Bau Centre Universitari de Disseny de Barcelona

Màster en Realització d'Animació Stop Motion

Bau Centre Universitari de Disseny de Barcelona

Màster
Presencial
60 Crèdits
  • Barcelona
7.500 €

Descripció

El Màster en Animació Stop Motion és una formació única, a escala nacional i internacional, l'objectiu del qual és preparar professionals de l'animació del tipus stop motion, ja sigui en el seu vessant com a autors o tècnic.

La trajectòria curricular uneix artesania i tecnologia, essent alhora exhaustiva i eminentment pràctica. Per mitjà d'aquest temari, fomentem la visió global i artística de la direcció / producció de projectes juntament amb l'adquisició d'una base sòlida de fonaments d'animació, i ho conjuguem amb l'aprenentatge de les múltiples tècniques del Stop Motion: plastilina, cutout, pixilació, sorra, pintura sobre vidre, animació amb llum, etc., i posem especial èmfasi en l'animació amb ninots articulats.

La proposta pedagògica del Màster en Animació Stop Motion es basa en la transmissió directa del coneixement avançat i les competències d'un equip de professionals multidisciplinaris en actiu, amb àmplia experiència tant laboral com docent que comprèn autors i animadors de reconegut prestigi internacional.
Veure més

Temari del curs

La formació s'articula mitjançant tres mòduls:
Un primer mòdul de producció i direcció d'animació en què s'analitzen en profunditat de manera teòrica i pràctica els processos de direcció, de preproducció i de producció diferenciadors de l'Animació Stop Motion.
Un segon mòdul d'especialització en Animació Stop Motion en què, de forma pràctica, s'aprofundeix en l'animació amb personatges i les diverses tècniques d'Animació del tipus Stop Motion.
Un tercer mòdul d'elaboració d'un projecte final en què l'estudiant haurà de demostrar totes les competències apreses i la seva autonomia davant d'un tribunal de professionals experts.
Les classes dels Mòduls I i II s'estructuren de forma intensiva amb una dedicació de tres hores diàries de dilluns a divendres. En canvi, en el Mòdul III, les classes es reduiran a quatre hores setmanals un dia a la setmana que serviran per controlar i revisar la correcta elaboració del Projecte Final.
El pla d'estudis preveu una sèrie de WORKSHOPS amb convidats nacionals i internacionals experts en algunes de les temàtiques del programa.
  • Mòdul I - Direcció i Producció d'Animació
  • Mòdul II - Especialització en Animació Stop Motion
  • Mòdul III - Projecte Final de Màster
Veure més

Requisits

Llicenciats, Graduats, C.F.G.S. d'arts plàstiques, disseny i audiovisual. Professionals, amb o sense titulació específica, de qualsevol branca del sector audiovisual i artístic que vulguin especialitzar-se i que puguin acreditar experiència professional. L'accés al curs vindrà determinat per un procés d'admissió.

Metodologia

Presencial

Idiomes en què s'imparteix

Espanyol

Horari/Torn

Horari: D'octubre a març: de dilluns a divendres de 15:45-18:45. D'abril a juny: 4 hores setmanals per determinar.


Durada

Període lectiu: Del 4 d'octubre del 2016 a juny 2017. Presentació PFE: juny de 2017.


Objetius


  • Dominar els principis d'animació i ser capaç d'aplicar-los en l'animació amb personatges i en les diferents tècniques Stop Motion (plastilina, pixilació, cutout, rotoscòpia, personatges, etc.). 

  • Plantejar diverses solucions creatives amb animació del tipus Stop Motion, tant en un entorn de client com en un entorn d'animació d'autor.

  • Tenir els coneixements necessaris per poder-se incorporar en un entorn professional en què sigui necessària l'Animació del tipus Stop Motion, conèixer les implicacions de la tècnica en disciplines audiovisuals adjacents com ara el disseny de personatges, l'escenografia, el vestuari, la direcció de fotografia, la banda sonora, els FX, etc.

  • Ser capaç de desenvolupar i/o gestionar un projecte audiovisual del tipus Stop Motion i conèixer totes les seves fases de producció:Gestionar, de manera efectiva, als diferents integrants de l'equip de treball.

Controlar i resoldre les problemàtiques que ens podem trobar en la producció.

Desenvolupar una resolució creativa ajustada als objectius plantejats a l'inici de la producció, i integrar aspectes com el pressupost.


Titulació obtinguda

Màster en Animació Stop Motion, atorgat per la Universitat de Vic-UCC. Els alumnes sense titulació universitària prèvia rebran un Diploma d?Extensió Universitària.

Perspectives laborals

Director, productor i/o animador Stop Motion en produccions audiovisuals per a:

Curtmetratges
Productores audiovisuals de cinema
Agències de publicitat
Televisió
Agències de comunicació
Treballs com a freelance
Complement en docència per a educadors que necessitin actualitzar les seves competències i oferir noves vies formatives.

Preu

7.500 €

Sí, m'interessa

conèixer tots els detalls, preus, beques, dates i places disponibles

Màster en Realització d'Animació Stop Motion

Per contactar has d'acceptar la política de privacitat
Enviant aquest formulari accepteu rebre informació periòdica d'Educaweb relacionada amb aquests cursos.
També et recomanem aquests cursos

Màster en Realització d'Animació Stop Motion