Ep! no t'ho pots perdre

6 de setembre de 2016
2 minuts de lectura ràpida

Suplement del Butlletí d'Educaweb

PER SABER-NE MÉS

MONOGRÀFIC Com escollir centre

ENTREVISTA A Joaquín Nieto Sáinz, Director de l'Oficina per Espanya de la Organització Internacional del Treball (OIT)

SUBSCRIU-TE

.....................
educaweb

cursos, màsters, infermeria...

.....................
SUPLEMENT DEL BUTLLETÍ D'EDUCAWEB
.....................
EL REPORTAJE
.....................

La vertebració de diferents sistemes educatius i professionals és un punt de coincidència entre l'orientació de diferents països

La 7ª edició dels Premis Educaweb d'Orientació Acadèmica i Professional va premiar el projecte "Construcció d'incipients projectes acadèmics-professionals" d'Abel Merino, en la categoria de joves menors de 35 anys amb projectes no aplicats.

L'objectiu d'aquest premi és difondre els projectes orientadors realitzats per joves i oferir al guanyador o guanyadora, l'oportunitat d'aproximar-se a una experiència europea d'orientació, a partir de l'experiència vivencial. Amb aquesta proposta, Educaweb proporciona al guanyador l'oportunitat de conèixer altres organitzacions, professionals i realitats, afavorint la seva formació contínua i facilitant-li l'accés a projectes i contactes, més enllà del seu marc d'acció habitual.

.................

El viatge va començar el 8 de juliol de 2016, des de La Rioja fins a la Universitat de Loughborough, on hi ha la seu de Cascaid. Els amfitrions de Cascaid em van acollir l'endemà al matí de forma molt agradable, i em van mostrar les seves oficines i la seva manera de treballar.

Els amfitrions i creadors del contingut del software em van mostrar el seu treball amb tots els ets i uts. Valoren la necessitat d'actualitzar-se dia a dia per atendre els nínxols formatius i professionals emergents en una societat molt dinàmica. Cascaid té una xarxa des de la seva plataforma que s'actualitza simultàniament amb les novetats endegades pel govern i nombroses empreses externes vinculades a l'orientació professional, i està en contacte amb treballadors de cada especialitat professional, amb els quals es desenvolupen entrevistes que indaguen sobre les rutines, competències i vicissituds de la seva tasca professional. Un gran espectre d'informació sobre cada professió que ajuda l'usuari a situar-se en l'entorn i a prendre decisions de manera responsable i informada.
 
Durant la meva estada, Cascaid fou l'amfitrió del primer meeting transnacional del projecte Digital Orientation Competences, de manera que vaig tenir l'oportunitat d'intercanviar experiències amb orientadors d'altres països, com ara Bulgària, Itàlia i Hongria, i les companyes de Barcelona d'Educaweb.

.....................
educaweb
© Copyright Educaonline S.L. 1998-2024