Descripció
OBJECTIUS:
En el moment actual, l'increment de la competitivitat a què s'enfronten les empreses espanyoles, fa que una adequada gestió de les relacions laborals tingui una importància cabdal dins de les mateixes. Del bon coneixement i aplicació de les normes legals que regeixen la relació empresa-treballador i que permeten l'adequada i eficaç organització del personal dins de l'empresa, pot dependre gran part del futur d'aquesta.
Ser expert en Nòmines i Assegurances Socials implica el tenir un coneixement clar, profund i contínuament actualitzat, dels canvis que es produeixen en la legislació i que afecten els subjectes que celebren un contracte de treball, als organismes oficials que intervenen en el món laboral, a les forces socials que negocien condicions de treball ia les prestacions públiques a què es pot tenir dret.
La matèria laboral, tan movedissa per necessitats sens dubte d'adaptació a la realitat de cada dia, pot dir que no resulta aliena pràcticament a ningú, ja que en un moment o altre de la nostra vida ja sigui com a empresari bé com a treballador, tots ens trobem immersos en una relació laboral, som subjectes d'un contracte de treball.
Cada un dels mòduls que integren el curs persegueix uns objectius:
Mòdul I: La Nòmina.
Iniciarem el mòdul amb una explicació detallada de cadascuna de les caselles que componen la nòmina.
S'aprofundirà en el coneixement dels conceptes salarials i extrasalarials, quan i com podem utilitzar-los, incloent quadres sinòptics per a la seva major comprensió.
Continuarem veient els conceptes que integren la base de cotització i els grups, tipus i límits afectes a aquesta, així com les deduccions, incloent el programa de foment d'ocupació entre d'altres. Finalitzarem el mòdul amb el càlcul de l'IRPF, amb l'explicació del model estatal, així com dels models forals.
Mòdul II: Les Assegurances Socials.
En aquest mòdul es detallen les caselles que componen el model TC-1, TC-2 i TC-1 abreujat, que conté les instruccions d'emplenament dels mateixos.
Mòdul III: Comptabilització de Nòmines i Assegurances Socials
Es detallen els principals comptes comptables que s'utilitzen en la comptabilització de les nòmines i les assegurances socials.
METODOLOGIA DEL MÀSTER:
? Els Màsters professionals de Afige tenen com a objectiu la inserció professional de l'alumne en el món de l'empresa.
? La càrrega lectiva dels Màsters es basa en facilitar l'aplicació pràctica dels coneixements adquirits, a fi que els alumnes puguin comprovar els resultats i la millora de les seves capacitats d'una forma immediata.
? La realització d'un Màster professional de Afige suposa escurçar el període requerit d'experiència professional per obtenir les capacitats i aptituds idònies per al'exercici d'un lloc de treball d'acord amb la formació obtinguda.
? Els alumnes de Afige poden accedir a l'obtenció del Màster professional (títol propi de Afige) en cadascuna de les especialitats en què haja cursat els seus estudis, complint les següents premisses:
o Completant un itinerari formatiu consistent en la realització d'un o diversos programes d'especialitat que impliquin una càrrega lectiva d'un mínim de 200 hores.
o Realitzar el mòdul pràctic, d'un any de durada, d'aplicació professional de coneixements. Aquest mòdul consisteix en la realització de
tutories, xerrades i consultes professionals amb els membres del claustre de professors. S'han de realitzar un mínim de 12 tutories i un màxim de 16,
en el període d'un any. El mòdul pràctic s'inicia en la mateixa data que el programa de formació.
o Les tutories personalitzades del mòdul pràctic estan relacionades amb les responsabilitats exercides per l'alumne en el seu propi treball.
o El Màster professional es complementa amb l'elaboració de casos pràctics, resolts pel propi alumne, de l'àrea d'especialització.
o Els alumnes recolzen el seu període de pràctiques amb la lectura, consulta i comentari de les notes tècniques professionals editades mensualment pels membres del claustre de Afige.
o La càrrega lectiva aproximada que requereix la realització del Màster professional (complementària a la del curs superior realitzat) està avaluada en unes 50 hores.
o L'alumne que decideix sol · licitar l'admissió a un Màster professional satisfà uns drets de matrícula addicionals.
• L'alumne ha de demanar l'admissió al Màster professional en la data d'inici del programa de formació escollit.