Recursos pel pati per a infants amb necessitats educatives especials

Descripció

Les persones que treballen amb infants durant el pati en l'àmbit escolar, sovint necessiten recursos i eines adients per tenir cura de tots ells, i en especial dels infants amb necessitats educatives especials (NEE).

Amb aquest curs es pretén donar aquestes eines i recursos per tal d'oferir el millor a aquests infants, perquè estiguin integrats i puguin gaudir de l'hora del pati com qualsevol infant, alhora que els professionals que en tenen cura puguin estar segurs/es que tenen els mitjans per aconseguir-ho satisfactòriament.

Objectius principals:
 • Atendre adequadament els infants amb necessitats educatives especials (NEE) a l'hora del pati per afavorir la seva seguretat i benestar
 • Organitzar els espais, les joguines i altres recursos, i adequar-los a les necessitats dels alumnes amb necessitats educatives especials a l'hora del pati
 • Programar i avaluar programes d'autonomia personal per al pati per contribuir a l'adquisició d'habilitats socials i comunicatives de l'alumnat amb necessitats educatives especials
 • Elaborar, executar i avaluar programes d'activitats lúdiques a desenvolupar en el pati, a fi de poder oferir alternatives d'oci a l'alumnat amb necessitats educatives especials, atenent a les seves característiques.

Temari

 •  Preparació de l'alumne/a amb necessitats educatives especials per sortir al pati: aliments, joguines, objectes personals, equipaments, etc.
 • Comunicació verbal i/o Sistemes Alternatius i/o Augmentatius de Comunicació.
 • La importància de la integració al pati dels infants amb necessitats educatives especials.
 • La gestió del conflicte al pati.
 • L'atenció i la vigilància amb els infants amb necessitats educatives especials.
 • Educar en habilitats socials.
 • Programes d'autonomia personal i social en el pati.

Destinataris

Mestres, educadors/es, monitors/es i directors/es de lleure.

Metodologia

Hi ha una base teòrica sobre la qual s?edifica la sessió. Es donen eines i recursos que faciliten el tracte i la cura dels infants amb necessitats educatives especials, en general, i específicament, en el pati. S?ofereix un ventall de recursos tècnics i lúdics. El debat i l?aportació d?experiències pròpies és també una part important del curs, ja que és a partir de vivències personals que podrem treballar millor tot allò après.

Idiomes en els quals s'imparteix

Català

Durada

Data Inici: 9 de abril de 2016 Data fi: 10 de abril de 2016

Titulació obtinguda

Certificat acreditatiu de la Fundació Pere Tarrés.

Lloc on s'imparteix el curs

C/Carolines, 10 08012 Barcelona
Recursos pel pati per a infants amb necessitats educatives especials
Institut de Formació de la Fundació Pere Tarrés
Campus i seus: Institut de Formació de la Fundació Pere Tarrés
Institut de Formació de la Fundació Pere Tarrés
c/Carolines 10 08012 Barcelona
Cursos més populars
X