Ep! no t'ho pots perdre

26 de maig de 2011
5 minuts de lectura ràpida

Càpsula Informativa del butlletí d'Educaweb

PER SABER-NE MÉS

MONOGRÀFIC Cultura Emprenedora

ENTREVISTA A Alfons Cornella, president d'Infonomia

SUBSCRIU-TE

.....................
educaweb

cursos, màsters, infermeria...

.....................
SUPLEMENT DEL BUTLLETÍ D'EDUCAWEB
.....................
EL REPORTATGE
.....................

Ep!

L’Enric Renau ens ha deixat. Amb ell se n’ha anat un molt bon amic i company, però ens queda un llegat i un convenciment: l’educació és un motor de canvi de la realitat social.

Al llarg de més d’una dècada de trajectòria d’Educaweb, l’Enric Renau ha escrit les editorials setmanals als butlletins i monogràfics, mostrant-nos la seva perspectiva i anàlisi sociològica del món de l’educació, la formació i el treball. Els seus textos, a vegades punyents, a vegades irònics, a vegades metafòrics, però sempre lúcids, ens han fet reflexionar i aprofundir en les principals qüestions del món de l’educació.

L’"Ep!" que us arriba avui en la seva primera edició vol ser una fórmula més de compartir amb tots vosaltres, subscriptors i subscriptores d’Educaweb, la nostra passió per l’educació i l'orientació. L’Enric Renau no es va deixar perdre l’ocasió per batejar aquesta primera edició amb les seves paraules.



TEXT D'Enric Renau.
Conseller delegat d'Educaweb i president executiu de DEP Institut

Ep! És el nom d'una nova publicació d'Educaweb que pretén avisar als nostres lectors d'algun fet excepcional, destacar alguna situació, assenyalar alguna dada, o remarcar algun article o entrevista que creiem especial. Remarcarem aquelles coses que no us hauríeu de perdre tots els interessats en el món de l'educació, la formació o el treball.

En aquesta primera edició, voldria repassar algunes dades sobre el mercat de treball i la formació.

En primer lloc, hem de ser conscients que la meitat de la població es considera activa (pot treballar) i l'altra no (per massa jove, massa gran o discapacitada). De la població activa, una de cada cinc persones busca feina i no la troba. Són els aturats. És un dels records olímpics que té el nostre país. Ja sigui perquè han perdut el lloc de treball o perquè no tenen manera d'inserir-s'hi. En el cas dels joves menors de 24 anys, aquesta xifra augmenta fins al 43%.

Això vol dir que el 40% de la població està finançant amb el seu sou la resta, ja sigui per solidaritat generacional (fills joves o pares jubilats) o pel model socioeconòmic que tenim.

També tenim dades de l'economia submergida. Segons la Fundació de les Caixes (FUNCAS) a Espanya hi ha un milió de llocs de treball informals. L'economia informal, especialment en els serveis a les persones (gent gran, cura infants, classes particulars, guarderia, jardineria, treballs domèstics) és per tant, l'altra cara de la moneda.

Si poguéssim "regularitzar" aquestes activitats econòmiques informals amb mesures polítiques i legislatives que altres entorns propers ja han aplicat, i si culturalment i socialment no acceptéssim resignadament que joves i adults puguin estar en atur de llarga durada, les estadístiques serien diferents.


Continua llegint

.....................
educaweb
© Copyright Educaonline S.L. 1998-2024