33

Professions de Tècniques artesanals i artístiques

Filtrar
Els tècnics d'animació creen mons imaginaris per a pel·lícules, televisió i jocs d'ordinador. Utilitzen dibuixos, models o gràfics d'ordinador per donar vida als seus personatges, amb l'objectiu d'entretenir i/o informar a la gent.
Els il·lustradors mèdics realitzen imatges dels diferents problemes mèdics i de l'anatomia humana en general, utilitzant diverses tècniques artístiques i gràfiques. Treballen a hospitals, escoles de medicina i institucions de recerca.
Els fabricants de perruques fan perruques i postissos que s'utilitzen amb finalitats estètiques, terapèutiques (salut) i artístiques (arts escèniques). Aquest ofici implica un treball detallista i minuciós.
Els il·lustradors comercials produeixen dibuixos, imatges, quadres o diagrames per a molts dels productes que s'exposen i es compren a les botigues: des de llibres infantils fins a targetes de felicitació i qualsevol tipus de publicitat. Els il·lustradors comercials utilitzen diferents tècniques art...
Els tècnics ceramistes realitzen treballs relacionats amb la ciència i la tecnologia dels materials ceràmics. Treballen en la recerca, desenvolupament, producció i control de qualitat de materials ceràmics.
Els tècnics tèxtils s'han d'assegurar que la roba es confecciona utilitzant els mètodes més rendibles i eficients, però mantenint els estàndards de qualitat. Apliquen els seus coneixements sobre equipaments, materials i processos de producció.
Els dissenyadors ceramistes creen dissenys per a productes de ceràmica. Els dissenyadors ceramistes que treballen per a empreses grans acostumen a treballar en dissenys per a la producció en cadena de productes ceràmics. Els dissenyadors ceramistes que treballen per compte propi o per a empreses pet...
Els dissenyadors de mobles creen dissenys per a productes de mobiliari en cadenes de producció en sèrie o artesanal. Tenen en compte la funció d'un element de mobiliari, el seu aspecte i les limitacions del material (per exemple, fusta, metall o plàstic).
Els tecnòlegs del cuir apliquen principis científics al tractament i la utilització del cuir. Molts tecnòlegs treballen en la producció o control de qualitat, a les adoberies, i d'altres realitzen treballs de recerca i desenvolupament.
Els professors d'art i disseny ensenyen una àmplia gamma de tècniques artístiques, de disseny i artesanals.
Els il·lustradors tècnico-científics elaboren dibuixos detallats per a publicacions tècniques o científiques, com ara llibres de text i manuals de referència.
Els arregladors de roba realitzen canvis i arranjaments en tot tipus de peces de roba. Utilitzen màquines de cosir i també cusen a mà. Un petit nombre d'arranjadors s'especialitzen i treballen en vestuari de teatre.
Els dissenyadors de vidre són artesans o dissenyadors especialitzats en productes de vidre. Treballen en tres àrees principals: taller de vidre, vidre arquitectònic i vidrieres. La seva funció és dissenyar productes funcionals, segurs i rendibles.