Màster en Disseny de Producte

Descripció

Del concepte inicial al producte final, tot passant per les diferents fases del procés de disseny i desenvolupament. Aquest és el recorregut de l'oferta formativa del Màster en Disseny de Producte.

El Diploma de Postgrau en Conceptualització de Producte incideix en la potenciació de l?etapa inicial del projecte de disseny amb mètodes i recursos que permetin obtenir conceptes innovadors. El Diploma de Postgrau en Desenvolupament de Producte incideix en l'aportació de coneixements sòlids sobre les darreres tecnologies de fabricació que ofereix la indústria, i els diferents materials disponibles al mercat, per tal de desenvolupar el producte de la forma més senzilla, eficaç i econòmica possible.

El màster està orientat a l'especialització i l'actualització dels professionals i postgraduats de diferents sectors, en especial els col·lectius de l'àmbit del disseny i de l'enginyeria de desenvolupament de producte. La majoria dels professionals que col?laboren en la docència del màster provenen d'aquests àmbits.

Un dels punts clau de l'èxit del Màster en Disseny de Producte és la relació amb les empreses que hi col·laboren, ja que aquestes fan un seguiment continuat dels brífings dels projectes proposats . Les visites a centres tecnològics i empreses permeten un contacte molt directe amb la realitat professional actual. Algunes de les firmes, que disposen de disseny i producció propis, i amb les quals hem col·laborat des de l?inici o col·laborem en l'actualitat són Play, Hewlett Packard, Cosmic, Roca Sanitario, Santa&Cole, Simon, Figueras, Valira, Lamp Lighting, Educa Borras, Laken i El Naturalista.

Temari

Diploma de Postgrau en Conceptualització de Producte

El programa s'estructura a partir dels mòduls següents:
 
MÒDUL TEÒRIC
Es presenten temes d'actualitat inherents a la cultura del projecte i relacionats amb el context social, econòmic i cultural. Aquestes matèries tenen una temàtica pròpia, però alhora poden relacionar-se amb els projectes que es duran a terme al llarg del curs.
 
Assignatures:

 • Imaginari de producte.
 • Disseny centrat en l'usuari.
 • Protecció del disseny.
 • Elements de gestió.
 • Conceptualitzant productes.
 • Produint conceptes.

MÒDUL INSTRUMENTAL
Pràctica de recursos de representació i comunicació que s'utilitzen actualment a l'àmbit professional del disseny de producte. També s'inclou un capítol dedicat a les tècniques d'obtenció de maquetes ràpides de treball. La presentació de les diferents matèries té un caràcter eminentment informatiu d'actualitat i no es tracta en cap cas de cursos instrumentals sobre cadascuna d'elles.
 
Assignatures:

 • Expressió digital.
 • Maquetes.
 • Sketching.

MÒDUL PROJECTE
Es busca l'acord i la concurrència d'interessos amb empreses representatives del model actual de gestió i producció en un context globalitzat, empreses que decideixen i dissenyen al nostre país i fabriquen totalment o parcial en economies emergents. L'objectiu consisteix a realitzar projectes de recerca dins l'àmbit del disseny d'acord amb uns convenis de col·laboració que siguin interessants per a les tres parts: alumnes, escola i empresa. Cadascun d'aquests projectes es realitza amb el suport de professors tutors de l'escola per gestionar-ne el desenvolupament i responsables de projectes representants de l'empresa. Convenis realitzats amb PLAY, HEWLETT PACKARD, COSMIC, ROCA SANITARIO, LAMP Lighting, VALIRA, EDUCA-BORRÁS, LAKEN i EL NATURALISTA.

Projecte Ecodisseny.
Taller de creativitat.
Projecte empresa.

Diploma de Postgrau en Desenvolupament de Producte

El programa s'estructura a partir dels següents blocs:

MÒDUL 1: MÒDUL TEÒRIC
(classes magistrals + seminaris)
 
El briefing del producte.

Etapes en el desenvolupament d'un producte. Punt de partida i fases de treball.
Materials. Selecció de materials.

 •     Reciclabilitat dels materials. Materials sostenibles.
 •     Selecció de materials. Criteris de selecció de materials en funció del disseny i la funcionalitat.

Unions i selecció de mecanismes.
Tecnologies de fabricació.

 •     Introducció a les tecnologies de fabricació: evolució, processos, selecció de processos de fabricació, materials i processos tecnològics.
 •     Tendències de les tecnologies avançades de producció.
 •     Obtenció ràpida de prototipus: Rapid Prototyping.
 •     Additive manufacturing.

