Motors gràfics en videojocs: game engine - (Curs 4 del Programa Especialitzat - Disseny i Creació de videojocs)

Curs
On-line
43 €

Descripció

Curs 4 de 5 del Programa Especialitzat - Disseny i Creació de videojocs

Per a totes aquelles persones que han volgut saber com es creava un videojoc, en aquest curs explicarem com crear un petit motor, un dels elements nuclears de qualsevol videojoc. El curs persegueix comprendre el seu concepte, entendre què és aquest nucli que en terminologia anglesa es coneix com 'game engine', Analitzarem no només el seu paper, sinó quines utilitats ha de proporcionar per ser utilitzat en un videojoc. I tot això, explicant com crear un petit motor des de zero, que ens permetrà crear un videojoc en DirectX11. Un curs on qualsevol persona podrà entendre els coneixements bàsics sobre el funcionament d'un motor, i on les persones amb formació en programació aprendran a crear el seu propi motor. El curs està estructurat de tal manera que des del primer dia tinguem resultats en pantalla i qualsevol persona pugui seguir el mateix curs. El resultat serà un petit motor de videojocs 3D sobre DirectX11, on crearem un petit videojoc de tipus FPS.

Temari

SETMANA 1

Introducció a un motor 3D
En aquest mòdul aprendrem els coneixements necessaris per crear una aplicació DirectX 11 amb Microsoft Visual Studio. Un cop creada la nostra aplicació en DirectX 11 64 bits aprendrem a pintar models de tipus Debug com Eixos, caixes, esferes i grids.

SETMANA 2

Malles 3D i Física
En aquest mòdul aprendrem els coneixements per poder renderitzar models 3D exportats d'una eina 3D Studio MAX en format ASE. D'altra banda aprendrem a carregar textures en el nostre motor que podrem utilitzar en els nostres models. Finalment coneixerem els fonaments d'una llibreria de física com nVidia PhysX que ens permetrà controlar la física i col·lisions del nostre videojoc.

SETMANA 3

Animació esqueletal. intel·ligència Artificial
En aquest mòdul aprendrem a integrar una llibreria d'animació esqueletal com Cal3D dins del nostre motor de joc. Gràcies a aquesta llibreria podrem integrar models animats amb animacions de tipus acció o cicles. Finalment aprendrem a implementar una Intel·ligència artificial mitjançant una màquina finita d'estats per aplicar-lo en els bots del nostre joc.

SETMANA 4

Billboards. So. GUI
En aquest mòdul integrarem una llibreria de so com OpenAL en el nostre videojoc i aprendrem a utilitzar efectes de so en el nostre videojoc. Aprendrem el concepte de Billboards que ens permetrà introduir partícules en el motor. Finalment implementarem una petita interfície gràfica en el nostre joc que ens mostrarà informació de joc en pantalla mitjançant text i imatges 2D.

Destinataris

En el disseny del Programa Especialitzat hem intentat minimitzar els coneixements previs necessaris. Sí que creiem fonamental la motivació per la temàtica. Els diferents cursos van dirigits a persones, amb o sense formació universitària però molt interessats i motivats en conèixer el que hi ha darrere d'un videojoc i saber d'una forma introductòria com es dissenya i crea un videojoc, per poder aplicar aquests coneixements a un petit videojoc . No són imprescindibles per realitzar els cursos, però les següents capacitats poden millorar l'aprofitament dels cursos: 1) Coneixement inicial de llenguatges de programació, 2) Coneixements inicials de disseny gràfic, 3) Coneixements inicials dels productes que van apareixent a la indústria del videojoc.

Requisits

Per poder realitzar els exercicis o apropar-te més al món del disseny i creació de videojocs seria recomanable que poguessis disposar de determinats programes específics. Programes usats en aquest àmbit dels videojocs n'hi ha molts, però et proposem una sèrie de programes que pots utilitzar de manera gratuïta o bé que disposen de versions de prova (de 30 dies) que pots utilitzar de manera gratuïta. Si disposes ja d'algun programa (amb o sense llicència) no esmentat en la llista i amb funcionalitats similars als esmentats, també podràs utilitzar-lo. Els programes que us proposem són els següents:
  • (1) Microsoft Visual Studio 2010 Express: versió pública (gratuïta)
  • (2) Unity maig personal edition: versió personal - requereix donar-se d'alta, Sistemes operatius: Windows i OSX
  • (3) Crazybump: Versió de prova disponible (30 dies), Sistema operatiu: només Windows.
  • (4) Autodesk 3ds Max 2015: A partir de la versió 2012 ja seria òptim, ha una versió gratuïta per a estudiants (només es requereix donar-se d'alta), Sistema operatiu: només Windows
  • (5) Adobe Photoshop CC 2015: A partir de la versió CS5 ja seria òptim, ha una versió de prova de 30 dies (requereix donar-se d'alta), però passats els 30 dies no es pot tornar a descarregar la versió de prova, Sistemes operatius: Windows, OSX

Idiomes en els quals s'imparteix

Castellà o anglès

Durada

Propera sessió: 25 jul a 29 d'agost - 2 a 4 hores / setmana - Si s'estudia el Programa complet amb els 5 cursos dura aprox. uns 5 mesos. S'inicien sessions durant tot l'any.

Titulació obtinguda

Si es completa el Programa amb els 5 cursos s'obté un certificat. Completar el curs no dóna dret a crèdits de la Universitat, tot i que pot haver Universitats que acceptin els certificats del Programa Especialitzat com a crèdits convalidables. Has validar-lo en qualsevol cas amb la teva institució.

Promocions

Si es compra el Programa sencer (els 5 cursos) per avançat s'obté un dte. del 12%: -
Preu final: 212 €

Preu

43 €
Preu del curs individual: 43 euros. - Preu del Programa amb els 5 cursos: 240 euros.

Avantatges del curs

En completar el Programa Especialitzat podràs comprendre els fonaments i el funcionament de la indústria del videojoc, entendre els conceptes clau que intervenen en un videojoc, estructurar un videojoc, planificar els perfils necessaris per crear un videojoc real, col·laborar en el procés de disseny d'un videojoc, tenir els coneixements bàsics per implementar el procés artístic d'un videojoc, des de la caracterització de personatges al seu moviment o la definició d'entorns, i treballar amb un motor de videojocs.
Motors gràfics en videojocs: game engine - (Curs 4 del Programa Especialitzat - Disseny i Creació de videojocs)
Escola d'Enginyeria (UAB)
Campus i seus: Escola d'Enginyeria (UAB)
Escola d'Enginyeria (UAB)
Edifici Q. Escola d'Enginyeria. C/ de les Sitges, s/n 08193 Cerdanyola del Vallès (Barcelona)
Cursos més populars
X