Eina, Escola de Disseny i Art (UAB)

Màster en Disseny Gràfic

Eina, Escola de Disseny i Art (UAB)

Màster
Presencial
70 Crèdits
  • Barcelona
7.200 €

Descripció

El programa del Màster en Disseny Gràfic tracta les especificitats del disseny gràfic tant pel que fa als objectius, l'anàlisi i la planificació, com als recursos i materials, o la gestió i direcció del projecte. La quarta edició del Màster de Disseny Gràfic (70 ECTS) que imparteix EINA, en el curs 2013-2014 està compost per dues diplomatures de postgrau que es poden cursar en paral · lel durant un any acadèmic o en anys diferents.Les diplomatures que el componen són:     Diplomatura de postgrau en disseny d'elements gràfics (30 ECTS)

     Diplomatura de postgrau en disseny de publicacions digitals (30 ECTS)

Veure més

Temari del curs

Mòdul: Recursos de disseny gràfic

10 ECTS

    
Tipografia ( 40h )
    
Salvador Huertas
    
Introducció a l'arquitectura de la lletra , la composició tipogràfica i l'anàlisi i valoració crítica de les lletres tipogràfiques .

    
Recursos Informàtics ( 40h )
    
Salvador Huertas
    
Familiarització amb l'ús del programari ( Illustrator , InDesign i Photoshop ) propi del procés de disseny i producció gràfica .

Mòdul : Gestió i producció en el procés de disseny gràfic

10 ECTS

    
Arts gràfiques ( 40h )
    
Lluc Massaguer
    
Estudi dels suports , dels processos i de les tècniques d'impressió en arts grà ? Ques i aprenentatge de la preparació d'originals per a ser reproduïts . Coneixement de la relació professional que hi ha entre el dissenyador gràfic i l'impressor .

    
Anàlisi i gestió de projectes de disseny gràfic ( 40h )
    
anna Llàcer
    
Estudi de les condicions de creació , producció , organització i gestió de projectes i processos de disseny gràfic , des del seu inici fins al lliurament final .

Mòdul: Projectes de Disseny Gràfic

10 ECTS

    
Projectes d'aplicacions gràfiques ( 40h )
    
Martí Ferré
    
Realització de Projectes de Disseny Gràfic integrant els elements conceptuals , creatius i tècnics que comporta diferents tipus d'aplicacions gràfiques .

    
Projectes d'identitat gràfica ( 40h )
    
Xavier Alamany
    
Plantejament i concepció de projectes d'identitat corporativa com a fenomen de comunicació , que afecta tots els formats de missatge que emet una empresa o institució .

Mòdul: Recursos per al disseny web

10 ECTS

    
Vídeo digital i animació ( 40h )
    
Marcel Joan
    
Aprenentatge de les tècniques i recursos de creació de vídeos i animacions destinades a la xarxa : característiques del vídeo digital , edició , interactivitat , animació 2D ( Flash ) , introducció a l'animació 3D i introducció al tractament d'àudio .

    
Introducció a la programació ( 40h )
    
Jordi Collell
    
Introducció a la programació per permetre al dissenyador conèixer la complexitat dels projectes per poder fer un bon plantejament , aconseguir una comunicació fluida i treure el màxim profit de les possibilitats tècniques . S'aprendran nocions de PHP + Mysql , Javascript i ActionScript .

Mòdul: Processos per al disseny web

10 ECTS

    
Anàlisi i gestió de publicacions digitals ( 40h )
    
Diego Fernández i Enric Mor
    
Anàlisi del procés de treball en l'àmbit web : especificitats . Fases d'un projecte digital . Gestió de Projectes interactius . Guionatge interactiu . Arquitetctura de la informació . Usabilitat . Accessibilitat . Indexació i posicionament . Llicències : Copyright , Copyleft , Creative Commons .

    
Disseny per a gestors de continguts CMS ( 40h )
    
Daniel Julià
    
El gestor de continguts ( CMS , Content Management System ) com a eina estandarditzada per a la gestió de projectes web complexos . Introducció al procés de treball amb gestors de continguts . Maquetació web amb HTML + CSS . Treball amb gestors de continguts : Indexhibit , Wordpress i Drupal .

Mòdul: Projectes de disseny digital

10 ECTS

    
Projectes web ( 40h )
    
Anna Fuster
    
Pràctica del desenvolupament d'un projecte web : des del plantejament fins a l'obtenció d'un prototip funcional , passant per les propostes gràfiques , maquetació i instal · lació en servidor . Introducció : especificitats del disseny per al medi digital . Briefing , disseny d'interacció i arquitectura de la informació . Plantejament de la maqueta gràfica ( Fireworks ) . Maquetació en HTML + CSS ( Dreamweaver ) . Instal · lació en servidor . Indexació i posicionament de la web .

    
Projectes Rich -Media ( 40h )
    
Joan Ribas
    
Desenvolupament pràctic de projectes web amb experiències interactives , amb integració i interacció de continguts audiovisuals ( players , video- backgrounds ) , millor aprofitament de les prestacions tècniques dels dispositius mòbils ( retina , esdeveniments i gestos tàctils , orientació ) , generació de gràfics en temps real amb javascript / canvas , ús d'imatges vectorials SVG , millores de UX , publicitat interactiva i mini -jocs .

Mòdul : Treball final de Màster

10 ECTS

    
Treball final de màster
Veure més

Destinataris

El màster una orientació professionalitzadora que completa la formació de les titulacions (de Grau i Graduat superior i Graduat en Disseny) generalistes, així com la d'aquells estudiants que han cursat alguna especialització, itinerari o menció de disseny diferent a la de gràfic (disseny d'interiors, disseny de producte industrial, disseny de moda o tèxtil). Els continguts del màster també estan dirigits a aquells professionals que utilitzen intensivament aplicacions de disseny gràfic i senten la necessitat de participar activament en els processos de formalització, gestió i / o producció de projectes. En aquest sentit, el màster dota de competència professional en les diferents tasques de responsabilitat dels processos de disseny gràfic, ja sigui des del treball autònom o integrat en agències i estudis que ofereixen serveis de disseny gràfic, o també en els departaments de disseny gràfic d'empreses i institucions.
Veure més

Requisits

Per accedir a un màster o postgrau cal passar un procés de selecció i complir amb els requisits acadèmics i administratius.

Idiomes en què s'imparteix

Castellà i Català

Horari/Torn

De dilluns a dijous, de 16h a 20.30h.

Data Límit:

Preinscripció: Oberta, fins ocupació total de places.
Data matrícula: 29 de setembre de 2014.

Durada

Del 29 setembre 2014 al 25 de setembre de 2015.
Durada: 500h presencials i 1.250h de treball autònom de l'estudiant

Lloc on s'imparteix el curs

EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona

Titulació obtinguda

Màster en Disseny Gràfic.

Promocions

10% dte. Exalumnes

Preu

7.200 €

Sí, m'interessa

conèixer tots els detalls, preus, beques, dates i places disponibles

Màster en Disseny Gràfic

Per contactar has d'acceptar la política de privacitat
Enviant aquest formulari accepteu rebre informació periòdica d'Educaweb relacionada amb aquests cursos.
També et recomanem aquests cursos

Màster en Disseny Gràfic