Tecnologia de la injecció de plàstics.
Tecnologia del metall. Matrius.
Anàlisi i enginyeria de Valor.
Gestió del projecte. Pressupost.
Expressió i representació tècnica.

MÒDUL 2: MÒDUL INSTRUMENTAL
 
CAD bàsic: sòlids i conjunts.

 •     Creació de sòlids bàsics i assemblatge posterior.
 •     Creació de conjunts. Restriccions en l'assemblatge de peces.

CAD avançat: sòlids avançats i plànols.

 •     Tècniques de representació CAD avançades.
 •     Creació de sòlids amb formes complexes.
 •     Estratègies per al disseny de peces i conjunts complexos.

Anàlisi CAE.

 •     Simulació estructural de peces sòlides. Anàlisi i interpretació dels resultats
 •     Propietats mecàniques de materials. Criteris de fallada dels materials.
 •     Idealitzacions: shells, beams.
 •     Simulacions avançades: anàlisi de fatiga, materials compostos,....
 •     Redisseny de les peces. Optimització.

Animacions i mecanismes.

 •     Creació d'una seqüència animada.
 •     Descripció i criteris de selecció de mecanismes.
 •     Anàlisi de moviment i detecció de punts crítics.
 •     Interpretació de resultats.
MÒDUL 3: MÒDUL PROJECTES
Un dels punts claus del Postgrau en Desenvolupament de Producte és la relació amb les empreses que col·laboren en el Postgrau. Els briefings dels projectes proposats tenen un seguiment setmanal per part de les empreses col·laboradores. Els diferents professionals del postgrau, també col·laboren tutoritzant aquelles parts dels Projectes Finals en les que són experts.

Un altre aspecte destacat és que els grups de treball dels estudiants, estan formats per dissenyadors i enginyers. Aquest factor afavoreix l'experiència de treball en grup i potencia que l'intercanvi de coneixement entre els diferents professionals que intervenen en les fases del procés de disseny i desenvolupament de producte es realitzi de manera efectiva. Aquesta metodologia produeix projectes de desenvolupament de producte d'elevada qualitat, com ho demostra l'interès que mostren les empreses col?laboradores en els projectes finals del Postgrau. Convenis realitzats amb empreses SIMON, FIGUERAS, SANTA&COLE, PLAY.

MÒDUL 4: VISITES A EMPRESES
Coneixement de les diferents tecnologies de fabricació i dels nous materials, realitzant visites in situ a les diferents empreses, fundacions i centres tecnològics que col·laboren en el marc del màster. Aquestes visites permeten un contacte molt proper amb la realitat professional actual. Visites a: PLAY, LAMP, Fundació CIM, Centre Tecnològic ASCAMM, Centre de Materials MATER, etc.

Destinataris

 • Graduats superiors en Disseny.
 • Titulats universitaris en els camps de l'enginyeria, la tecnologia, la producció o el disseny.
 • Arquitectes.
 • Professors universitaris dels camps de l'enginyeria, la tecnologia, la producció o el disseny.
 • Perfils professionals amb experiència en aquest àmbit.

Requisits

Fer la preinscripció a través de la web d'ELISAVA

Idiomes en els quals s'imparteix

Castellà

Durada

Properes edicions: setembre 2014 - Juliol 2015. Febrer 2015 - Febrer 2016.

Objectius

Conèixer la situació actual de la pràctica professional del disseny de producte i les seves perspectives de futur, etc.

Titulació obtinguda

Màster en Disseny de Producte, títol expedit per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i ELISAVA Escola Superior de Disseny i Enginyeria de Barcelona.

Pràctiques

ELISAVA disposa d'una Borsa de pràctiques per els alumnes i disposen d'un Servei de Borsa de treball per els estudiants antics.

Preu

8500 €
Els membres de l'Associació d'Antics Alumnes de l'Escola gaudiran d'un 15% de rebaixa.

Borsa de treball

Professorat

JOSEP PUIG Dissenyador industrial. Professor del Grau en Disseny d'ELISAVA. Responsable de l'estudi de disseny industrial Puig[i]Cabeza Design. XAVIER RIUDOR Enginyer industrial especialitat mecànica. Cap de l'Àrea de Ciències i Tecnologia d'ELISAVA. Professor dels estudis de Grau en Enginyeria en Disseny Industrial d' ELISAVA.
Campus i seus: ELISAVA Escola Superior de Disseny i Enginyeria de Barcelona
ELISAVA Escola Superior de Disseny i Enginyeria de Barcelona
La Rambla 30-32 08002 Barcelona
Cursos més populars
X