Escola Universitària d'Hoteleria i Turisme CETT, centre adscrit a la Universitat de Barcelona

Màster Oficial en Direcció Hotelera i de Restauració. Especialitat Direcció de Restauració

Escola Universitària d'Hoteleria i Turisme CETT, centre adscrit a la Universitat de Barcelona

Màster oficial
Presencial
Oficial / Homologat
60 Crèdits
  • 2
    -
    • Barcelona
    • Barcelona

Descripció

La restauració col · lectiva, dins el sector general de la restauració, és la que ha experimentat major creixement en els últims anys. Aquest fet crea la necessitat d'adaptar i de capacitar els directius i professionals del sector per a un mercat en constant evolució, marcant nous estils de gestió adaptats a diferents col · lectius del mercat: el sanitari, el de l'ensenyament, el de l'empresa, i el de la restauració de l'oci.



Cada vegada són més les persones que mengen fora de casa, pel que el subministrament d'aliments i la higiene d'aquests centres és de gran importància, a més és imprescindible assegurar la qualitat i varietat dels menús, havent millorat la seva qualitat en els últims temps .



El present màster està especialment dissenyat perquè els seus participants puguin afrontar els reptes i oportunitats que comporta la introducció o promoció professional en el sector de la restauració comercial i per a col · lectivitats, tots dos en plena expansió. S'aborden els factors claus d'èxit d'aquest tipus de negocis com ara qualitat, preu, seguretat, control de costos, gestió de proveïdors, entre d'altres i es dota els participants de les competències directives clau per al seu correcte desenvolupament i execució.



El quadre docent, format per professors i professionals experts en aquest tipus de restauració, provinents de les millors empreses d'aquest sector, proporcionen els coneixements i pràctiques més innovadores i eficaces.





Raons per cursar aquest màster



És un Màster Universitari de la Universitat de Barcelona, ??l'únic a l'Estat espanyol sobre aquesta temàtica, amb validesa en tot el territori europeu. El màster s'ha dissenyat perquè l'alumnat assoleixi els objectius d'aprenentatge i les competències necessàries per garantir la seva eficiència en l'àmbit laboral i empresarial.



El quadre docent i els col · laboradors que participen en el Màster són reconeguts professionals i directius de contrastada experiència en empreses líders del sector. A més, el Màster es realitza en col · laboració amb la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona, ??el que permet dissenyar un producte pedagògic complet i del més alt nivell.



La diversitat cultural de l'alumnat del Màster possibilita un enriquidor intercanvi professional i una visió global.

La metodologia d'aprenentatge s'orienta a l'acció i utilitza les tècniques de dinàmica de grup, el role playing i l'outdoor training, que garanteixen una formació amb aplicabilitat immediata a l'empresa.



Els coneixements adquirits durant el Màster garanteixen a l'alumnat la promoció professional en l'àmbit laboral, afavorida per l'estreta relació del CETT amb el sector empresarial i institucional del turisme i perquè ofereix a l'alumnat una potent borsa de treball.





Objectius



Els objectius principals del màster són:



    
Desenvolupar competències clau per al directiu del segle XXI, des del lideratge fins a la capacitat de prendre decisions complexes, sense oblidar el treball en equip i l'adaptació multicultural.

    
Dotar l'alumnat de les principals competències per a la direcció i la gestió dels departaments d'alimentació i begudes.

    
Desenvolupar i aplicar solucions estratègiques que responguin als reptes de la restauració comercial i de col · lectivitats en l'entorn actual.

    
Fomentar la iniciativa i l'esperit emprenedor en l'àmbit de la restauració.

    
Donar a conèixer les pautes d'una alimentació saludable en les diferents etapes i situacions fisiològiques de la vida, planificar menús adequats per als diferents col · lectius i aplicar les normes adequades per a la correcta manipulació dels aliments.

