Tècnic en Cuina i gastronomia

Cicle formatiu de grau mitjà
Distància
1600 hores
Consulteu el preu

Descripció

Ara, amb Campus Superior de Formació pots obtenir el teu títol de Grau Mitjà, preparant-te per la prova lliure d'obtenció d'aquest títol, d'acord amb el que estableix el Reial Decret 1538/2006, de 15 de desembre, que regula la Nova Formació Professional .
A Campus Superior de Formació t'oferim la possibilitat d'estudiar a distància, de manera eficaç i senzilla, les diferents matèries de què es compon la prova.
El Tècnic en Cuina i Gastronomia exerceix en grans i mitjanes empreses d'hostaleria i restauració, en l'àmbit de l'elaboració i servei d'aliments i begudes. Òbviament, aquest curs també està destinat per treballar en aquest àmbit per compte propi.

Temari

Programació del curs
BLOC TEMÀTIC Nº 1: ofertes gastronòmiques.
Organització de les empreses de restauració. Interpretació de les propietats dietètiques i nutricionals.
Determinació d'ofertes gastronòmiques. Càlcul dels costos globals de l'oferta.
BLOC TEMÀTIC Nº 2: GASTRONOMIA, Preelaboració i conservació de ALIMENTS.
Història de la gastronomia. Cuina territorial espanyola. Cuina internacional. Preelaboració i conservació d'aliments. Tractament culinari dels ous i el peix. Organització de processos productius.
BLOC TEMÀTIC Nº 3: TÈCNIQUES CULINÀRIES
. Tècniques de cocció. Terminologia culinària. Fons, fumets, lligams i salses. Guarnicions. Pastes i arrossos.
Sopes i cremes. Les racions. La tècnica de la cuina al buit. Necessitats alimentàries.
BLOC TEMÀTIC Nº 4: PRODUCTES CULINARIS.
Verdures i hortalisses. Llegums i tubercles. Els cereals i les pastes. Les fruites i els fruits secs. Els greixos i els olis. Lactis. Els ous. Les carns, el foie-gras i l'ànec. La xarcuteria. Els peixos. Els mariscs. Els condiments. Els bolets i les tòfones.
BLOC TEMÀTIC Nº 5: PROCESSOS BÀSICS EN PASTISSERIA I REBOSTERIA.
Instal·lacions i equips de pastisseria i rebosteria. Matèries primeres. Obtenció de masses i pastes de múltiples aplicacions. Obtenció de xarops, cobertures i farcits.
BLOC TEMÀTIC Nº 6: POSTRES EN RESTAURACIÓ.
Organització de les tasques per a les elaboracions de postres en restauració. Elaboració de postres a força de fruites. Elaboració de postres a força de làctics. Elaboració de postres fregides o de paella. Elaboració de gelats i sorbets. Elaboració de semifreds. Decoració i presentació de postres emplatats a partir d'elaboracions de pastisseria i rebosteria.
BLOC TEMÀTIC Nº 7: SEGURETAT i higiene en la manipulació d'aliments.
Neteja i desinfecció dels equips i instal·lacions. Manteniment de bones pràctiques higièniques. Aplicació de bones pràctiques higièniques per a la manipulació d'aliments. Aplicació de sistemes d'autocontrol. Utilització de recursos eficaçment. Recollida selectiva de residus.
BLOC TEMÀTIC Nº 8: FORMACIÓ I ORIENTACIÓ LABORAL.
La integració en el mercat laboral. Equips de treball i conflicte. Legislació i relació laboral. La suspensió i l'extinció del contracte de treball. Regulació sindical: representació dels treballadors i conflictes laborals.
Seguretat social i desocupació. Seguretat i higiene en el treball.
BLOC TEMÀTIC Nº 9: EMPRESA I INICIATIVA EMPRENEDORA.
Iniciativa emprenedora. L'empresa i el seu entorn. Creació i posada en marxa d'una empresa. La funció administrativa de l'empresa.

Destinataris

Aquest curs està especialment destinat a:
Les persones que vulguin adquirir una formació sòlida en el servei de la restauració i l'hostaleria.
Les persones que es dediquin a la preelaboració, elaboració o comercialització d'aliments, crus
o elaborats, i begudes, botigues especialitzades en menjars preparats, o serveis relacionats amb l'emmagatzematge, l'envasat i la distribució d'aquests productes.
Les persones que vulguin treballar per compte propi, establint el seu propi negoci de restauració i cuina, o àmbits relacionats amb els mateixos.
Les persones que desenvolupin alguna de les activitats assenyalades més amunt, en establiments, nuclis, serveis o empreses en què es dugui a terme el servei de restauració i bar, com serveis de càtering, menjadors d'empresa, col·legis, esdeveniments, etc.

Requisits

Per poder realitzar les proves lliures de Tècnic en Cuina i Gastronomia, d'FP, els requisits que has de complir són tenir 18 anys i estar graduat en ESO, o estar en possessió d'una de les següents titulacions: · Títol de Tècnic, tècnic auxiliar o equivalent. · Haver superat 2n de BUP. · Haver superat les Proves d'Accés a Cicles Formatius de Grau Mitjà. · Haver superat les Proves d'Accés a la Universitat per a majors de 25 anys.

Durada

de 6 a 24 mesos.

Promocions

Beca directa del 50%. Preu real 1950 euros.
Tècnic en Cuina i gastronomia
Campus Superior de Formación
Campus i seus: Campus Superior de Formación
Campus Superior de Formación
Entença, 219-225 08029 Barcelona
Cursos més populars
X