Ep! no t'ho pots perdre

8 de juny de 2016
2 minuts de lectura ràpida

Suplement del Butlletí d'Educaweb

PER SABER-NE MÉS

MONOGRÀFIC Oportunitats del sector del motor

ENTREVISTA A Isabel González, directora regional de Catalunya nord i Balears d'Adecco

SUBSCRIU-TE

.....................
educaweb

cursos, màsters, infermeria...

.....................
SUPLEMENT DEL BUTLLETÍ D'EDUCAWEB
.....................
L'ENTREVISTA
.....................

La formació ha de permetre l'obertura del mercat laboral del futur

Joaquín Nieto és Director de l'Oficina de l'Organització Internacional del Treball (OIT) per a l'estat espanyol. L'objectiu d'aquesta institució és promoure els drets laborals, fomentar les oportunitats de treball, millorar la protecció social i enfortir el diàleg a l'hora d'abordar els temes relacionats amb el treball.

Educaweb ha conversat amb Joaquin Nieto sobre la creació d'ocupació, l'atur juvenil, la formació i especialització i el model productiu.

............

Les taxes d'atur entre els joves són preocupants. Quines estratègies recomanaria en l'àmbit polític?
 
La clau de l'ocupació juvenil s'anomena ocupació. En general. En el cas espanyol, les que fan referència als joves són tan espectaculars i insuportables perquè la taxa d'atur també ho és. El primer que cal fer per reduir la desocupació juvenil és establir polítiques que activin l'ocupació.

A escala mundial, l'atur juvenil és el problema més greu que afronta la humanitat per a les properes dècades, al costat del canvi climàtic. Hi ha 73 milions de menors de 25 anys que busquen feina i no en troben. Serà necessària la creació de 600 milions d'ocupacions els propers 15 anys.
 
I com s'ha d'afrontar aquesta crisi?
 
Cal generar ocupació i, al mateix temps, polítiques específiques per afavorir el treball juvenil.  I donar la formació adequada per respondre davant la demanda d'ocupació que pugui existir i també per obrir camp a noves activitats generadores de llocs de treball. Cal formació en els sectors més capdavanters de la nova economia: les tecnologies de la informació i la comunicació; les energies renovables, l'eficiència energètica i la seva implantació; les ciutats intel·ligents i la bona gestió dels serveis d'atenció a les persones dependents.

És necessària una formació adequada perquè aquests joves no només atenguin les ofertes de feina, sinó que també estimulin noves activitats. 
 

.....................
educaweb
© Copyright Educaonline S.L. 1998-2024