Descripció

La complexitat dels coneixements i pràctiques actuals en psicologia clínica i de la salut demanen una formació especialitzada que permeti al futur professional adquirir els coneixements, competències i experiència que garanteixin la màxima qualitat en l'exercici del seu rol professional.

Des d'aquest punt de vista, aquest títol té com a objectiu formar el futur psicoterapeuta en l'aprofundiment teòric/pràctic del model cognitiu integrat amb les visions constructivista i sistèmica aplicades a diferents formats de la pràctica clínica i a alguns dels trastorns o problemes més freqüents en la tasca del psicòleg clínic de la salut. Alhora, aquest títol s'adreça a fomentar l'esperit integrador en psicologia clínica de la salut i psicoteràpia, no només des d'una visió teòrica sinó també interdisciplinària de treball en equip.L'esquema de treball per al a gestió de les competències del psicòleg en la pràctica clínica d'aquest curs combina, entre d'altres coses, les recomanacions sobre la pràctica basada en l'evidència publicades per la Task Force de l' American Psychological i l'evidència basada en la pràctica de dècades d'intervenció i investigació en psicologia clínica i psicoteràpia.
Veure més

Temari del curs

Mòdul 1. El procés psicoterapèutic: Perspectiva cognitiu-constructivista integradora. (5 ECTS)

 1. Comprensió sistemàtica del cas i formulació d'hipòtesis transitives.
 2. Planificació del tractament, clarificació de metes i disseny d'estratègies psicoterapèutiques cognitives, constructivistes, narratives i sistèmiques.
 3. Desenvolupament i monitorització de la teràpia.
 4. Finalització del tractament, reconeixement de mèrits i seguiment dels canvis.

Mòdul 2. Psicoteràpia cognitiu-constructivista integradora dels trastorns d'ansietat i adaptatius (trauma i dol) (5 ECTS)

 1. De la recerca a la pràctica clínica integradora.
 2. Interacció entre pacient i tractament-selecció sistemàtica de tractaments (SST).
 3. El terapeuta: posicionaments, actitud integradora i estil personal.
 4. Selecció de tractaments en els trastorns d'ansietat-trastorn de pànic (crisi d'ansietat), trastorn obsessiu compulsiu, trastorn d'ansietat generalitzada, fòbies.
 5. Introducció als processos de dol-conceptes de dol, pèrdua i crisi, models tradicionals i crítiques, dol normal i complicat.
 6. Intervenció terapèutica en el dol complicat-tècniques narratives, cognitives i sistèmiques.

Mòdul 3. Psicoteràpia cognitiu-constructivista integradora en el tractament d'infants, adolescents, parelles i famílies (5 ECTS)

 1. Estat de la qüestió de la recerca de resultat i procés en psicoteràpia amb infants, adolescents, parelles i famílies.
 2. El constructivisme relacional com a teoria psicoterapèutica integradora.
 3. Factors relacionals i contextuals específics de la demanda de teràpia amb infants, adolescents, parelles i famílies.
 4. El procés psicoterapèutic-avaluació i intervenció narrativa, constructivista, cognitiva i sistèmica.
Veure més

Destinataris

Llicenciats o graduats en Psicologia amb motivació i aptituds per a l'exercici de la psicoteràpia.

Durada

1 any

Objetius

Comprensió sistemàtica del cas: Comprendre la demanda d'ajuda del pacient o família per a ser capaç de formular una conceptualització i hipòtesis transitives clares i teòricament coherents que orientin les decisions clíniques en general i en cadascuna de les problemàtiques abordades en el mòdul.
Avaluació clínica: Desenvolupar habilitats en l'ús de tècniques, instruments i procediments d'avaluació de les demandes del pacient o família en general i en cadascuna de les problemàtiques abordades en el mòdul.
Planificació del tractament: Clarificar les metes del tractament, dissenyar les tasques terapèutiques que s'implementaran i acordar-les amb el pacient tenint en consideració la seva singularitat, la naturalesa dels seus problemes i demandes, el curs probable del cas i els possibles beneficis terapèutics així com els recursos disponibles en general i en cadascuna de les problemàtiques abordades en el mòdul.
Implementació del tractament: Desenvolupar i dur a terme el

Preu

1.700 €

Sí, m'interessa

conèixer tots els detalls, preus, beques, dates i places disponibles

Títol d'Expert Universitari en Teràpia Cognitiva

Per contactar has d'acceptar la política de privacitat
Enviant aquest formulari accepteu rebre informació periòdica d'Educaweb relacionada amb aquests cursos.
També et recomanem aquests cursos

Títol d'Expert Universitari en Teràpia Cognitiva