Videojocs: de què parlem? (Curs 1 del Programa Especialitzat - Disseny i Creació de videojocs)

Curs
On-line
25 €

Descripció

Curs 1 de 5 del Programa Especialitzat - Disseny i Creació de videojocs

Probablement, tots hem jugat a algun videojoc, però ¿què hi ha darrere d'ell? Podem dir que - amb independència del videojoc - hi ha un ardu treball multidisciplinar que inclou des d'aspectes de disseny fins a la programació com a tal del videojoc. Aquest curs pretén ser un curs introductori que mostri quins aspectes cal considerar en el videojoc, i que permeti amb posterioritat abordar individualment els temes que es consideren nuclears: disseny, art, motor del videojoc i 'game play'. En completar aquest curs introductori, podràs identificar, nomenar i explicar la importància dels diferents aspectes que cal considerar en dissenyar un videojoc. Pretenem també que puguis avaluar quines parts del videojoc t'interessen més, de cara a que puguis seguir un curs específic sobre aquesta temàtica, o bé, si vols el coneixement global, puguis abordar tot el programa especialitzat. Estaràs llest per abordar més en profunditat aquests temes nuclears (disseny, art, motor del videojoc i 'gameplay') que es cobreixen de forma individualitzada i en detall en la resta de cursos del programa especialitzat.

Destinataris

En el disseny del Programa Especialitzat hem intentat minimitzar els coneixements previs necessaris. Sí que creiem fonamental la motivació per la temàtica. Els diferents cursos van dirigits a persones, amb o sense formació universitària però molt interessats i motivats en conèixer el que hi ha darrere d'un videojoc i saber d'una forma introductòria com es dissenya i crea un videojoc, per poder aplicar aquests coneixements a un petit videojoc . No són imprescindibles per realitzar els cursos, però les següents capacitats poden millorar l'aprofitament dels cursos: 1) Coneixement inicial de llenguatges de programació, 2) Coneixements inicials de disseny gràfic, 3) Coneixements inicials dels productes que van apareixent a la indústria del videojoc.

Requisits

Per poder realitzar els exercicis o apropar-te més al món del disseny i creació de videojocs seria recomanable que poguessis disposar de determinats programes específics. Programes usats en aquest àmbit dels videojocs n'hi ha molts, però et proposem una sèrie de programes que pots utilitzar de manera gratuïta o bé que disposen de versions de prova (de 30 dies) que pots utilitzar de manera gratuïta. Si disposes ja d'algun programa (amb o sense llicència) no esmentat en la llista i amb funcionalitats similars als esmentats, també podràs utilitzar-lo. Els programes que us proposem són els següents:
  • (1) Microsoft Visual Studio 2010 Express: versió pública (gratuïta)
  • (2) Unity maig personal edition: versió personal - requereix donar-se d'alta, Sistemes operatius: Windows i OSX
  • (3) Crazybump: Versió de prova disponible (30 dies), Sistema operatiu: només Windows.
  • (4) Autodesk 3ds Max 2015: A partir de la versió 2012 ja seria òptim, ha una versió gratuïta per a estudiants (només es requereix donar-se d'alta), Sistema operatiu: només Windows
  • (5) Adobe Photoshop CC 2015: A partir de la versió CS5 ja seria òptim, ha una versió de prova de 30 dies (requereix donar-se d'alta), però passats els 30 dies no es pot tornar a descarregar la versió de prova, Sistemes operatius: Windows, OSX

Idiomes en els quals s'imparteix

Castellà o anglès

Durada

Propera sessió: ago. 8 a octubre. 10-2 a 4 hores / setmana - Si s'estudia el Programa complet amb els 5 cursos té una durada apox. d'uns 5 mesos. S'inicien sessions durant tot l'any.

Titulació obtinguda

Si es completa el Programa amb els 5 cursos s'obté un certificat. Completar el curs no dóna dret a crèdits de la Universitat, tot i que pot haver Universitats que acceptin els certificats del Programa Especialitzat com a crèdits convalidables. Has validar-lo en qualsevol cas amb la teva institució.

Promocions

Si es compren tots els cursos del Programa per avançat s'obté un dte. del 12%:

Preu final: 212€.

Preu

25 €
Preu del curs individual: 25 ?. Preu del Programa amb els 5 cursos: 240 ?.

Avantatges del curs

En completar el Programa Especialitzat podràs comprendre els fonaments i el funcionament de la indústria del videojoc, entendre els conceptes clau que intervenen en un videojoc, estructurar un videojoc, planificar els perfils necessaris per crear un videojoc real, col·laborar en el procés de disseny d'un videojoc, tenir els coneixements bàsics per implementar el procés artístic d'un videojoc, des de la caracterització de personatges al seu moviment o la definició d'entorns, i treballar amb un motor de videojocs.
Campus i seus: Escola d'Enginyeria (UAB)
Escola d'Enginyeria (UAB)
Edifici Q. Escola d'Enginyeria. C/ de les Sitges, s/n 08193 Cerdanyola del Vallès (Barcelona)
Cursos més populars
X