Tècnic en Cuina Gastronomia i Serveis de Restauració

Cicle formatiu de grau mitjà
Oficial / homologat
Presencial
3 anys
Consulteu el preu

Descripció

Oferim un sistema de formació singular fonamentat en una metodologia integral,
en què el desenvolupament personal i professional és l'eix principal a partir del qual es capacita l'alumnat amb els coneixements i les competències necessàries. La formació, l'orientació i el seguiment personalitzat de l'alumnat, possibilita que l'estudiant i futur professional encaixi a la perfecció amb el perfil de sortida desitjat. Es potencia el talent i s'insisteix en el desenvolupament i la millora de les competències transversals, com el treball en equip, l'autonomia, la resolució de problemes, la iniciativa, la responsabilitat ...


El nostre projecte es basa en l'experiència d'una formació conjunta en les especialitats de Cuina i Restauració. Aquesta visió permet capacitar els futurs professionals de manera completa i polivalent per al sector de la restauració. Els cicles de Tècnic en Cuina-Gastronomia i Serveis de Restauració, impartits de manera integrada en un programa de tres anys, confereixen una visió profunda de les dues àrees, cuina i restaurant, i contribueixen a l'adquisició de competències professionals clau, centrades en l'execució de les operacions de producció culinària, el servei d'elaboracions i begudes, l'atenció a la clientela, la gestió departamental i la comercialització dels serveis sota el protocol de qualitat establert. L'alumnat, amb un itinerari personalitzat, podrà escollir l'especialitat de Cuina-Gastronomia o la de Serveis de Restauració.

Primer Curs: l'alumnat estableix contacte amb la professió i s'inicia en les operatives pròpies de la cuina i dels serveis de restauració; adquireix nous coneixements sobre productes, tècniques culinàries i de servei, i els aplica de manera continuada a la pràctica, assumint funcions i tasques d'iniciació pròpies de la cuina i els serveis de restauració.

Segon Curs: els coneixements genèrics es consoliden, així com les habilitats adquirides durant el primer curs. L'alumnat aprofundeix en les tècniques professionals específiques i en els processos de planificació i gestió de cada departament, en funció dels paràmetres empresarials, de servei i de qualitat, i assumeix funcions de més responsabilitat. L'alumnat tria l'especialitat i s'introdueix en l'itinerari de Cuina-Gastronomia i / o de Serveis de Restauració.

Tercer Curs: l'alumnat orienta el seu futur professional cap a l'especialització de Cuina-Gastronomia o Serveis de Restauració. La formació pràctica li permet assumir rols diferents, com a cap de cuina o cap de restaurant, coordinant i supervisant l'equip de treball, planificant les activitats i els recursos propis de la gestió global de restaurants, i aconseguint les competències pròpies del perfil professional.


La Formació Pràctica

Ens avalen més de 15 anys d'experiència. La nostra metodologia d'ensenyament, actual i personalitzada, se centra en la vessant pràctica, en la qual juguen un paper fonamental les Aules de Tecnologia Aplicada, les Aules Tècniques i les Empreses Pròpies d'Aplicació Pràctica del Grup CETT.

Les AULES DE TECNOLOGIA APLICADA, ubicades al centre de formació, han estat dissenyades íntegrament per constituir un espai d'aplicació pràctica integral, un banc de proves en situació real, on l'alumnat, sota la supervisió del professorat, assumeix el rol del professional. En aquestes aules es desenvolupen les classes pràctiques, reproduint el funcionament d'un establiment actual, amb públic real. Aquesta metodologia permet capacitar l'alumnat en les habilitats professionals, com a pas previ a la formació pràctica en els centres d'aplicació i en les empreses del sector. L'Aula Cuina és l'espai d'aprenentatge de les tècniques culinàries, de les noves tecnologies, de les habilitats i les competències pròpies d'un cuiner, és on l'alumnat viu la realitat diària d'una cuina professional. L'Aula Restaurant és l'espai més gastronòmic, amb una oferta concebuda i dissenyada pensant en el procés d'aprenentatge de l'alumnat, en la clientela, la temporada, el producte i les tendències de la tipologia de servei més actuals.

Les AULES TÈCNIQUES són espais de transferència de coneixement tècnic. L'Aula dels Sentits s'ha dissenyat per desenvolupar la percepció sensorial, treballant el tast, el color, els aromes, les textures ... L'Aula Cuina de Demostració permet una visió privilegiada de la tècnica del professional i de l'aplicació del producte, amb la interacció de l'alumnat. L'Aula Cuina Taller és l'espai de pràctica als fogons, d'investigació i de proves, i es destina molt especialment a la R + D. Quant a l'Aula Sommeliers, representa l'aplicació sensorial al món de les begudes.

Les EMPRESES PRÒPIES D'APLICACIÓ PRÀCTICA de l'aprenentatge, l'Hotel Alimara 4 * i Àgora BCN, formen part del Grup CETT i tenen un funcionament autònom. L'alumnat del CETT pot aplicar i enriquir els coneixements teòrics i pràctics, i adquirir una experiència real amb l'ajuda dels professionals, que participen de forma activa en la formació i realitzen una funció pedagògica molt important com a tutors. Les pràctiques personalitzades es realitzen en els àmbits de Cuina, Servei de restaurant (Banquets, Carta, Room service ...) i Allotjament (Recepció, Comercial i Pisos).


Titulació

    
Tècnic en Cuina i Gastronomia
    
Tècnic en Serveis de Restauració
    
Diploma CETT d'Especialitat en Cuina-Gastronomia o Serveis de Restauració

Durada

2871 h. de crèdits teòrics i pràctics + 600 h. de formació en centres de treball.

Perspectives laborals

Xef Cap de partida Cuiner Maître Cap de sector Cambrer barman Ajudant de sommelier Tècnic d'economat Àmbit professional Restauració comercial: clàssica, d'alta cuina, nova restauració, bars, cafeteries, hotels, banquets ... Restauració col · lectiva: residències, escoles, hospitals, càtering aeri i marítim ...
Tècnic en Cuina Gastronomia i Serveis de Restauració
Escola Universitària d'Hoteleria i Turisme CETT, centre adscrit a la Universitat de Barcelona
Campus i seus: Escola Universitària d'Hoteleria i Turisme CETT, centre adscrit a la Universitat de Barcelona
Escola Universitària d'Hoteleria i Turisme CETT, centro adscrito a la Universidad de Barcelona
Avda. Can Marcet, 36-38 08035 Barcelona
Escola Universitària d'Hoteleria i Turisme CETT, centro adscrito a la Universidad de Barcelona
Avda. Can Marcet, 36-38 08035 Barcelona
Cursos més populars
X