Bau Centre Universitari de Disseny de Barcelona
Postgrau
Presencial
30 Crèdits
 • Barcelona
3.570 €

Descripció

La revolució editorial és constant i el llibre, com el coneixem, ha experimentat un canvi espectacular. Amb l'aparició del llibre digital s'han generat nous models de negoci, de comercialització, de gestió i de distribució de continguts que són diferents que els tradicionals.

El Postgrau en Llibres Digitals permet l'especialització en l'edició i la creació d'un ebook/ePub sense perdre de vista la demanda en el mercat editorial digital i la nova tipologia de llibres electrònics (ebooks): el format en narrativa, la novel·la il·lustrada, el llibre artístic, la creació de continguts per a la docència, els contes il·lustrats, els llibres per al mercat escolar o els contes infantils amb més interactivitat. Ofereix un nou concepte de disseny i de lectura, i aprofita els avantatges de dispositius com ara Kinder, lector de llibres electrònics (e-Reader), telèfons intel·ligents (smartphones) i les tauletes tàctils (tablets).

Aquests nous formats digitals canvien la nostra manera de dissenyar i de distribuir els nostres continguts i potencien, alhora, l'autopublicació. Avui, autor i editor poden ser independents i no estar supeditats als grans distribuïdors, i també poden tenir influència sobre les noves plataformes digitals quan venen ebooks en mercats com ara Google Play Books, Amazon Kindle o Apple iBookstore.
Veure més

Temari del curs

Aquest postgrau s'estructura en 11 mòduls i acaba amb el Projecte Final d'Estudis. Al llarg del curs, professionals experts realitzaran ponències sobre temes rellevants que reforçaran el contingut d'alguns dels mòduls.
 • Mòdul I - Disseny editorial en la indústria del llibre digital- ePub
 • Mòdul II - La forma del llibre en el context digital
 • Mòdul III - Tipografia
 • Mòdul IV - Tipologies d'ebooks
 • Mòdul V - Maquetació i disseny d'ePubs
 • Mòdul VI - Realització de llibres amb maquetació fixa (fixed layout)
 • Mòdul VII - Del concepte al prototip
 • Mòdul VIII - El llibre enriquit per a IOS / iBooks Author
 • Mòdul IX - Disseny i planificació del llibre interactiu
 • Mòdul X - Comercialització i distribució de llibres digitals
 • Mòdul XI - Projecte Final d'Estudis
Veure més

Requisits

Llicenciats, Graduats, C.F.G.S. en: arts plàstiques, disseny gràfic, disseny editorial, publicitat, il·lustradors i directors d'art. Professionals del sector sense titulació específica que puguin acreditar experiència professional. L'accés al curs vindrà determinat per un procés d'admissió.

Metodologia

Presencial

Idiomes en què s'imparteix

Espanyol

Horari/Torn

Horari: Dimarts i dijous de 19 h a 22 h.Durada

Període lectiu: Del 18 d'octubre 2016 a maig 2017. Presentació PFE: juny de 2017.


Objetius


 • Estudiar l'evolució de les editorials i del llibre imprès cap a l'edició digital actual. Conèixer el procés de distribució i de comercialització d'un llibre digital.

 • Comparar les diferents tipologies de llibre tradicional i analitzar la seva interpretació a format digital.

 • Estudiar els nous formats de llibre digital i els nous conceptes de lectura i de lector.

 • Formar el dissenyador editorial tradicional en les noves tecnologies digitals, aprofundir en els aspectes de disseny i de composició del llibre que han de ser reinterpretats quan passen a format digital i s'adapten a l'ePub.

 • Dissenyar, crear continguts per a diferents dispositius (eReaders, tablets i smartphones) i interpretar adequadament les diferents tipologies de llibres que exigirà el mercat editorial i el nostre públic objectiu (target) final.Titulació obtinguda

Postgrau en Llibres Digitals, atorgat per la Universitat de Vic-UCC. Els alumnes sense titulació universitària prèvia rebran un Diploma d'Extensió Universitària.

Perspectives laborals

Direcció d?art i producció en editorials.
Direcció d?art en estudis de disseny gràfic especialitzats en el disseny de llibres digitals o publicacions digitals en general.
Editor de llibres infantils i de material didàctic per a la docència.
Dissenyador gràfic freelance.
Edicions pròpies, dissenyador gràfic com a autor.
Dissenyador / Editor del departament de publicacions de grans empreses.

Preu

3.570 €

Avantatges del curs

Amb aquest postgrau i el Postgrau en Edicions Digitals es obiene el Màster en Publicacions Digitals. Aquests postgraus es poden cursar en un mateix any acadèmic o en diferents anys acadèmics. Així mateix, tots els postgraus que formen part d'un màster es poden cursar de manera independent.

Sí, m'interessa

conèixer tots els detalls, preus, beques, dates i places disponibles

Postgrau en Llibres Digitals

Postgrau en Llibres Digitals