Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració

Cicle formatiu de grau superior
Oficial / homologat
Presencial
2000 hores
Consulteu el preu

Descripció

Oferim un sistema de formació singular fonamentat en una metodologia integral, en què el desenvolupament personal i professional és l'eix principal a partir del qual es capacita l'alumnat amb els coneixements i les competències necessàries. La formació, l'orientació i el seguiment personalitzat de l'alumnat, possibilita que l'estudiant i futur professional encaixi a la perfecció amb el perfil de sortida desitjat. Es potencia el talent i s'insisteix en el desenvolupament i la millora de les competències transversals, com el treball en equip, l'autonomia, la resolució de problemes, la iniciativa, la responsabilitat ...

El CETT ofereix a l'alumnat la possibilitat d'adquirir un ampli i profund coneixement del sector de la restauració i, específicament, de la direcció del servei d'aliments i begudes, ja que aquest sector, en constant evolució, valora als professionals que estan preparats per respondre a les seves necessitats actuals i futures. També es proposa conèixer a fons les estratègies per dirigir, dissenyar, organitzar i establir els processos de comercialització, gestió i servei d'aliments i begudes, tenint en compte els objectius econòmics, els protocols de qualitat, la normativa d'higiene, la prevenció de riscos laborals i la protecció ambiental de l'àrea de serveis de restauració i gastronòmics de qualsevol classe d'establiment de restauració.

L'objectiu del cicle de Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració és capacitar l'alumnat per treballar en empreses de la restauració, on pot actuar com a propietari, cap de restaurant (maître), director de restaurant o responsable de l'àrea d'aliments i begudes. A més de la titulació oficial del cicle formatiu, al CETT, a través d'un itinerari personalitzat, l'alumnat també pot rebre uns coneixements d'especialització que, sumats a la formació pràctica pròpia, a les pràctiques de formació en centres de treball, i l' Projecte Final de la formació, li permeten obtenir el Diploma CETT d'Especialitat. Aquesta especialització ofereix a l'alumnat l'oportunitat d'aprofundir en aspectes propis del títol que el capaciten per a perfils professionals específics.

Possibilitat d'obtenir la doble titulació cursant un any addicional.

Les PRÀCTIQUES en el sector (FCT) que s'inclouen en el programa formatiu són un nexe d'unió ideal amb el món laboral i permeten a l'alumnat tenir una experiència prèvia a la seva incorporació. El projecte propi del CETT garanteix un itinerari personalitzat per a cada estudiant, i orienta el seu futur professional cap als diferents tipus d'empreses, segons les seves competències i directrius.


La Formació Pràctica

Ens avalen més de 15 anys d'experiència. La nostra metodologia d'ensenyament, actual i personalitzada, se centra en la vessant pràctica, en la qual juguen un paper fonamental les Aules de Tecnologia Aplicada, les Aules Tècniques i les Empreses Pròpies d'Aplicació Pràctica del Grup CETT.

Les AULES DE TECNOLOGIA APLICADA, ubicades al centre de formació, han estat dissenyades íntegrament per constituir un espai d'aplicació pràctica integral, un banc de proves en situació real, on l'alumnat, sota la supervisió del professorat, assumeix el rol del professional. En aquestes aules es desenvolupen les classes pràctiques, reproduint el funcionament d'un establiment actual, amb públic real. Aquesta metodologia permet capacitar l'alumnat en les habilitats professionals, com a pas previ a la formació pràctica en els centres d'aplicació i en les empreses del sector. L'Aula Cuina és l'espai d'aprenentatge de les tècniques culinàries, de les noves tecnologies, de les habilitats i les competències pròpies d'un cuiner, és on l'alumnat viu la realitat diària d'una cuina professional. L'Aula Restaurant és l'espai més gastronòmic, amb una oferta concebuda i dissenyada pensant en el procés d'aprenentatge de l'alumnat, en la clientela, la temporada, el producte i les tendències de la tipologia de servei més actuals.

Les AULES TÈCNIQUES són espais de transferència de coneixement tècnic. L'Aula dels Sentits s'ha dissenyat per desenvolupar la percepció sensorial, treballant el tast, el color, els aromes, les textures ... L'Aula Cuina de Demostració permet una visió privilegiada de la tècnica del professional i de l'aplicació del producte, amb la interacció de l'alumnat. L'Aula Cuina Taller és l'espai de pràctica als fogons, d'investigació i de proves, i es destina molt especialment a la R + D. Quant a l'Aula Sommeliers, representa l'aplicació sensorial al món de les begudes.

Les EMPRESES PRÒPIES D'APLICACIÓ PRÀCTICA de l'aprenentatge, l'Hotel Alimara 4 * i Àgora BCN, formen part del Grup CETT i tenen un funcionament autònom. L'alumnat del CETT pot aplicar i enriquir els coneixements teòrics i pràctics, i adquirir una experiència real amb l'ajuda dels professionals, que participen de forma activa en la formació i realitzen una funció pedagògica molt important com a tutors. Les pràctiques personalitzades es realitzen en els àmbits de Cuina, Servei de restaurant (Banquets, Carta, Room service ...) i Allotjament (Recepció, Comercial i Pisos).Titulació

Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració (titulació oficial del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya)

Diploma CETT d'Especialitat en Catering, Banquets i Esdeveniments Especials, Comercialització de Vins i Begudes, Cocteleria.

Durada

1600 h. de crèdits teòrics i pràctics + 400 h. de formació en centres de treball.

Perspectives laborals

Cap de sala Cap de banquets Sommelier Director d'aliments i begudes Responsable de compres de begudes Encarregat d'economat i celler Cambrer / a Àmbit professional Restauració comercial: clàssica, hotelera, cadenes i franquícies de restauració, alta gastronomia, banquets i càterings ... Hotels: àrea de restauració i celler ... Caterings, àrees de comercialització, organització i execució de diferents esdeveniments ...
Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració
Escola Universitària d'Hoteleria i Turisme CETT, centre adscrit a la Universitat de Barcelona
Campus i seus: Escola Universitària d'Hoteleria i Turisme CETT, centre adscrit a la Universitat de Barcelona
Escola Universitària d'Hoteleria i Turisme CETT, centro adscrito a la Universidad de Barcelona
Avda. Can Marcet, 36-38 08035 Barcelona
Escola Universitària d'Hoteleria i Turisme CETT, centro adscrito a la Universidad de Barcelona
Avda. Can Marcet, 36-38 08035 Barcelona
Cursos més populars
X