Veure més

Temari del curs

ASSIGNATURES TRONCALS DEL MÀSTER (21 ECTS)

-Direcció de màrqueting (6 ECTS):

Estratègies de màrqueting
Revenue management
Gestió de vendes: e-màrqueting i noves tendències
Social Media management

-Gestió de les persones i les organitzacions (3 ECTS):

L'excel · lència en recursos humans: la gestió del capital humà i l'orientació al servei
Cross Cultural Management
Desenvolupament de competències personals i professionals

-Direcció estratègica (6 ECTS):

Disseny i implementació d'estratègies en empreses hoteleres
Anàlisi i resolució estratègica de problemes
Iniciativa i esperit emprenedor
Real State Manegement

-Direcció economicofinancera (6 ECTS):

Anàlisi economicofinancera en els establiments hotelers
Pressupost i control de gestió
Gestió dels centres d'ingrés i cost
El crèdit hoteler: anàlisi del risc i gestió del cobrament

ASSIGNATURES DE L'ESPECIALITZACIÓ (18 ECTS)

-Direcció d'operacions en restauració (6 ECTS):

L'excel · lència en operacions a l'àrea de vendes
L'excel · lència en operacions en l'àrea d'allotjament
L'excel · lència en operacions en l'àrea d'aliments i begudes
L'excel · lència en operacions a l'àrea de compres

-Catering i col · lectivitats (3 ECTS):

Particularitats de les Col · lectivitats
El Catering com a producte de restauració
Els processos en el Càtering

-Disseny i arquitectura de restauració (3 ECTS):

Àrees de l'hotel i criteris de disseny
Espais i equipaments segons la tipologia d'establiment
El desenvolupament d'un nou projecte restauració

-Gestió d'experiències (3 ECTS):

L'experiència del client com a valor diferencial
Gestió de la qualitat i excel · lència operativa
Sostenibilitat i RSC

-Innovació en productes i serveis (3 ECTS):

La innovació com a element clau
Noves tendències en Restauració
Creativitat, innovació i desenvolupament de nous productes

ASSIGNATURES D'ORIENTACIÓ (6 ECTS)

-Metodologia de la recerca (6 ECTS) *:

Principis bàsics de la investigació
Bases de la investigació qualitativa i quantitativa
Fonts d'informació
rogrames i recursos per a l'anàlisi de dades i el seu tractament

-Pràcticum especialització restauració (6 ECTS) *:

Assignatura vinculada a la realització de pràctiques en empreses de restauració per al desenvolupament de les competències professionals del màster i la seva aplicació en un entorn real.

* L'alumne ha de cursar una de les dues assignatures.

TREBALL FINAL DE MÀSTER (15 ECTS)

Aquesta assignatura pretén capacitar l'alumne per a l'anàlisi de les particularitats i problemàtiques del sector actual, mitjançant els mètodes i tècniques d'investigació adequats en cada cas. Es persegueix iniciar l'estudiant en la metodologia d'investigació perquè pugui plantejar i desenvolupar amb èxit una investigació en algun aspecte concret de l'àmbit de l'hoteleria i / o desenvolupar projectes d'aplicació i transferència en empreses reals del sector.
Veure més

Destinataris

El perfil d'ingrés recomanat per als futurs estudiants del Màster Universitari en Direcció i Gestió d'Empreses Hoteleres i de Restauració contempla els següents aspectes:



     Coneixements bàsics en gestió d'empreses hoteleres i de restauració.

    

     Tenir un bon nivell d'idiomes, sent una capacitació fonamental per al bon posicionament professional de l'estudiant així com per poder desenvolupar l'àmbit d'estudi a un nivell internacional.



     Estar disposat a treballar en un sector dinàmic, on es valoren la iniciativa pròpia, l'aptitud per a les relacions interpersonals, la capacitat de lideratge, de treball en equip i de gestió de projectes.

Veure més

Idiomes en què s'imparteix

Castellà

Horari/Torn

Dilluns, dimarts i dimecres, de 17.00 a 20.00 h.

Durada

Període lectiu: d'octubre de 2013 a juny de 2014.
Lliurament del Projecte Final de Màster: fins a setembre de 2014.

Perspectives laborals

Director / Gerent d'empreses o grups hotelers.
Responsables de departaments corporatius de cadenes hoteleres.
Caps de divisió hotelera de grups empresarials.
Direcció hotelera.
Director / Gerent d'Empreses de Restauració.
Responsable de divisió en Aliments i Begudes (Food & Beverage).
Supervisor operatiu de centres de col · lectivitats.

Sí, m'interessa

conèixer tots els detalls, preus, beques, dates i places disponibles

Màster Oficial en Direcció Hotelera i de Restauració. Especialitat Direcció de Restauració

Per contactar has d'acceptar la política de privacitat
Enviant aquest formulari accepteu rebre informació periòdica d'Educaweb relacionada amb aquests cursos.
També et recomanem aquests cursos

Màster Oficial en Direcció Hotelera i de Restauració. Especialitat Direcció de Restauració