Universitat de Lleida (UdL)

Màster en Emprenedoria cultural, Expertització i Anàlisis Tècniques d'Obres d'Art

Universitat de Lleida (UdL)

Màster oficial
Presencial
Oficial / Homologat
1 Anys
  • Lleida
2.766 €

Descripció

El nou Máster en Emprenedoria Cultural, Expertització  i Anàlisis Tècniques d'Obres d'Art, és la resposta a una creixent demanda social en la formació de veritables professionals experts en art, en tots els aspectes relatius a l'estudi, investigació, conservació i difusió del patrimoni artístic i cultural expressat en les seves més àmplies i variades manifestacions. Es dirigeix ??a una formació en la praxi empírica i estudis aplicats, a peu d'obra, amb l'objectiu de millorar, de forma convincent, eficaç i sostinguda, l'ocupabilitat dels historiadors de l'art.

Els seus dos pilars fonamentals el converteixen en un Màster innovador en el seu camp de coneixement. D'una banda, uns continguts actualitzats i multidisciplinars sobre les tècniques i metodologies científiques utilitzades per tal de datar, catalogar, caracteritzar i diagnosticar l'estat de conservació dels béns culturals; i per una altra, un procés formatiu amb un marcat caràcter pràctic, que té com a objectiu principal la formació de professionals experts en art, capaços de crear, desenvolupar i gestionar la seva pròpia empresa.
Veure més

Temari del curs

  • La formació de professionals experts en art, en tots els aspectes relatius a l'estudi, investigació i conservació del patrimoni artístic. Els diferents mòduls i les seves matèries ofereixen una visió actualitzada i multidisciplinària de les tècniques i metodologies científiques utilitzades per tal de datar, catalogar, caracteritzar i diagnosticar l'estat de conservació dels béns mobles. A més de conèixer i aprofundir en els avenços metodològics i tendències més modernes d'estudi o diagnòstic i conservació del patrimoni artístic moble, amb especial atenció a les tècniques no destructives (TND).
  • La formació i capacitació de l'alumnat per a l'activitat professional de la Història de l'Art en el camp de la Protecció del Patrimoni Històric, per tal de ser capaç d'elaborar, redactar i emetre informes historicoartístics, que han de contenir obligatòriament continguts de descripció, anàlisi i valoració de l'objecte artístic.
  • Així mateix, l'estímul i la promoció d'inquietuds empresarials entre l'alumnat, és a dir, no només l'estímul del caràcter emprenedor i el desenvolupament de la creativitat i innovació en l'entorn específic de l'art i la indústria cultural, sinó també ajudar i donar resposta a les necessitats actuals per a creació d'empreses orientades a la gestió cultural i patrimonial. Per tant, el marcat caràcter pràctic del programa formatiu del Màster Universitari en Alta Professionalització en Història de l'Art i Tècniques Analítiques té com a objectiu principal la formació de professionals experts en art, capaços de crear i gestionar la seva pròpia empresa.
Veure més

Durada

1 any

Preu

2.766 €

Sí, m'interessa

conèixer tots els detalls, preus, beques, dates i places disponibles

Màster en Emprenedoria cultural, Expertització i Anàlisis Tècniques d'Obres d'Art

També et recomanem aquests cursos

Màster en Emprenedoria cultural, Expertització i Anàlisis Tècniques d'Obres d'Art