Ep! no t'ho pots perdre

11 de juny de 2015
5 minuts de lectura ràpida

Suplement del Butlletí d'Educaweb

PER SABER-NE MÉS

MONOGRÀFIC Estudiar a l'estranger

ARTICLE DE Rachel Nelson, Responsable de projectes de DEP Institut

SUBSCRIU-TE

.....................
educaweb

cursos, màsters, infermeria...

.....................
SUPLEMENT DEL BUTLLETÍ D'EDUCAWEB
.....................
L'ENTREVISTA
.....................

La persona que estudia fora del seu país és curiosa, inquieta i valenta, i té ganes de conèixer noves maneres de fer, d'ensenyar i d'aprendre

Estàs pensant en estudiar un grau universitari, un postgrau, un màster o un doctorat a l'estranger? Saps quines són les millors universitats del món? I els estudis més sol·licitats? Educaweb i DEP Institut han elaborat la Guia pràctica per estudiar a l'estranger, un llibre que inclou informació completa i exhaustiva sobre tot el que necessites saber per estudiar a l'estranger i planificar el teu futur laboral.

.................



Entrevista a Sílvia Amblàs, directora de DEP Institut; Gemma Latorre, responsable de projectes de DEP Institut; Montserrat Oliveras, directora d'Educaweb.
Autores del llibre "Guía práctica para estudiar en el extranjero" de l'editorial Planeta

S'ha publicat la Guía práctica para estudiar en el extranjero. En què consisteix aquest llibre? A qui s'adreça?
 
Es tracta d'una eina que pretén ajudar les persones que es plantegen estudiar a l'estranger a viure una experiència internacional enriquidora, tant des d'una òptica acadèmica i professional com personal. Per això cal passar per un procés tranquil de reflexió, informació i, finalment, decisió.
 
L'estudiant hi trobarà un capítol d'orientació, que li permetrà assessorar-se pel que fa a la decisió d'anar a estudiar a l'estranger i en el qual podrà llegir les motivacions i els elements que hi intervenen, així com la necessitat de conèixer-se a si mateix. A més, incorpora una revisió de les qüestions que cal tenir en compte un cop presa aquesta decisió: el tipus d'estudis que es volen cursar, l'oferta a la qual es pot accedir, els requisits, etc.
 
A part d'alguns exercicis pràctics s'hi ha afegit un test d'autoconeixement que permet analitzar la personalitat, els valors, les competències i les habilitats de l'estudiant, per facilitar la reflexió personal sobre el procés. Amb això es pretén que el lector no faci només una lectura lineal de la informació i dels consells facilitats, sinó que participi en la construcció de la seva decisió.
 
Finalment, la reflexió es completa amb aportacions de cinc personalitats que són referents de les cinc àrees de coneixement en les quals s'ha estructurat l'exposició. Josep Cuní, Oriol Amat, Jordi Sunyer, Anna Veiga i Joan Majó responen qüestions com aquestes: quin paper té la formació en la construcció d'un perfil professional?, quines són les competències més sol·licitades?, quina importància té una experiència de mobilitat internacional per a l'ocupabilitat?

.....................
educaweb
© Copyright Educaonline S.L. 1998-2024