Bau Centre Universitari de Disseny de Barcelona
Postgrau
Presencial
30 Crèdits
 • Barcelona
3.570 €

Descripció

La revolució editorial és constant i el llibre, com el coneixem, ha experimentat un canvi espectacular. Amb l'aparició del llibre digital s'han generat nous models de negoci, de comercialització, de gestió i de distribució de continguts que són diferents que els tradicionals.

El Postgrau en Llibres Digitals permet l'especialització en l'edició i la creació d'un ebook/ePub sense perdre de vista la demanda en el mercat editorial digital i la nova tipologia de llibres electrònics (ebooks): el format en narrativa, la novel·la il·lustrada, el llibre artístic, la creació de continguts per a la docència, els contes il·lustrats, els llibres per al mercat escolar o els contes infantils amb més interactivitat. Ofereix un nou concepte de disseny i de lectura, i aprofita els avantatges de dispositius com ara Kinder, lector de llibres electrònics (e-Reader), telèfons intel·ligents (smartphones) i les tauletes tàctils (tablets).

Aquests nous formats digitals canvien la nostra manera de dissenyar i de distribuir els nostres continguts i potencien, alhora, l'autopublicació. Avui, autor i editor poden ser independents i no estar supeditats als grans distribuïdors, i també poden tenir influència sobre les noves plataformes digitals quan venen ebooks en mercats com ara Google Play Books, Amazon Kindle o Apple iBookstore.
Veure més

Temari del curs

Aquest postgrau s'estructura en 11 mòduls i acaba amb el Projecte Final d'Estudis. Al llarg del curs, professionals experts realitzaran ponències sobre temes rellevants que reforçaran el contingut d'alguns dels mòduls.
 • Mòdul I - Disseny editorial en la indústria del llibre digital- ePub
 • Mòdul II - La forma del llibre en el context digital
 • Mòdul III - Tipografia
 • Mòdul IV - Tipologies d'ebooks
 • Mòdul V - Maquetació i disseny d'ePubs
 • Mòdul VI - Realització de llibres amb maquetació fixa (fixed layout)
 • Mòdul VII - Del concepte al prototip
 • Mòdul VIII - El llibre enriquit per a IOS / iBooks Author
 • Mòdul IX - Disseny i planificació del llibre interactiu
 • Mòdul X - Comercialització i distribució de llibres digitals
 • Mòdul XI - Projecte Final d'Estudis
Veure més

Requisits

Llicenciats, Graduats, C.F.G.S. en: arts plàstiques, disseny gràfic, disseny editorial, publicitat, il·lustradors i directors d'art. Professionals del sector sense titulació específica que puguin acreditar experiència professional. L'accés al curs vindrà determinat per un procés d'admissió.

Metodologia

Presencial

Idiomes en què s'imparteix

Espanyol

Horari/Torn

Horari: Dimarts i dijous de 19 h a 22 h.Durada

Període lectiu: Del 18 d'octubre 2016 a maig 2017. Presentació PFE: juny de 2017.


Objetius


 • Estudiar l'evolució de les editorials i del llibre imprès cap a l'edició digital actual. Conèixer el procés de distribució i de comercialització d'un llibre digital.

 • Comparar les diferents tipologies de llibre tradicional i analitzar la seva interpretació a format digital.

 • Estudiar els nous formats de llibre digital i els nous conceptes de lectura i de lector.

 • Formar el dissenyador editorial tradicional en les noves tecnologies digitals, aprofundir en els aspectes de disseny i de composició del llibre que han de ser reinterpretats quan passen a format digital i s'adapten a l'ePub.

 • Dissenyar, crear continguts per a diferents dispositius (eReaders, tablets i smartphones) i interpretar adequadament les diferents tipologies de llibres que exigirà el mercat editorial i el nostre públic objectiu (target) final.Titulació obtinguda

Postgrau en Llibres Digitals, atorgat per la Universitat de Vic-UCC. Els alumnes sense titulació universitària prèvia rebran un Diploma d'Extensió Universitària.

Perspectives laborals

Direcció d?art i producció en editorials.
Direcció d?art en estudis de disseny gràfic especialitzats en el disseny de llibres digitals o publicacions digitals en general.
Editor de llibres infantils i de material didàctic per a la docència.
Dissenyador gràfic freelance.
Edicions pròpies, dissenyador gràfic com a autor.
Dissenyador / Editor del departament de publicacions de grans empreses.

Preu

3.570 €

Avantatges del curs

Amb aquest postgrau i el Postgrau en Edicions Digitals es obiene el Màster en Publicacions Digitals. Aquests postgraus es poden cursar en un mateix any acadèmic o en diferents anys acadèmics. Així mateix, tots els postgraus que formen part d'un màster es poden cursar de manera independent.

Sí, m'interessa

conèixer tots els detalls, preus, beques, dates i places disponibles

Postgrau en Llibres Digitals

Per contactar has d'acceptar la política de privacitat
Enviant aquest formulari accepteu rebre informació periòdica d'Educaweb relacionada amb aquests cursos.
També et recomanem aquests cursos

Postgrau en Llibres Digitals