Complemento Profesional

Màster en teràpies de Tercera generació: Mindfulness, Teràpia d'Acceptació i Compromís, EMDR i Coaching Wingwave, Teràpia de parella i Teràpia Breu Estratègica

Complemento Profesional

Màster
On-line | Semi-presencial
1.300 €

Descripció

Les teràpies de 3a generació tenen en comú una perspectiva funcional i contextual dels trastorns psicològics. A aquest enfocament o perspectiva se li ha donat el nom de contextualisme funcional.

El contextualisme funcional estudia els esdeveniments psicològics incloent els trastorns, com interaccions entre la persona i el context, enteses d'acord amb la seva història i circumstàncies actuals.

El funcional es refereix al fet que es tracta d'analitzar la conducta de la persona però destacant la conducta verbal i l'aclariment de valors. Quan es parla de conducta verbal, es dóna especial rellevància al que la persona compte de si mateixa (la seva situació, la seva problemàtica) i el què explica i com ho explica, als altres, a la gent que l'envolta. El que el pacient es diu a si mateix i als altres no és important pel seu contingut sinó per la funció.

Quan es parla clarificació de valors, em refereixo a la importància que se li dóna aquí al fet de clarificar les diferents direccions que el pacient vol prendre en la seva vida. S'aconsella al pacient deixar de lluitar contra els seus símptomes i reorientar la seva vida a l'adreça que a ell li vingui de gust.

S'estimula al pacient perquè es faci qüestions tipus Què vull fer amb la meva vida? Quina direcció desitjo prendre? La clarificació de valors s'interessa en els diferents camps: laboral, familiar, amorós, amistat, espiritualitat, benestar ... això ajuda al terapeuta a treure al pacient d'aquest circuit auto-reflexiu en el qual està ficat i del que li és difícil sortir, de tal manera que el pacient s'adoni que té un horitzó ple de possibilitats a escollir. Es tracta, no d'analitzar més el problema, sinó d'una orientació més pràctica amb l'objectiu de buscar solucions a aquest problema mitjançant aquesta clarificació de valors que, evidentment, serà molt diferent depenent del pacient.

En aquest tipus de teràpies el context s'entén d'acord a tres dimensions: persona, relació terapèutica i ambient. Amb l'ambient ens referim al medi en què es desenvolupa la persona a tractar. (Família, amistats, treball ...).

Amb la persona ens referim a la persona com a subjecte social-verbal, és a dir, el pacient té un passat que el precedeix i una manera de ser que el caracteritza. Tots dos factors són a tenir en compte en aquesta teràpia. La persona té unes creences, idees, formes de pensar ... sobre el seu propi funcionament i, conseqüentment, també sobre la seva trastorn o símptomes clínics. Dues persones poden tenir un mateix trastorn i cadascuna pensar que és per un motiu diferent.

Finalment, en parlar de relació terapèutica, es refereix al context de la teràpia com a suport, ajuda a la correcció, a la redirecció, aprenentatge ...Les tres dimensions es solapen, de tal manera que les tres són interdependents, les tres intervé de manera positiva o negativa (depenent del cas i les circumstàncies) als canvis positius / negatius que es puguin donar en el pacient.

Per tant i per fer un petit resum que et deixi les coses més clares, el model contextual de la psicoteràpia es caracteritza per:Explicar el trastorn no en termes de dèficit / defecte en la persona sinó en termes interactius, funcionals i contextuals, una cosa que es dóna en l'evolució de la persona i les seves circumstàncies. Aquí no s'entén que el problema o trastorn es trobi dins de la persona, sinó que és la persona la que es troba en unes circumstàncies, una situació problemàtica. Considera està relacionat amb la mateixa persona i les seves relacions interpersonals. No hi ha d'haver un defecte / dèficit en la persona que sigui la causa del seu trastorn, entre altres coses perquè aquestes teràpies considera que fins i tot els trastorns psicològics són possibilitats de l'ésser humà.Aquest tipus de teràpies es basen en dos grans principis: Acceptació: Es proposa el acceptar els símptomes, que el pacient no intenti, no tingui per objectiu el desfer-se'n, que abandoni aquesta lluita persistent que té i Activació: Amb això ens referim a que el pacient reorienti la seva vida segons els seus valors.Orientar-nos cap a una solució que es basarà, en aquest cas, en l'aclariment de valors del pacient, en buscar el que per a ell és important, prioritari en la vida. Una recerca de nous horitzons ... L'eficàcia d'aquest tipus de teràpies no es mesura per la quantitat de símptomes eliminats sinó pels èxits personals del pacient basats en la clarificació de valors, en definitiva reorientar la vida de la persona.
Veure més

Temari del curs

 • Mindfulness: la pràctica de l'Atenció Plena. Diferents teràpies mindfulness.
 • Teràpia d'Acceptació i Compromís (ACT).
 • Trauma complex i EMDR. Coaching Wingwave.
 • Teràpia Integral de parella amb Gestalt
 • Teràpia breu estratègica.
 • Estratègies terapèutiques.

Destinataris

Dirigit a: psicòlegs, terapeutes, psiquiatres i a tota persona interessada en aquestes tècniques per aplicar-les en consulta.

Metodologia

Semipresencial encara que també pot curar-se totalment on line.

Durada

El Màster es compon de 600 hores i 40 pràctiques (presencials o per Skype), també es pot cursar totalment on line.

Objectius


 • Utilitzaràs les Teràpies de Tercera Generació en la pràctica terapèutica.

 • Avaluaràs la situació que presenta el pacient tenint en compte totes les variables del context.

 • Dominaràs les tècniques i recursos d'afrontament davant les dificultats que puguin sorgir en la teràpia.

 • Seleccionaràs i aplicaràs correctament les diferents Teràpies de Tercera Generació i sabràs analitzar i interpretar els resultats obtinguts.

 • No només contemplaràs la simptomatologia presentada sinó un global de la vida del pacient.

 • Indentificarás la teràpia més afectiva en cada cas tenint en compte el context en què es desenvolupa.

 • Desenvoluparàs habilitats com a terapeuta: empatia, escolta activa, acceptació positiva.Promocions

Promoció mes d'abril: Inscriu-te sense matrícula i amb una formació intensiva de regal.

Preu

1.300 €
Semipresencial: 3500 euros. On line: 1300 euros.

Sí, m'interessa

conèixer tots els detalls, preus, beques, dates i places disponibles

Màster en teràpies de Tercera generació: Mindfulness, Teràpia d'Acceptació i Compromís, EMDR i Coaching Wingwave, Teràpia de parella i Teràpia Breu Estratègica

Per contactar has d'acceptar la política de privacitat
Enviant aquest formulari accepteu rebre informació periòdica d'Educaweb relacionada amb aquests cursos.
També et recomanem aquests cursos

Màster en teràpies de Tercera generació: Mindfulness, Teràpia d'Acceptació i Compromís, EMDR i Coaching Wingwave, Teràpia de parella i Teràpia Breu Estratègica