Postgrau en Expressió corporal i diversitat

Postgrau
Presencial
30 crèdits
Consulteu el preu

Descripció

L'expressió corporal és la base del desenvolupament motor i cognitiu del nen, permet mantenir la forma física i mental de qualsevol persona i és una eina per educar, formar i reeducar els infants, joves i adults amb altres capacitats. Per atendre a tots aquests col·lectius es requereix una formació específica, formació que ofereix aquest postgrau, amb una visió completa i integradora, de l'escola a la vida activa.

Temari

Bloc 1:  Expressió corporal, teoria I pràctica
Contextualització de l'expressió corporal (EC): història, evolució, situació actual, elements que la componen, conceptes específics. Entendre el meu cos i el de l'altre. Activitat creatiu-expressiva. Circ, mim i tècniques de dansa.

Bloc 2: Diversitat
Expressió corporal i diversitat. Les activitats artístic-expressives com a facilitadores de la inclusió. L'adaptació curricular individual i l'adaptació del moviment en col·lectius amb dificultats específiques.

Bloc 3: Pedagogia i didàctica
Psicologia del cos i del moviment en EC. Pedagogia i didàctica d'EC. Actituds del docent. De l'aula a l'escenari. Resolució de conflictes.

Bloc 4: Pràctica
Presa de consciència del propi cos. Planificació i dinamització de classes. Elements teatrals. Muntatge de mostres.

Bloc 5: Avaluació
Treball  final de postgrau.

Competències per a les quals et prepara el curs

Conèixer els fonaments musicals i d'expressió corporal corresponent a les diferents etapes de l'ésser humà amb les seves característiques. Utilitzar el joc com a recurs didàctic, així com dissenyar activitats d'aprenentatge basades en principis lúdics. Elaborar propostes didàctiques que fomentin la percepció i expressió musicals, les habilitats motrius i la creativitat. Analitzar el llenguatge corporal i les seves implicacions educatives i terapèutiques. Promoure la sensibilitat relativa a l'expressió corporal i la seva creació artística. Fomentar l'expressió corporal en persones amb altres capacitats.

Destinataris

En educadors / es, mestres d'educació infantil, primària i secundària, mestres d'educació especial, professors / es d'educació física, professors / es de dansa i de teatre, graduats, llicenciats, diplomats i tota persona interessada en el tema de l'educació artística, creativa i expressiva.

Metodologia

Classes teòriques i pràctiques. Col·laboracions acadèmiques mitjançant conferències i taules rodones.

Objectius

  • Oferir als professionals la possibilitat d'aprofundir en la seva formació com a docents d'activitats dins de l'àmbit artístic, creatiu i expressiu.
  • Donar eines i recursos teòrics i pràctics per resoldre les diferents situacions que es poden trobar a la classe d'expressió corporal, de dansa i de teatre, en l'activitat escolar o extraescolar.
  • Conèixer les diferents tècniques que es poden utilitzar a l'aula tant a nivell didàctic com a nivell pedagògic.

Promocions

10% de descompte per antics alumnes de la FUB.
Possibilitat de subvenció mitjançant bonificacions de la Fundació Tripartita
Postgrau en Expressió corporal i diversitat
UMANRESA Fundació Universitària del Bages FUB
Campus i seus: UMANRESA Fundació Universitària del Bages FUB
UMANRESA Fundació Universitària del Bages FUB
Av. Universitària, 4-6 08242 Manresa (Barcelona)
Cursos més populars
X