33

Professions de Tècniques artesanals i artístiques

Filtrar
Els dissenyadors de calçat creen nous dissenys de calçat o modifiquen els ja existents. Han de mantenir-se al dia amb les tendències de la moda i les necessitats dels compradors. El coneixement de l'anatomia del peu és important.
Els gravadors de metall graven dissenys i lletres en tot tipus de metalls. Hi ha diferents nivells d'habilitat. La majoria dels treballs es realitzen amb ordinadors i màquines de gravat. Tanmateix, hi ha alguns gravadors que continuen treballant a mà.
Els il·lustradors comercials produeixen dibuixos, imatges, quadres o diagrames per a molts dels productes que s'exposen i es compren a les botigues: des de llibres infantils fins a targetes de felicitació i qualsevol tipus de publicitat. Els il·lustradors comercials utilitzen diferents tècniques art...
Els ebenistes produeixen tota mena de mobles. La majoria treballen a fàbriques, on es produeixen mobles a gran escala. Els ebenistes tradicionals treballen a tallers. Fan peces úniques i efectuen treballs de reparació i restauració.
Els il·lustradors mèdics realitzen imatges dels diferents problemes mèdics i de l'anatomia humana en general, utilitzant diverses tècniques artístiques i gràfiques. Treballen a hospitals, escoles de medicina i institucions de recerca.
Els dissenyadors de joies creen dissenys per a joieria, argenteria i altres tipus de productes metàl·lics decoratius i funcionals. Els dissenys es poden utilitzar per a la producció en cadena o per a l'elaboració d'articles fets a mà.
Els patronistes escaladors treballen en la indústria tèxtil. Constitueixen un important punt de connexió entre el disseny i les fases de fabricació dels articles de roba. Tot i que l'entalladura i l'escalatge de patrons són dues feines diferents, les pot realitzar la mateixa persona.
Els restauradors de museu/galeria s'encarreguen de garantir que les obres d'art i els objectes d'interès històric es mantenen en les millors condicions possibles, mitjançant la seva neteja, reparació i manteniment. Generalment, conserven un tipus d'objecte o material en concret, com teixits, mobles ...
Els dissenyadors de vestuari dissenyen vestits i accessoris per a teatre, cine i televisió. Els seus dissenys s'han d'adaptar a determinats personatges i escenaris. Les disfresses es poden llogar o comprar a botigues de roba de segona mà.
Els tapissers treballen a fàbriques de mobles entapissant mobles nous i sovint es concentren en una sola tasca, com ara l'entapissat dels braços d'una cadira. Els tapissers treballen tant amb mobiliari nou com reentapissant mobles antics.
Els arregladors de roba realitzen canvis i arranjaments en tot tipus de peces de roba. Utilitzen màquines de cosir i també cusen a mà. Un petit nombre d'arranjadors s'especialitzen i treballen en vestuari de teatre.
Els fabricants de perruques fan perruques i postissos que s'utilitzen amb finalitats estètiques, terapèutiques (salut) i artístiques (arts escèniques). Aquest ofici implica un treball detallista i minuciós.
Els tècnics d'animació creen mons imaginaris per a pel·lícules, televisió i jocs d'ordinador. Utilitzen dibuixos, models o gràfics d'ordinador per donar vida als seus personatges, amb l'objectiu d'entretenir i/o informar a la gent.