyright , Copyleft , Creative Commons .

    
Disseny per a gestors de continguts CMS ( 40h )
    
Daniel Julià
    
El gestor de continguts ( CMS , Content Management System ) com a eina estandarditzada per a la gestió de projectes web complexos . Introducció al procés de treball amb gestors de continguts . Maquetació web amb HTML + CSS . Treball amb gestors de continguts : Indexhibit , Wordpress i Drupal .

Mòdul: Projectes de disseny digital

10 ECTS

    
Projectes web ( 40h )
    
Anna Fuster
    
Pràctica del desenvolupament d'un projecte web : des del plantejament fins a l'obtenció d'un prototip funcional , passant per les propostes gràfiques , maquetació i instal · lació en servidor . Introducció : especificitats del disseny per al medi digital . Briefing , disseny d'interacció i arquitectura de la informació . Plantejament de la maqueta gràfica ( Fireworks ) . Maquetació en HTML + CSS ( Dreamweaver ) . Instal · lació en servidor . Indexació i posicionament de la web .

    
Projectes Rich -Media ( 40h )
    
Joan Ribas
    
Desenvolupament pràctic de projectes web amb experiències interactives , amb integració i interacció de continguts audiovisuals ( players , video- backgrounds ) , millor aprofitament de les prestacions tècniques dels dispositius mòbils ( retina , esdeveniments i gestos tàctils , orientació ) , generació de gràfics en temps real amb javascript / canvas , ús d'imatges vectorials SVG , millores de UX , publicitat interactiva i mini -jocs .

Mòdul : Treball final de Màster

10 ECTS

    
Treball final de màster
Veure més

Destinataris

El màster una orientació professionalitzadora que completa la formació de les titulacions (de Grau i Graduat superior i Graduat en Disseny) generalistes, així com la d'aquells estudiants que han cursat alguna especialització, itinerari o menció de disseny diferent a la de gràfic (disseny d'interiors, disseny de producte industrial, disseny de moda o tèxtil). Els continguts del màster també estan dirigits a aquells professionals que utilitzen intensivament aplicacions de disseny gràfic i senten la necessitat de participar activament en els processos de formalització, gestió i / o producció de projectes. En aquest sentit, el màster dota de competència professional en les diferents tasques de responsabilitat dels processos de disseny gràfic, ja sigui des del treball autònom o integrat en agències i estudis que ofereixen serveis de disseny gràfic, o també en els departaments de disseny gràfic d'empreses i institucions.
Veure més

Requisits

Per accedir a un màster o postgrau cal passar un procés de selecció i complir amb els requisits acadèmics i administratius.

Idiomes en què s'imparteix

Castellà i Català

Horari/Torn

De dilluns a dijous, de 16h a 20.30h.

Data Límit:

Preinscripció: Oberta, fins ocupació total de places.
Data matrícula: 29 de setembre de 2014.

Durada

Del 29 setembre 2014 al 25 de setembre de 2015.
Durada: 500h presencials i 1.250h de treball autònom de l'estudiant

Lloc on s'imparteix el curs

EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona

Titulació obtinguda

Màster en Disseny Gràfic.

Promocions

10% dte. Exalumnes

Preu

7.200 €

Sí, m'interessa

conèixer tots els detalls, preus, beques, dates i places disponibles

Màster en Disseny Gràfic

També et recomanem aquests cursos

Màster en Disseny Gràfic